Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jurajski Ogród

Jurajski Ogród

malgorzata_s... 15:53, 17 lip 2014

Zaglądam i pozdrawiam Te santoliny to normalnie wymiatają
Mathildis 17:51, 17 lip 2014

Agnieszko dziękuję za wykład o Jucce - już wiem dlaczego moja nie kwitnie...
Santolinę u Ciebie uwielbiam, ale tylko jak nie kwitnie...
eliza3 18:44, 17 lip 2014

Agnieszko, ja bardzo lubię juki, mam kilka, szkoda, że moje już przekwitły, uwielbiam ich dostojne kwiaty...
AgnieszkaW 20:57, 17 lip 2014

Agatko, ja osobiście bardzo lubię wapienne murki, choć tu na forum uważane są za słabe i byle jakie. Moje jednak mają już dobrych kilka lat i jakoś nic im się nie dzieje. Owszem, czasem odpadnie kawałek kamienia, ale to przecież jest naturalna patyna - nic nie trwa wiecznie, murki też, aczkolwiek przy zamkach wapienne mury trzymają się przez kilka wieków i jest dobrze Myślę, że nasze wapienne murki nas przeżyją, a jak nie, to będziemy naprawiać Nie stać nas na wypasione granity, dlatego wybraliśmy wapienie (no i jest to kamień lokalny, związany z tym terenem, zawsze tu będzie dobrze wyglądał). Buziaki

Ewo, lato u mnie troszkę inne niż u Ciebie, ale to chyba dobrze, bo jak się znudzi jedno, zawsze można wpaść na drugie na inny wątek, prawda? Te w tle to juki, jestem z nich w tym roku dumna Prosa nie mam, może by i rosło, ale nie próbowałam jeszcze go sadzić. Buziaki

AgnieszkaW 21:14, 17 lip 2014

Gosiu, miło, że wpadasz do mnie

Aniu, ja mam podobnie, uwielbiam santolinę, ale głównie dla jej liści, nie kwiatków, chociaż kwitnąca ślicznie komponuje się z lawendą, tworzy iście śródziemnomorski klimat

Elizo, trzeba znów czekać rok, ale na takie kwitnienie jak w tym roku - warto

makkasia 21:32, 17 lip 2014

Jurajski na dobranoc to jest to
dla mnie to najlepsze ukojenie Dziękuję za wskazówki o uprawie juk ...ale na juki to będe przychodzić do Ciebie bo u mnie ich nie będzie
ściskam i dobranoc
kitek81 21:45, 17 lip 2014

jak zawsze w Jurajskim pięknie i elegancko
i jak to robisz, że w takim upale roślinki są w tak dobrej kondycji?
pozdrawiam :*
Marysia 22:28, 17 lip 2014

Agnieszko bardzo dziękuję za informacje odnośnie santoliny. Ślicznie u Ciebie w ogrodzie niemal codziennie podziwiam bez wpisów - pozdrawiam
grazyna 09:58, 18 lip 2014

AgnieszkaW napisał(a)

Ja, jak ten kotek na zdjęciu, patrzę i patrzę na Twój ogród, bez słów
gierczusia 12:50, 18 lip 2014

Santolina zachwyciła mnie jak zawsze .. Szkoda mi bardzo ,że nie przetrwała hardcora mojego zielonego dachu .. Byłby fajnie mieć tam taki niebieski dywanik .. Kwiaty santoliny też są boskie .. Wprawdzie nie mam u siebie nc żółtego ( z premedytacją ) ale te sterczące lany....hhohoooo,,

Buziaki Agnoszko :

Ps.Jak patrzę na zdjęcia jurajskiego to mi si zawsze wydaje ,że jakiś chłodek zawiewa z ekranu...jakby tam nigdy spiekoty nie było...