Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Madzenka 10:24, 02 cze 2013

Anita1978 napisał(a)

Ja też ciacham pęcherznice po kwitnieniu- ładnie się zagęszcza. , a kiedy można i( i czy wogóle? ) ciachać jaśminowiec i derenie aby nadać im kształt??? Wie ktoś?
A co do korzenia przy bonsai też popieram. Też mam miejsca gdzie trudno kosić i jest to denerwujące lekko mówiąc....

Mam młodą pęcherznicę, tn ją trzy razy w sezonie aby się ładnie zagęściła, gdyż planuję z niej gęsty żywopłot i dlatego nie pozwalam jej wystrzelić do góry.
Po szaleństwie zakupowym biicepsy i ból kręgosłupa gwarantowane
Margarete 00:40, 03 cze 2013

Anitko, Marzenko, Kondziu - byliście u mnie a mnie nie było ... a kuku... juz jestem, ale sobotę spędziłam równiez ogrodowo...można tak powiedziec choć nie w swoim własnym ogrodzie. Wojażowałam troszkę i przyszło mi podziwiać bukszpany w takich oto na przykład miejscach jak to

Margarete 00:50, 03 cze 2013

Hulnełam sobie na jeden dzionek do Warszawy pod hasłem : Ogrody i parki stolicy , mamy teraz nową autostradkę do W-wy i niecałe 113 km śmiga sie ze Strykowa k/Łodzi do Warszwy biegusiem albo jak kto woli....bardziej na czasie sformułowania : pędzikiem. Gorzej z jazdą po stolicy oraz z przebiciem sie przez całą Łódź ale to już insza inszość.
To zdjęcie powyżej to bukszpany w tzw Arkadach Kubickiego czyli tarasy i ogród pod Zamkiem Królewskim, ale byłam też w Ogrodzie Saskim w Parku Ujazdowskim i oczywiście w Łazienkach Królewskich. Poza tym byłam też tu :
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3346-biblioteka-uw-ogrod-na-dachu
Odwiedziłam i polecam ogrody na dachu Biblioteki Uniwersytetu Warszawskiego a fotorelację z tego ogrodu na dachu zamieściłąm w wątku powyżej.

Generalnie zachęcam o tej porze roku do oglądania własnie takiej "zielonej Warszawy" !!
popcorn 07:36, 03 cze 2013

Hej Małgosiu! No to pooglądałaś sobie Pięknie tam
Ja jeżdżę na Zgierz do A2 od mojej strony, przez Konstantynów i Aleksandrow, ciut szybciej - jeśli Lodz zakorkowana.. pozdrawiam!!

pozdrawiam!!
anipla 15:13, 03 cze 2013

Hej , Jak ci przyjdzie myśl - kiedy ja tą rabatę skończę to pomyśl o moim "ogrodzie" to od razu Ci się polepszy
Margarete 10:29, 04 cze 2013

Witam moich miłych gości - Karoline i Anitke- nic mi nie wychodzi z tymi pracami ogrodowymi - ale chyba jak kazdemu teraz u nas, leje co dzien. wczoraj cały dzien jak byłam w pracy było ładnie, jak wracałam - ulewa, na dzis zapowiedzi pogodowe sa takie same i do końca tygodnia podobnie. Dobrze,że zdązyłam skosic w piątek ale potem w sobote mnie nie było , w niedziele nie chciałam na oczach sąsiadów latac z łopatą i taczka a w poniedziałek ulewa..... ojej chyba naprawde grudzien, jak nic grudzien mnie zastanie z ta pracą......

Anita - powplutku ( jak ja ...) zrobisz i ty porządek w swoim ogrodzie, na pewno !
Bogdzia 22:18, 04 cze 2013

Fajną wycieczke sobe zrobiłaś.Super pomysł miałas. Pozdrówka ślę.
anipla 02:32, 05 cze 2013

Małgosiu a czytałaś tu odp. na Twojego posta? (ostatni post )
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2028-ogrod-przydomowy-na-zmiany-gotowy?page=97

jak znajdę chwilkę to wyślę Ci na maila fotki "okienne" z widokiem na raj - dobrze wyszły
pozdrawiam
Maria667 12:05, 05 cze 2013

Muszę się rozejrzeć wokół siebie, gdzie by tu uderzyć na taką ogrodową wycieczkę. Chyba zacznę od Ogrodu Botanicznego, tylko musi przestać padać....
popcorn 13:21, 05 cze 2013

Zaglądam, pozdrawiam!
Małgosiu kiedy masz chwilę, podrzuciłabym Ci hosty?