Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jurajski Ogród

Jurajski Ogród

Krys 20:44, 04 sie 2013

Agnieszka ja z rewizyta ,ale masz cudny ogród musz go dokładnie odwiedzic ,ale juz mi sie podoba,taki zorganizowany,zadbany bede tu zagladac
akanta 23:14, 04 sie 2013

AgnieszkaW napisał(a)
Dziękuję Wam za wszystkie wpisy, gratki i miłe słowa. Upał u nas nadal wielki, ale widzę, że nie tylko mnie podsychają rośliny, no cóż, trzeba przetrwać i lać wodę.
tu widać wysuszony trawnik

firletka już dołem sucha, prawie przekwitła, do wywalenia

a za żywopłotem taki widok

juki mają się dobrze, choć już dwie wielkie przekwitly, została jedna kwitnąca

Ale piękne widoki! Swoją firletkę już oczyściłam i wytrzepałam obok na rozmnożenie.Lałam cały dzień .Jak jest tak gorąco to sucho nawet w cieniu .Lałam cały dzień bo mam studnię głębinową.I mimo to,że sporo rośnie w półcieniu to mdleje lub słońce przypala .Trzeba myśleć o nasadzeniach stosownych do zmian klimatycznych.Pozdrowienia zostawiam .
Milka 18:20, 05 sie 2013

A ja coś misz - maszu nie widzę u ciebie, jest idealnie, u siebie muszę, niepotzrebnie jak szalona się na wszystko kusiłam, mus uporządkowac i ograniczyć, ja generalnie lubię przestrzeń
użarł mnie pająk, jestem na chwilke, bo boli mnie ręka..bardzo..
buziam
AgnieszkaW 21:06, 05 sie 2013

Aniu asc, ten widok za żywopłotem jest teraz ładniejszy niż mój ogród - prawdziwa kwietna łąka.

Dajano, pozdrawiam Cię w ten kolejny już upalny dzień.

Krysiu, dziękuję.

Aniu-Akanto, ja nie mam studni, więc wodę muszę lać rozsądnie, coby na rachunek za wodę pożyczki w banku nie brać..

Irenko, bo go nie pokazuję, ale uwierz mi, że mam. Przez ten upał widzę, jakie rośliny i gdzie muszę poprzesadzać, bo nie wszystkie wytrzymują na słońcu. Nie podobają mi się też pewne kompozycje, bo za wysokie kwiatki tam rosną i się rozłażą na boki. Muszę uporządkować to i owo.
Martwię się tym ugryzieniem, mam nadzieję, że byłaś tym razem u lekarza? Pewnie jesteś uczulona, musisz uważac na owady.
dla was kwietna łąka z widokiem na mój żywopłot...

polinka 21:21, 05 sie 2013

Kocyk, zimny napój i mogłabym leżeć na takiej łączce cały dzień No chyba, że jeszcze jakiś parasol plażowy na to słoneczko afrykańskie
AgnieszkaW 21:53, 05 sie 2013

W tonacji srebra, czyli santolina cyprysikowata w roli głównej
z bliska

i z daleka

Debra 22:17, 05 sie 2013

Agnieszko, juŻ Ci pisałam co ja sądze o Twoich talentach po tym jak zobaczylam santolinę w CO
Suche badyle w sklepie, a u Ciebie cudo!

To samo jest z Twoja lawendą, firletką - nie sądzę, że to jest tylko kwestia wapiennego podłoża ....
akanta 22:55, 05 sie 2013

AgnieszkaW napisał(a)
Aniu asc, ten widok za żywopłotem jest teraz ładniejszy niż mój ogród - prawdziwa kwietna łąka.

Dajano, pozdrawiam Cię w ten kolejny już upalny dzień.

Krysiu, dziękuję.

Aniu-Akanto, ja nie mam studni, więc wodę muszę lać rozsądnie, coby na rachunek za wodę pożyczki w banku nie brać..

Irenko, bo go nie pokazuję, ale uwierz mi, że mam. Przez ten upał widzę, jakie rośliny i gdzie muszę poprzesadzać, bo nie wszystkie wytrzymują na słońcu. Nie podobają mi się też pewne kompozycje, bo za wysokie kwiatki tam rosną i się rozłażą na boki. Muszę uporządkować to i owo.
Martwię się tym ugryzieniem, mam nadzieję, że byłaś tym razem u lekarza? Pewnie jesteś uczulona, musisz uważac na owady.
dla was kwietna łąka z widokiem na mój żywopłot...

Łąka-boska.Cudowna ręka natury ją siała.Muszę się napatrzeć.
akanta 22:57, 05 sie 2013

AgnieszkaW napisał(a)
W tonacji srebra, czyli santolina cyprysikowata w roli głównej
z bliska

i z daleka

Santolina lubi wymarzać a twoja taka piękna.
danuta_szwajcer 10:32, 06 sie 2013

Ale cudna ta łąka Agnieszko, oj też takie kiedyś miałam ale to już wspomnienie bo za blisko centrum miasta jestem. U Ciebie nawet tego upału nie widać i jak zawsze pięknie Pozdrawiam serdecznie