Wzajemnie, "odpozdrawiam"
Hortensje Vanili fairs sa piekne jak kwitną ale i same liście jesienią też świetnie sie przebarwiają na czerwono. Zdobią ogród zawsze.
Dawno nie zaglądała do ciebie, Agnieszko - musze nadrobic to niezwłocznie
Dziekuje za pozdrowienia w swoim i mamy imieniu Bogdziu
Kolory sa rzeczywiście cudne, a to jak nazwałas "ognisko" to jest berberys green carpet. Bardzo go wszyscy lubimy bo zdobi ogród o każdej porze roku, wiosna ma wcześnie jasnozielone listki, potem drobne żółte kwiatostany a teraz - jesienia czruje kolorami pomarańczy, czerwieni, rudości.......
Iwo - jak dawno do mnie nie zaglądałas, ciesze sie że wpadłas.
To berberys gren carpet - pisałam wyżej w odpowiedzi dla Bogdzi - że zdobi ogród o każdej porze roku. wieczorem poszukam fotek z wiosny i lata to wkleje i pokarze .
Za miłe słowa odnosnie ogrodu - wielkie dzieki !
No to sie napracowałaś ..... pokaż efekty tych prac - mozesz wkleic u mnie w wątku, ciekawa jestem jak wyszło. Ja tez planowane trawy do rabaty z hortensjami dosadze na wiosne dopiero. Teraz jeszcze tylko dokoncze cebule, sprzątne liście, zabezpiecze póxniej rosliny na zime i finito... w tym sezonie
Co do jesieni i jej kolorów to pewnie moj lasek nie powalczy z twoim ogromniastym lasem wokół ciebie... masz racje piekna jesien jest, szczególnie w słońcu - wczoraj byłam na grzybach i cały dzien właściwie w lesie i obok lasu i tez nie mogłam sie napatrzeć na te kolory.
Pozdrawiam
Karolinko, ja też miałam ci podrzucic nazwy traw które mnie interesuja ale odpusciłam juz z zakupami na ten rok, kupie wiosna to co bede chciała. A skoro mówisz,że giełada była licha ... to może i dobrze sie stało, inaczej napaliłabym sie na piekne, nowe trawy i rozczarowałabym sie tylko.
Pozdrawiam cie
Ten Green Carpet i mnie zaczarował , jak myśle o Tobie to go widzę, to chyba jedna z lepszych odmian berberysa o ile nie najlepsza. Pozdówka zostawiam serdeczne.