Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

AgnieszkaW 12:21, 18 maj 2013

Czekam Małgorzato na fotki nowej rabaty. pokazuj to co zrobiłaś do tej pory. Ciekawe, jaki sąsiad ma ogród, że tak dogaduje.
anipla 03:42, 19 maj 2013

Gosiu- wcale nie jesteś domyślna - sąsiad chciał pomóc z pewnością mogłaś mu łopatę wręczyć żeby pokazał jak to sie robi żeby grudzień Cię nie zastał
pozdrawiam
Milka 12:23, 20 maj 2013

Wiśnie japońskie są delikatniejsze i wrażliwsze na cięcie;m ważne aby usuwać odrosty, a jeśli ucinasz jakąś gałąź koniecznie trzeba to miejsce zasmarować; natomiast koronę przyciełąbym koniecznie i na pewno wypuści więcej pędów, a tym samym kwiatów, z tym że cięcie zaraz po kwitnieniu, żeby zdążyłą zawiązać pąki kwiatowe
pozdrawiam

Małgosiu, tu moja rada odnośnie wiśni
Margarete 12:45, 20 maj 2013

Dzieki Irenko za rady, smarować jakąś maścią dla drzewek ?
Anipla - ten sasiad to z gruntu porządny facet ale sam dba bardzo o swoje rosliny ale to jest nie jego własnośc tylko iwększy budynek - kilkurodzinyy ( takie mamy osiedle u nas kilka segmentów i kilka wielorodzinnych domów ) wiec sam nie może pozwolic sobie na jkis ogród z prawdziwego zdarzenia i zazdrości....
AgnieszkoW - wstawie wieczorkiem fotki bo juz, juz cos zaczyna byc widac...
Margarete 12:47, 20 maj 2013

Zawitko - nasza psiunia jest charakterna, bylismy zaraz w pierwszym roku jej bytności u nas na szkoleniu ale teraz spokojnie panujemy nad nią, ale jest za to kochana... ja w ogóle lubie zwierzaki z wzajemnoscią
popcorn 13:34, 20 maj 2013

Pokaż fotki, koniecznie!! pozdrawiam!
Będę zamawiać roślinki, może coś chcesz, zawsze to koszty wysyłki dzielimy?
alle, ryszard-majewski (już mam trochę roslin od niego, rosną)

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=4292088
Donia72 23:18, 20 maj 2013

Zapraszam w każdej wolnej chwili
Margarete 23:44, 20 maj 2013

Dzis u nas było deszczowe popołudnie wiec znów z moich ogrodowych planów udsło sie zrealizowac niewiwle. Co jakiś czas uciekałam do domu przed deszczem,a potem znów komary... i tak co dzien coś.... Praca nad zdejmowaniem darni, nawożeniem świeżej ziemi i kompostu a potem sadzeniem posuwa sie po woli do przodu. Poniżej zamieszczam kilka fotek z efektami mojej pracy nad nową rabatką, nie jest to oszałamiajaca zmiana ale jak na dwie ręce jednej kobiety + pomoc starszej pani ( mojej mamy - chyba by sie na mnie obraziła ze tak o niej mówie.. ) To jest stan z niedzieli rano, a wiec na dzis jest zrobiony na gotowo o kolejny fragment wiecej....

Margarete 23:46, 20 maj 2013

Ten bałagan w tle prosze wybaczyc ale te kupy smieci, darni, taczka, wiadra etc... oczywiscie znikną niebawem...

Margarete 23:47, 20 maj 2013

A teraz zbliżenia - oto moje żurawki