Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

leon60 08:13, 07 paź 2013

Margarete napisał(a)
Aż trudno uwierzyc, ze jeszcze w dniu 4 maja tego roku mój ogród wygladał tak :

a dzisiaj to samo miejsce wyglada tak :

Fajna ta metamorfoza.......... a to dopiero początek zmian .

Ale zmiany i to tak w któtkim czasie, super !
Margarete 11:07, 07 paź 2013

paniprzyroda napisał(a)
Bardzo piękny jest Twój ogród, a jesień daje mu nową gamę barw. Zmiany są efektowne, a to wynik Twojej ciężkiej pracy, która zaczyna procentować. Dziś byłam także u Tracza, niestety, nie kupiłam żadnej rośliny, tylko kwasomierz i sadzarkę. Ciepła i słoneczka w nowym tygodniu!

Dzieki Mariolko
kwasomierza nie mam ani sadzarki też, aprzydałayby sie obie te rzeczy....
Miłego tygodnia ze słoncem dla potrzeb ogródkowania....
Margarete 11:09, 07 paź 2013

leon60 napisał(a)

Ale zmiany i to tak w któtkim czasie, super !

Witaj Olu,
mój ogród bez porówania z twoim.... byłam u ciebie na wątku nie jeden raz i podziwiałam twoje cuda......
ale i tak ciesze sie że widać w moim ogrodzie zmiany na lepsze. Pozdrawiam i przesyłam słońce złotej polskiej jesieni
popcorn 12:10, 07 paź 2013

Malgosiu, ale nasadzilas przez te kilka miesiecy! A ile taczek zerwanej darni... to musialo bolec

Vanilki juz łysawe, no ale jesien mamy... wiosną je ciachniesz i będą 2x większe Trochę je odsuń od płotu, bo one duże rosną.

Wypatrywalam Cie w sobote, jednak wyskoczylam (musialam do Ikei po biurko, a stamtad to juz rzut beretem). Chwilke bylam, kolo 10.30. Widizalam p. Surowinskiego od trawek, mial fajne miskanty, ale 2-3 źdźbła na krzyż za 10 zł... odpuściłam.

pozdrawiam!!
boguslaw_r_ 13:50, 07 paź 2013

Dużo włożonej pracy ale, efekt super a jaka satysfakcja, pozdrawiam.
popcorn 15:00, 07 paź 2013

U mnie sadzarka nieprzydatna, za twarda ziemia. A jakbym miała przekopywać i dopiero używać sadzarki, to wolę porządnie za jednym zamachem dziurę wykopać łopatą

pozdrawiam!!
Margarete 15:31, 07 paź 2013

popcarol napisał(a)
U mnie sadzarka nieprzydatna, za twarda ziemia. A jakbym miała przekopywać i dopiero używać sadzarki, to wolę porządnie za jednym zamachem dziurę wykopać łopatą

pozdrawiam!!

A ja bym chetnie sprobowała z sadzarka ale jej nie mam... może kupie jak bym gdzies widziała w ogrodniczym, teraz sezon na cebulowe to powinna byc........
Margarete 15:33, 07 paź 2013

boguslaw_r_ napisał(a)
Dużo włożonej pracy ale, efekt super a jaka satysfakcja, pozdrawiam.

Oj, tak tak radocha wielka i satysfakcja niemała ...
gierczusia 18:06, 07 paź 2013

Poczytałam u Bogdzi o wycince Twego lasu.... ... Nie da rady opisać jak jest mi przykro , smutno... Wiem co to jest radość z sąsiedztwa dzikiego lasu.. Każdego dnia , kiedy mogę jeszcze się nim cieszyć wychodzę na taras i podziwiam ... A też mam " w planie " dom weselny , więc wiem ze boli....

Buziaki , trzymaj sie
gierczusia 18:07, 07 paź 2013

A zdjęcia Twego ogrodu " wcześniej " i " pózniej " są pociecha dla wszystkich ... Dla mnie szczególnie