Regli witaj !
Podałam powyżej wyczytane z internetu metody na to zielsko...........poszukam jeszcze w naszym forum może ktos ma jakąs sprawdzona metode na pozbycie sie tego chwastu.
Pozdrawiam !
Witaj Małgorzatko - dopytywałaś kiedyś w moim wątku o imprezy organizowane na zamku w Zamku Bierzgłowskim. Otóż 15 czerwca br. odbędzie się u nas festyn. Z tym, że uczciwie muszę zaznaczyć, że ma on charakter bardzo lokalny i skupia głównie naszą "zamkową" społeczność. Ale wrodzona lojalność i skrupulatność każe mmi donieść Tobie o tym planowanym wydarzeniu. Wszak widzę po relacji fotograficznej z weekendu majowego, że stare ogrody i zameczki są w zasięgu Twojego zainteresowania. Pozdrawiam bardzo słonecznie w ten przepiękny dzień.
Cześc Aniu, dawno cie u mnie nie było
Wielkie dzieki za informacje o festynie, musze ja uwzglednic w moich planach chociaz nie pamietam ale wydaje mi sie że ten termin mam "zaklepany" już.
Masz rację, lubię podróżować po Polsce, odwiedzac rózne ciekawe miejsca, tak więc jak nie przy tej to przy innej okazji twój zamek odwiedzde na pewno.
Pozdrawiam równie słonecznie !
Prawdą jest, że moja aktywność na Ogrodowisku czesto sprowadza się do czytania ciekawych wątków - do których w mojej ocenie należy Twój - a rzadziej polega na włączaniu się do dyskusji i pozostawianiu śladu. Co do Zamku to on istnieje od XIII wieku , więc parę jeszcze lat z pewnością na Ciebie może poczekać Na pewno Cie urzeknie. Daj znać na kiedy zaplanujesz wycieczkę, to może uda nam się zaaranżować jakieś spotkanie w moim magicznym... Pozdrawiam.