Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

zawitka 18:34, 12 paź 2013

No to masz już chyba ogród marzeń ------piękna metamorfoza Pozdrówka po spacerku u Ciebie i pozdrów Mamę
AgnieszkaW 19:58, 12 paź 2013

Małgosiu, jak ładnie i kolorowo jesiennie w Twoim ogrodzie. Czekam na fotki posadzonych horti. Pozdrawiam serdecznie
Agnieszka_B 20:08, 12 paź 2013

Uwielbiam te jesienne kolory!
Tez zamierzam jeszcze dosadzić przed zimą trochę hortensji.
Pozdrawiam bardzo ciepło!
Mala_Mi 20:52, 12 paź 2013

Margarete napisał(a)
A takie mam widoki za płotem........ nie ma to jak mieszkać przy lesie.........las jest cudny o tej porze roku

Pięknie to wygląda
Bogdzia 21:59, 12 paź 2013

Nie myślałam że masz aż tak kolorowo w ogrodzie i poza nim. Pięknie jest a ten krzak na srodku ogrodu wygląda jak ognisko. Pozdrówka Małgos i dla Mamy również.
paniprzyroda 22:35, 12 paź 2013

Brawo Małgosiu, ogród coraz ładniejszy, wypełniasz go powoli, ale w przemyślany sposób. Masz duże okazy, możesz więc wypełniać niższe piętro i sadzić do woli.
Jesienne kolory w ogrodzie i poza nim cieszą nas, wyzwalają dużo pozytywnej energii. Mój las wygląda podobnie, zawsze zwalniam, gdy wjeżdżam na swoją drogę, by chociaż popatrzeć... Dęby i lipy, klony po jednej stronie, płonące trzmieliny i owoce dzikich róż po drugiej...
W ogrodzie pracowałam dzisiaj prawie cały dzień. Rabata od południowej strony w nowym miejscu czeka tylko na cztery sztuki ML wiosną. Dosadziłam hortensje, bergenie, bodziszki, trawki, resztę czosnków, po raz kolejny przesadziłam perowskie. Końcówkę tej rabaty przeznaczyłam na hortensje ogrodowe i różaneczniki, do przesadzenia za rok. Wykopałam czterdzieści parę dołów w glinie, torf, kompost, piasek - ręka boli. Ale jestem zadowolona, chyba będzie dobrze. Pozdrowienia dla mamy.
01:20, 14 paź 2013
Przez chwilę myślałam, że pomyliłam ogrody i nie tylko o jesienne, piękne kolory tu chodzi, ale aż trudno uwierzyć, że to minął dopiero jeden sezon.
Zwrócił moją uwagę berberys, te jego długie przewieszające się gałązki, ładnie się przebarwia, co to za odmiana? Lubię berberysy, mam je w ogrodzie, mimo, że unikam kolczastych roślin, ale one są absolutnym hitem o tej porze roku.
Dobrego dnia
Anita1978 08:54, 14 paź 2013

Piękne jesienne kolory u Ciebie!
popcorn 10:38, 14 paź 2013

Malgosiu, cudna jesien u Ciebie! Te kolory!!

nie dzwonilam w weekend; bylam na gieldzie, ale kiepsko strasznie, trawki ostatnie wykupilam 5 sztuk, same znicze i chryzantemy wrzosow jeszcze bylo duzo.. ale inne rosliny - kiepsko, a trawy - marnie:/

pozdrawiam!!
Margarete 12:59, 14 paź 2013

zawitka napisał(a)
No to masz już chyba ogród marzeń ------piękna metamorfoza Pozdrówka po spacerku u Ciebie i pozdrów Mamę

Zawitko, wielkie dzieki za ciepłe słowa do ogrodu marzeń to jeszcze daleka droga, ale jak sama wiesz ogród jest dziełem wiecznie nieskończonym i wtym tkwi jego urok.
W imienu mamy dzieki za pozdrowienia.