Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jurajski Ogród

Jurajski Ogród

AgnieszkaW 18:43, 27 cze 2017

Kasiu, Gosiu, Justyno - bardzo dziękuję. Cieszę się, że się podoba

Justynko, bez zadęcia to to, o co mi chodziło...
Pszczelarnia 19:12, 27 cze 2017

Napracowaliście się ale jakaż nagroda za taki trud. Wydawało mi się, że te pagórkowate cisy są tak daleko od domu ale na jednym zdjęciu wypatrzyłam, że z progu domu można je omieść wzrokiem. W takiej skali krajobrazu Twój ogród wydaje się mi jeszcze większy.
Mala_Mi 14:38, 28 cze 2017

Agnieszka, dziękuję, że zajrzałaś do mnie, dzięki temu nie zgubiłam widoków

Śmiało mogę napisać, że wg mojego gustu i upodobań..Twój ogród mogę nazwać idealnym. Nic bym w nim nie chciała zmienić. Nawet twoje Bonice są ładne
Madzenka 07:01, 29 cze 2017

Rasowa szklarnia, rasowej ogrodniczki! Przepięknie u Ciebie w ogrodzie.
Anitka 11:01, 29 cze 2017

Agnieszko, miejsce z ogniskiem rewelacja. Nie dość, że można wpatrywać się w palący się ogień, ale również podziwiać widoki w tle. Czy planujesz dołożenie tam jakiegoś spuszczanego rusztu lub kociołka?
AgnieszkaW 15:53, 29 cze 2017

Ewo, dziękuję, ale Ty też się napracowałaś u siebie. Aparat trochę zniekształca odbiór przestrzeni, tak naprawdę cisy nie są jakoś bardzo daleko od domu.

Aniu, do ideału to duuużo mi brakuje..., choćby to, że teraz są pustki na kamiennym placyku wypoczynkowym pod miłorzębami (zamiast nigr), ale jakieś pomysły już się rodzą, tylko te fundusze (a raczej ich brak)

Madżenko, dzięki, szklarnia okazuje się bardzo przydatna. U mnie róże (szczególnie Munstead Wood) złapały plamistość, a w zeszłym roku nic im nie dolegało.... Trzymają się za to dobrze Boniki (o dziwo).

Anitko, dziękuję, ruszt takowy na łańcuszkach już mam, tylko nie był postawiony na czas robienia fotek. Jest nawet wędzarnia, choć "zakamuflowana" w murze.
barbara_kraj... 18:39, 29 cze 2017

Ten ogród jakoby jest, a go nie ma - on częścią krajobrazu jest, wtapia się w niego nawet z tym perfekcyjnym miejscem na ognisko.
Basilikum 21:30, 29 cze 2017

ogladnelam jeszcze raz wszystkie dobranocki upieklam kielbache na ognisku
podziwiam mistrzwstwo detali
mira 23:00, 29 cze 2017

Mala_Mi napisał(a)
Agnieszka, dziękuję, że zajrzałaś do mnie, dzięki temu nie zgubiłam widoków

Śmiało mogę napisać, że wg mojego gustu i upodobań..Twój ogród mogę nazwać idealnym. Nic bym w nim nie chciała zmienić. Nawet twoje Bonice są ładne

Nie ma ogrodów idealnych. Są tylko idealnie dopasowane do otoczenia
Tez bym nic nie chciała zmienić bo po co.
A Bonice nawet są ładne.

Od siebie dodam, świetnie świadomie operujesz kolorem - zawsze mnie to u Ciebie zachwyca.

pozdrawiam
AgnieszkaW 13:10, 30 cze 2017

Basiu, żeby tak jeszcze ten ogród sam chciał się rozwijać, kontrolować, pielęgnować jak w naturze, to by dobrze było...

Izo, na detale to dopiero przyjdzie pora (jak przyjdzie), wszystko pomalutku, w swoim czasie...

Miro, zgadzam się, nie ma ogrodów idealnych, a że wpasował się w otoczenie, no cóż, tak wyszło. Dziękuję za "kolor", staram się, chociaż też popełniam błędy, potem koryguję... - i tak w koło.