Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Margarete 11:54, 30 paź 2013

Bogdzia napisał(a)
Małgosiu to Ty masz wielkie plany na przyszły rok a ja naiwna myślałam że już wszystko co planowałaś to zrealizowałaś. W takim razie odpoczywaj zimą bo od wiosny sporo pracy Cię czeka. Pozdrówka.

Ale ja sie dopiero w tym roku powolutku rozkręcam.........dopiro przyszły rok to będa rewolucje ogrodowe..........
Buziaki Bogdziu !
Margarete 11:57, 30 paź 2013

irena_milek napisał(a)
Małgosiu....ale planów!!! zima ci nie straszna, będziesz planować, dobierać, wymyślać
Na upartego można samemu sporo zrobić, ale do niektórych jednak spraw, weź brukarzy; natomiast to obrzeże trawnika dasz radę sama zrobić
u mnie tylko kant i ziemia, czekam jak M. będzie miał czas i zrobi mi, jak w Anglii, czyli między ziemią a trawnikiem decha dębowa lub coś mocnego metalowego i potem tylko wąsy strzyżesz,... ten temat uważnie prześledziłam na ostatnim wyjeździe, bo mnie to bardzo interesowało, myślałam, ze tylko stale machają te kanciki, a tak nie jest

No to teraz będzie spokojny czas żeby te wszystkie prace przemysleć, zbilansować wydatki i zaplanować....i u ciebie i u mnie i u innych .........jak tu czytam to wszyscy Irenko planuja zmiany.
Margarete 12:00, 30 paź 2013

paniprzyroda napisał(a)
Małgosiu, bardzo dużo już zrobiłaś w ogrodzie, a plany przyszłoroczne są świetne. Dopracujesz je zimą i wiosną z nową energią ruszysz do pracy. Jak ja lubię takie rewolucje ogrodowe! Z obrzeżem dasz sobie radę, tylko młotek gumowy dobry jest potrzebny.
U Karoli napisałam już, a u Ciebie powtórzę, że zawsze z radością zapraszam do ogrodu, szczególnie TAKICH gości. Na pw przeczytałam, zaglądam do Was chociaż na chwilkę, ale nie zawsze mam czas pisać. Dobrze, że jest jeszcze ciepło, to może zrobię w ogrodzie to, co jeszcze jest konieczne.
I jeszcze jedno, jeśli mogę, do Irenki: zastanów się dobrze nad dębowymi dechami... Miałam solidne dębowe kołki, o średnicy 10 cm, impregnowane, jako ogranicznik rabatki. Wytrzymały ok. 6-8 lat. Pozdrawiam.

Za zaproszenie dziekuję - wzajemnie ja też zapraszam, musisz kiedys Mariolko zrobic rajd po naszych podłódzkich i okolicznych ogrodach. Przyjedź do mnie - adres masz a ja zobowiązuje cie obwieźć po pozostałych ogrodach naszej "łódzkiej grupy", wszyscy na pewno przyjmą nas z otwartymi ramionami. Bedzie fajnie - obiecuję. A jest co ogladać....
Margarete 12:09, 30 paź 2013

Anita1978 napisał(a)
Wykończenie obrzeży jest dobrym pomysłem ze względu na koszenie, ale kanciki i tak trzeba robić, bo trawa zarasta obrzeża, włazi na nie....więc i tak mnóstwo pracy z tymi obrzeżami....
A plan? No cud malina, ja też mam takowe, plus ostatnio jeszcze trawiasta mi się marzy, z gigantycznymi takimi....zobaczymy....
Pozdrawiam

Fajnie że masz tyle planów, a już wysokie trawy w kompozycji jak u Ani asc czy w ogrodach pokazowych u Kapiasów w Goczałkowicach to moje marzenie........niestety areał nie ten.........

Ale kupowac możemy razem ....ja w mniejszej ilosci i niższe a ty w wiekszej ilości i wyższe może ale ja tez trawy bede na wiosne sadzic na pewno........
Mamy co robic zimą........szukac, planować, wymieniać sie informacjami..........
Margarete 13:11, 30 paź 2013

Martwi mnie brak deszczu od dłuższego juz czasu...... z kolei ze wzgledu na Wszystkich Swietych to lepiej żeby może teraz nie padało.........a ja juz węże zwinęłam i wyniosłam do garażu........szkoda mi roslin, może dzis wieczorem wyciagne i podleję, to co że po ciemku, grunt żeby te moje roslinki odżyły.....
popcorn 15:48, 30 paź 2013

Małgosiu, ale chłodno jest, u mnie wilgotna ziemia... jak dosadzam, widać... może nie trzeba podlewać? no chyba że coś dopiero co sadziłaś...
ja ostatnio wylewałam wodę z akwarium (sprawdzałam szczelność), a stawialiśmy je na szafce i z wodą nie dałoby rady i te może 150 litrów w wiaderku do ogródka wynosiłam i podlewałam niedawno sadzone róże itp

Mariolu
przybywaj, zapraszam też!

pozdrawiam!!
Margarete 15:52, 30 paź 2013

popcarol napisał(a)
Małgosiu, ale chłodno jest, u mnie wilgotna ziemia... jak dosadzam, widać... może nie trzeba podlewać? no chyba że coś dopiero co sadziłaś...
ja ostatnio wylewałam wodę z akwarium (sprawdzałam szczelność), a stawialiśmy je na szafce i z wodą nie dałoby rady i te może 150 litrów w wiaderku do ogródka wynosiłam i podlewałam niedawno sadzone róże itp

Mariolu
przybywaj, zapraszam też!

pozdrawiam!!

Ty u mnie a ja w tym samym czasie u ...ciebie buszuje
AgnieszkaW 17:47, 30 paź 2013

Witaj Małgosiu, poczytałam o planach placykowo- pergolowych i pracach brukarskich, i jeszcze innych planach - tak jak Irenka rzekła - cała zima przed Tobą do spokojnego planowania, a wiosną..będziemy oglądać serial "Rewoluje Małgosi" . Pozdrawiam serdecznie
Margarete 14:25, 31 paź 2013

AgnieszkaW napisał(a)
Witaj Małgosiu, poczytałam o planach placykowo- pergolowych i pracach brukarskich, i jeszcze innych planach - tak jak Irenka rzekła - cała zima przed Tobą do spokojnego planowania, a wiosną..będziemy oglądać serial "Rewoluje Małgosi" . Pozdrawiam serdecznie

Oj będzie sie działo, oj bedzie.........Ja też pozdrawiam Agnieszko
popcorn 15:55, 31 paź 2013