Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Margarete 15:56, 05 cze 2013

Hej Bogdziu i Marysiu - poelcam "zieloną Warszawę" albo jakiekolwiek inne duże miasto w wersji parkowo-ogrodowej bo o tej porze roku jest tam najładniej.

Anitko - jedno miejsce dla ciebie to sie znajdzie na pewno ale dwa to juz gorzej, poza tym dzieci w wieku Oliwki powinnio sie przewozic w foteliku albo na takiej podkładce, a szczególnie w dłuższych trasach, a ja takiej nie mam, z reszta fotelik zajmuje trochę duzo miejsca. Dla Ciebie miejsce jest, dla Oliwki.... raczej nie...........

Karolina
- zadzwonie do ciebie i umówimy sie, może ja podjade wieczorkiem któregos dnia. Stoje z pracami ze wzgledu na deszcze wiec jeszcze nie doszłam do tego miejsca gdzie chciałabym je wsadzic.

Anita1978 14:24, 06 cze 2013

Wstaw no że jakieś fotki !!!
Margarete 14:56, 06 cze 2013

Anita1978 napisał(a)
Wstaw no że jakieś fotki !!!

Co ja mam wstawiać Anita jak ja od 2 tygodni nie posunłęam sie robota... no nie ... wczoraj arobiłam 1,5 tzn zerwałam darń ale znów zaczęło padać wieć nie robiłam nic dalej... musze teraz nawieźć ziemi w to miejsce i wszdzic rosliny i wykorować... ale co dzien jak nawet cały dzien nie pada to od 17 zaczyna lac...zawsze akurat jak wychodze z pracy. Pod lasem na koncu ogrodu to mam juz grząsko, woda stoi.
Moze dzis cos posune sie z robota bo widac za oknem że nie bedzie padac... ale....znając złośliwośc martwej natury to akurat zacznie .... Nawet od Karoliny nie odebrałam roslin, ktore wspólnie zamówiłysmy na All i do nie przyszły paczka bo i tak by u mnie stały w doniczkach dopóki nie przygotuje im rabaty w dalszej cześci...
W wekend ma zajety czas, juz dawno zaplanowany wiec tez nic nie zrobie... moze w przyszłym tygodniu skoncze.
Anita1978 15:18, 06 cze 2013

Margarete napisał(a)

Co ja mam wstawiać Anita jak ja od 2 tygodni nie posunłęam sie robota... no nie ... wczoraj arobiłam 1,5 tzn zerwałam darń ale znów zaczęło padać wieć nie robiłam nic dalej... musze teraz nawieźć ziemi w to miejsce i wszdzic rosliny i wykorować... ale co dzien jak nawet cały dzien nie pada to od 17 zaczyna lac...zawsze akurat jak wychodze z pracy. Pod lasem na koncu ogrodu to mam juz grząsko, woda stoi.
Moze dzis cos posune sie z robota bo widac za oknem że nie bedzie padac... ale....znając złośliwośc martwej natury to akurat zacznie .... Nawet od Karoliny nie odebrałam roslin, ktore wspólnie zamówiłysmy na All i do nie przyszły paczka bo i tak by u mnie stały w doniczkach dopóki nie przygotuje im rabaty w dalszej cześci...
W wekend ma zajety czas, juz dawno zaplanowany wiec tez nic nie zrobie... moze w przyszłym tygodniu skoncze.

Ok, całe lato przed Tobą!
grembosia 23:57, 10 cze 2013

Małgosiu, życzę w końcu dobrej pogody. Gdybym mogła się podzielić, to bierz ją całymi garściami,, bo u mnie prawdziwe lato.
Pozdrawiam cieplutko.
regli 00:28, 11 cze 2013

No, no kawał roboty zrobiłaś. Jestem pełna podziwu Rabatka wzdłuż płotu bardzo ładnie się prezentuje. Zupełnie inaczej ogród zaczyna wyglądać.
popcorn 12:51, 11 cze 2013

Malgosiu, pogoda w koncu musi sie poprawic! No nie moze przeciez ciagle padac? Niech sie wypada, bo koncem czerwca zaplanowalismy urlop w PL
pokaz te malenstwa pnace ukorzeniane
pozdrawiam!!
Bogdzia 20:49, 11 cze 2013

Zaglądam zobaczyc co u Ciebie ale widzę ze tak jak u mnie nic w ogrodzie nie daje się robic ale już od jutra ma byc lepiej. Pozdrawiam serdecznie.
Milka 16:19, 13 cze 2013

Małgosiu, tu masz nazwę, polecam ten powojnik, piękny
Veronica's Choice

hortensja na początku rosła wolno, wkurzała mnie, bo jakoś brzydko rosłą na dodatek, więc stale ja cięłam, a potem jak o niej zapomniałam, co innego w życiu mnie zajęło na kilka lat, ona ruszyła i od tej pory rośnie sobie, nic nie robię, nie ma wymagań takie rośliny lubię, dlatego na maksa ukorzeniam limki, posadzę w całym ogrodzie i zlikwiduję część innych pracochłonnych
Madzenka 22:15, 13 cze 2013

Małgosiu pogoda już chyba piękna? Zatem prace postępują?