Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jurajski Ogród

Jurajski Ogród

Gabriela 14:00, 21 mar 2013

Pozdrawiam z drugiej strony Krakowa, gdzie nawet przez parę godzin świeciło dzisiaj słońce. Przyłączam się do grona zachwyconych ogrodem i klimatem, który stworzyłaś. Twoja lawenda stanowi żywy dowód na to, że ona uwielbia wapienną glebę. Czy skarpa poniżej której masz warzywnik też jest zagospodarowana?
AgnieszkaW 14:08, 21 mar 2013

Gabriela napisał(a)
Pozdrawiam z drugiej strony Krakowa, gdzie nawet przez parę godzin świeciło dzisiaj słońce. Przyłączam się do grona zachwyconych ogrodem i klimatem, który stworzyłaś. Twoja lawenda stanowi żywy dowód na to, że ona uwielbia wapienną glebę. Czy skarpa poniżej której masz warzywnik też jest zagospodarowana?

Miło, że mnie odwiedziłaś. Ta duża skarpa nie jest jeszcze zagospodarowana, ale to moje marzenie jest, by ją kiedyś "ogarnąć". Na razie to nas przerasta finansowo i fizycznie, bo to dużo pracy jest, może kiedyś...Serdecznie pozdrawiam
KasiaBialofi... 14:28, 21 mar 2013

Plewienie masz zapewne masę. Bo ze góry wszystkie nasiona traw spadają na warzywnik.
Bogdzia 14:49, 21 mar 2013

wiosny w sercu i w ogrodzie zycze.

danuta_szwajcer 21:18, 21 mar 2013

Jak tam Agnieszko? wiosna przywitana?echhh moze cos sie pomylilo w tej pogodzie?
AgnieszkaW 21:25, 21 mar 2013

Kasiu bialofiolet, no rzeczywiście plewienia mam sporo. Pozdrawiam wiosennie (chociaż aura na to nie wskazuje)
Bogdziu, bardzo dziękuję za te śliczne tulipany, obyśmy takie wkrótce zobaczyli w naszych ogrodach, pozdrawiam
Danusiu Sz., jeszcze wczoraj bylo u nas całkiem przyjemnie, a dzisiaj....ech, szkoda gadać. Pozdrowienia przesyłam
Enya73 21:12, 22 mar 2013

Agnieszko, Twój ogród jest naprawdę wyjątkowy z wielu powodów.Podoba mi się przede wszystkim ukształtowanie terenu i to, że w pełni je wykorzystaliście.Podziwiam wspaniałą harmonię z krajobrazem i lekkość tego ogrodu. Kompozycja roślinna, mała architektura- po prostu bajeczne. To rzadkość w naszym ogrodach. Będę do Ciebie stale zaglądać
Ja to z tych wybrednych, więc musisz wiedzieć, że naprawdę Twój ogród zrobił na mnie i na moim M ogromne wrażenie

Lubię przyjeżdżać na JuręMam tam swoje ukochane miejsca

Pozdrawiam serdecznie
danuta_szwajcer 21:32, 22 mar 2013

U nas też Agnieszko mróz i ponuro i zimno bardzo echhh martwie sie o roslinki bo za dlugo ta zima. Agnieszko masz tyle lawendy i znasz sie jej uprawie powiedz mi czy nie zaszkodziłam jej przycinajac ja przed tymi chlodami? nigdy tak wczesnie tego nie robilam i teraz sie martwie o nie bo wrzosy dalej mam okryte igliwiem i przycinac bede dopiero tak jak zawsze to robie w kwietniu.Powiedz mi jeszcze czym tą lawende wzmocnic? bo chyba juz gdzies pisałas, ze wapnem?czy cos myle?
AgnieszkaW 21:53, 22 mar 2013

danuta_szwajcer napisał(a)
U nas też Agnieszko mróz i ponuro i zimno bardzo echhh martwie sie o roslinki bo za dlugo ta zima. Agnieszko masz tyle lawendy i znasz sie jej uprawie powiedz mi czy nie zaszkodziłam jej przycinajac ja przed tymi chlodami? nigdy tak wczesnie tego nie robilam i teraz sie martwie o nie bo wrzosy dalej mam okryte igliwiem i przycinac bede dopiero tak jak zawsze to robie w kwietniu.Powiedz mi jeszcze czym tą lawende wzmocnic? bo chyba juz gdzies pisałas, ze wapnem?czy cos myle?

Danusiu, ja swojej jeszcze nie przycinałam, czekam, aż większe mrozy miną. Mam nadzieję, że Twojej pod śniegiem się nic nie stanie. Jak ziemia rozmarznie (kiedy to będzie - nie wie nikt), to można podsypać ją dolomitem i wymieszać z glebą, dobre są też rozdrobnione skorupki z jajek.
Serdecznie pozdrawiam
AgnieszkaW 21:58, 22 mar 2013

Enya73 napisał(a)
Agnieszko, Twój ogród jest naprawdę wyjątkowy z wielu powodów.Podoba mi się przede wszystkim ukształtowanie terenu i to, że w pełni je wykorzystaliście.Podziwiam wspaniałą harmonię z krajobrazem i lekkość tego ogrodu. Kompozycja roślinna, mała architektura- po prostu bajeczne. To rzadkość w naszym ogrodach. Będę do Ciebie stale zaglądać
Ja to z tych wybrednych, więc musisz wiedzieć, że naprawdę Twój ogród zrobił na mnie i na moim M ogromne wrażenie

Lubię przyjeżdżać na JuręMam tam swoje ukochane miejsca

Pozdrawiam serdecznie

Bardzo, ale to bardzo mi miło Anitko, że masz z mężem tak pozytywne zdanie o naszym ogrodzie. Zapraszam, kiedy tylko będziesz miała ochotę, Twojego M-a także. Serdecznie pozdrawiam