Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Bogdzia 19:03, 31 paź 2013

To ja sie z Wami piszę na zakupy trawkowe choc ja tylko malutkie ale wiem ze macie szkółkę dobrą .Planuj Małgos , planuj , bedzie co podziwiac.Buziaki.
Madzenka 19:15, 31 paź 2013

A ja zatem czekam na plany rewolucji. Zima to świetny czas na planowanie i marzenie o wiośnie
Anita1978 20:57, 31 paź 2013

Dokładnie !!!
Margarete 22:17, 02 lis 2013

Bogdziu, Anitko, Marzenko - będę planowac, inspiracji tu na O. ale i w innych miejscach w sieci jest mnóstwo. A zakupy wspólne - jak najbardziej .............. juz sie na nie cieszę, po pierwsze że zakupy, po drugie że ogrodnicze, po trzecie że w miłym towarzystwie, po czwarte to okazji do spotkania bedzie.
Margarete 22:29, 02 lis 2013

Czytam dzis na forum że tak wiele osób działało intensywnie w ogrodzie - a ja nie.
Mnie pochłonęły zupełnie sprawy cmentarno-rodzinno-kulinarne......mam dzieci od srody wieczór u siebie i korzystam z tego czasu spędzonego z nimi na maxa. Do tego rola gospodarza zobowiązuje, jest okazja do rodzinnych spotkań ale coś jeść trzeba więc działałam w kuchni intensywnie.
Moja dwuletnia wnusia jest przerozkoszna więc nie mogę się nią nacieszyć ale jutro chyba razem z dziećmi podziałamy choć trochę w ogrodzie o ile pogoda pozwoli.
Muszę zadołować 4 clematisy których nie zdążyłam posadzic bo pergola jeszcze nie zmotowana, do tego trawki z donic na tarasie tez muszę zabezpieczyc jakoś na zimę - one maja takie bardzo bardzo długie opadające w dół źdźbła - kupiłam je w LM jako carrex NN, w wysokiej donicy wygladają efektowniej niż na rabacie bo widać ich urok, zwieszją sie pieknie ale zmarzłyby tak pozostawione. Wykope je z donic, wsadze do dużych plastikowych donic i zadołuje.... chyba przezyją ???? Wiosną albo późnym latem znów je wykorzystam do kompozycji donicowych......Uda sie ? Co myslicie ?
paniprzyroda 07:57, 03 lis 2013

Pozdrawiam niedzielnie. Trawki chyba powinny przeżyć, ze swoimi zrobiłam to samo, tyle że trochę wcześniej.
JoannA 20:53, 03 lis 2013

Margarete napisał(a)

Ale ja sie dopiero w tym roku powolutku rozkręcam.........dopiro przyszły rok to będa rewolucje ogrodowe..........

A ja się jż nie mogę doczekać tych rewolucji. Znając Twój zapał i ogromną pracowitość wierzę że zmiany będą ogromne i korzystne dla ogrodu. Już jest pięknie ale na wiosnę będzie bajka.
Pozdrawiam Małgosiu
Margarete 01:45, 04 lis 2013

paniprzyroda napisał(a)
Pozdrawiam niedzielnie. Trawki chyba powinny przeżyć, ze swoimi zrobiłam to samo, tyle że trochę wcześniej.

Witam Mariolko i pozdrawaim
Melduję że clematisy zadołowałam ale trawek mi szkoda było jeszcze wygrzebywać z donic tarasowych, tak ładnie dopołudnia swieciło słońce, może jeszcze kilka dni choć do weekendu naciesze sie nimi na tarasie..........
Margarete 01:47, 04 lis 2013

JoannA napisał(a)

A ja się jż nie mogę doczekać tych rewolucji. Znając Twój zapał i ogromną pracowitość wierzę że zmiany będą ogromne i korzystne dla ogrodu. Już jest pięknie ale na wiosnę będzie bajka.
Pozdrawiam Małgosiu

Dzięki Joasiu za komplementy !
Teraz nadchodzi czas na planowanie i rozglądanie sie za kolejnymi nowymi inspiracjami, choć wizje tego co chcę zrobic mam w głowie...........
Margarete 02:04, 04 lis 2013

Dzisiaj dopołudnia było u nas cieplutko, słonecznie wieć razem z moimi dzieciakami buszowaliśmy ogrodowo, donice zadołowane, ostatnie rośliny przekopane i przesadzone, tarasowe donice wniesione do garażu, kolejne śmieci taczką wywiezione tylko lisci nam sie nie chciało juz grabić............może w nastepny weekend wyjade skosic trawe to sie uda zebrac je troche - ma byc ładnie i słonecznie. Teraz leje od popołudnia ale to dobrze bo tydzien temu sypałam nawóz jesienny i tak na dobra sprawe to od tego czasu nie popadało.