Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jurajski Ogród

Jurajski Ogród

marzena 21:16, 03 sie 2013

mimo upału, bardzo miły spacerek po Twoim ogrodzie
firletki wywalasz czy przycinasz ?
Debra 21:22, 03 sie 2013

A takie były piękne te łany firletek.

Myślę że do przycięcia, ale pusto będzie w tym miejscu.

Pozdrawiam, oby deszcz spadł, bo mnie te upały zrujnują na wodę ))
AgnieszkaW 22:14, 03 sie 2013

Ula, oj upał.
Marzenko te firletki mają już trzy lata, czas zmienić na młode (mam, tylko czekam na bardziej stosowny do sadzenia czas).
Debro, nasadzę młode i troszkę zmienię (ale niewiele), ale o tym kiedy indziej, jak już po robocie będzie - teraz za sucho na cokolwiek.
Ps Danusia walczy z kretem, a ja z dwoma. Koty przynoszą upolowane, ale żywe krety, a te im czasem uciekają w kamienie...w moim ogrodzie. Chodzę i tupam , jak potupam, to 1 dzień mam spokój. Muszę chyba gnojówkę z wrotyczu na nie zrobić, bo podobno nie znoszą tego zapachu (albo...koty znów upolują)
Pozdrawiam serdecznie
Madzenka 22:43, 03 sie 2013

Lubię zmiany firletkowe również
Poszukam inspiracji z santoliną, widziałam piękne.
AgnieszkaW 22:49, 03 sie 2013

Marzena2007 napisał(a)
Lubię zmiany firletkowe również
Poszukam inspiracji z santoliną, widziałam piękne.

Marzenko, to daj mi linka do tych inspiracji z santoliną i lawendą, jak znajdziesz
danuta_szwajcer 23:06, 03 sie 2013

Gratulacje 200 Kot na kamieniu wygląda jak tygrys Pomimo upału dalej pięknie Pozdrawiam
Nati 08:58, 04 sie 2013

AgnieszkaW napisał(a)
Kolor na skalniaku w okresie lata możesz np. uzyskać niskimi berberysami, grupą wrzosów (ale nie każdy inny, bo zrobi się pstrokacizna), traw. Tak jak Danusia, wnoszę o zabranie tych plastikowych donic ze skalniaka
Tak niski płotek chyba nie ochroni przed psami, więc jaki on ma cel, bo chyba nie dla ozdoby? Nie gniewaj się, ale taki płotek (czy ja dobrze widzę, że on jest plastikowy???) i drewniane bordery to przeżytek. Kupuj i sadź rośliny grupami, jednakowe, uzyskasz lepszy efekt niż każda roślinka "z innej parafii".
Danusia dała ci dobre rady, posłuchaj jej. Piszę to wszystko szczerze po to, by ci pomóc. Pozdrawiam serdecznie

dziękuję bardzo właśnie tak robię grupani tylko na razie tego nie widać żurawki na razie się rozrastają i za rok będę sadzić grupami, dziękuję za rady nie obrażam się właśnie o to mi chodziło, płotek wbrew pozorom naprawdę trochę chroni dużo się napracowałam żeby to wszystko stworzyć ale pomyślę nad tym i w przyszłym roku coś zmienię bo to duże przedsięwzięcie znowu. dziękuję bardzo
AgnieszkaW 11:41, 04 sie 2013

Danusiu, dziękuję za gratki.

Natalio, odwiedzam Twój wątek i u ciebie już zdążyłam przeczytać odpowiedź na mój post

Pozdrawiam z upalnego Jurajskiego
Mala_Mi 12:47, 04 sie 2013

U nas też upalnie, wiec nawet tyłeczek pomoczyłam..... widok za żywopłotem mi się też podoba
dajana 15:31, 04 sie 2013

Agusiu u ciebie też susza, oj jak te rośliny się męczą. Szkoda firletek ale nie ma tego złego prawda? W końcu zostają nasionka nie giną i zawsze można powrócić do nich .Jeśli chodzi o krety to ja słucham tego co mówi Akanta , ona wie co mówi bo to doświadczoną ogrodniczka i projektantka .Krety pojawiają się tam gdzie pojawiają się szkodniki i lepiej mieć kreta niż spustoszenie w ogrodzie On sobie pójdzie kiedy oczyści ogród. Kot wcześniej czy póżniej bidulka i tak zamęczy szkoda twego szukania Agusiu Pozdrawiam cieplutko