Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jurajski Ogród

Jurajski Ogród

reni 21:24, 06 sie 2013

Agnieszko pozdrawiam..nadrobiłam zaległości i jak zwykle jestem pod wrażeniem .. widoki cudne
Agnieszka_B 22:27, 06 sie 2013

Piękne to srebro
Mala_Mi 10:05, 07 sie 2013

Buziol...śliczności jak zwykle
boguslawa_ma... 10:15, 07 sie 2013

AgnieszkaW napisał(a)
W tonacji srebra, czyli santolina cyprysikowata w roli głównej
z bliska

i z daleka

Czy ta santolina wieloletnia?pięknaAw tych dzbanach co rośnie?Ja mam taki dzban wsadziłam lawende ale nie ma takiego efektupozdrawiam
Milka 10:36, 07 sie 2013

Zachwyciłam się łąką i santoliną, obie to srebro lubimy byłam u lekarza i juz ok
ja tak, jak ty dopiero teraz widzę, co i gdzie usycha, co trzeba zmienić i powoli to robię, niestety upały nadal i idzie, jak po grudzie
Maria667 21:59, 07 sie 2013

Agnieszko! Żadnej suszy u Ciebie nie widać Też pewnie biegasz z konewkami ! Znam to z autopsji
Jak zwykle piękne widoki!
A czy ta piękna santolina zimuje w naszych warunkach?
Pozdrawiam.
AgnieszkaW 22:08, 07 sie 2013

Dziewczyny, santolina u mnie świetnie przezimowała, przed zimą związałam każdy krzaczek sznurkiem, a na "nogi" położyłam jej troszkę gałązek świerkowych - i to wszystko. Późną wiosną przycięłam (jak lawendę). Zobaczymy tej zimy, czy przezimuje, mam taką nadzieję, bo...dosadziłam kilka krzaczków. Santolina potrzebuje bardzo lekkiej piaszczysto-gliniastej gleby, żeby była ładna (no i zasadowo, jak lawenda). Pozdrawiam Was serdecznie
kasiek 10:55, 08 sie 2013

wow - ogród jak z bajki - jestem pod wrażeniem! Gratuluję doskonałego połączenia dzikiej przyrody z ogrodową - jestem wyczulona na takie niuanse
Ps gdzieś już widziałam te wiosenne kobierce floksów - czyżby brały udział w konkusach ogrodniczych?
Pozdrawiam i podziwiam
Debra 11:45, 08 sie 2013

AgnieszkaW napisał(a)
Dziewczyny, santolina u mnie świetnie przezimowała, przed zimą związałam każdy krzaczek sznurkiem, a na "nogi" położyłam jej troszkę gałązek świerkowych - i to wszystko. Późną wiosną przycięłam (jak lawendę). Zobaczymy tej zimy, czy przezimuje, mam taką nadzieję, bo...dosadziłam kilka krzaczków. Santolina potrzebuje bardzo lekkiej piaszczysto-gliniastej gleby, żeby była ładna (no i zasadowo, jak lawenda). Pozdrawiam Was serdecznie

Każdy krzaczek zawiązałaś sznurkiem! No to biorąc pod uwagę liczbę krzaczków, widac jaka jesteś cierpliwa. Nic dziwnego, że masz takiego efekty. No i ziemia Ci sprzyja
eliza3 11:59, 08 sie 2013

Do Ciebie zawsze z przyjemnością zaglądam, zupełnie inny klimat niż u mnie, może dlatego robi na mnie takie duże wrażenie
Pozdrawiam serdecznie.