Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Anita1978 22:41, 30 maj 2013

Margarete napisał(a)
Rabata nabiera wyglądu powolutku, przybywa jej stopniowo i wygląda tak :

dobrze że wśród nowych roslin są wkomponowane te "stare" i wyrosnięte, na razie dominują ale mysle że "młodziaki" nadgonią niebawem ...

Ładnie, widzę bordowego perukowca - czy tak??? Bardzo go lubię
I goździki też mam do nich słabość...
Margarete 23:37, 30 maj 2013

Dziekuje Bogdziu, na pewno jeszcze czymś sie chętnie "poczęstuję" z twojego ogrodu.

Anitko - tak to perukowiec i miewa teraz od kilku lat piekne peruczki choć na poczatku nie kwitł i wcale mi sie aż tak bardzo nie podobał, a teraz go lubię, jako kontrast pod nim posadziłam ta trawe Hakonechlowa Marcra Aureola - 3 sztuki więc z biegiem lat powinny pojawic sie 3 okazałe choc niskie kępki fontannowego kształtu traw w złotym kolorze. Słyszałam jednak że ta trawa rosnie wolno i wolno tworzy kępy a do tego jest kaprysna... zobaczymy

Mala_Mi 00:00, 31 maj 2013

Pachnący bukiet piękny i fajnie poprowadzony
Przechowalnia roślin.. kurcze też tak mam.... dlatego nawet dziś trochę dziubałam w ogrodzie Ale deszcz mnie pogonił

Pęcherznice zaczynam ciąć po kwitnieniu... bo się rozsiewa i takie dłuuugie badyle rosną

Pod bonzajkiem dla ubogich chyba powinnaś złagodzić łuk, bo będzie problem z koszeniem .. trza będzie nożyczkami docinać
barbara_kraj... 00:54, 31 maj 2013

Witaj, Małgorzato
Całe szczęście, ze mogłam przejrzeć cały Twój wątek i w dalszym ciagu być już na bieżąco. Ładnie poczynasz sobie z zakładaniem rabat, tylko nie zazdroszczę zdejmowania darni, bo sama przerabiałam to kilkanaście dni temu i wiem, ile wysiłku to wymaga.
Sporo roślin już kwitnie, sporo masz do wsadzenia. Tak więc ogrod nabiera rumieńców, podoba mi się

Będę zaglądać
grembosia 01:28, 31 maj 2013

Wpadam z rewizytą

Skarpa przed domem cudo i jak szybko się rozrosła.
Bardzo podoba mi się Twój taras i donice z lawendą.
Widzę, że działasz i to ostro, wszyscy ciągle potrzebujemy zmian, mimo, że jest już tak ładnie.
Ja też wiem co to ściąganie darni, ale tylko z poprzedniego ogrodu, teraz działam odwrotnie, jak trzeba, to dosieję trawy, ale gdzie się da sadzę rośliny.

Pozdrawiam właścicielkę pięknego ogrodu.
Anita1978 06:49, 31 maj 2013

asc napisał(a)
Pachnący bukiet piękny i fajnie poprowadzony
Przechowalnia roślin.. kurcze też tak mam.... dlatego nawet dziś trochę dziubałam w ogrodzie Ale deszcz mnie pogonił

Pęcherznice zaczynam ciąć po kwitnieniu... bo się rozsiewa i takie dłuuugie badyle rosną

Pod bonzajkiem dla ubogich chyba powinnaś złagodzić łuk, bo będzie problem z koszeniem .. trza będzie nożyczkami docinać

Ja też ciacham pęcherznice po kwitnieniu- ładnie się zagęszcza. , a kiedy można i( i czy wogóle? ) ciachać jaśminowiec i derenie aby nadać im kształt??? Wie ktoś?
A co do korzenia przy bonsai też popieram. Też mam miejsca gdzie trudno kosić i jest to denerwujące lekko mówiąc....
Anita1978 06:53, 31 maj 2013

A perukowiec bordowy jest ładny, ja go lubię po deszczu albo w promieniach zachodzącego słońca - akurat u mnie rośnie od zachodu... Widziałam w jednym ogrodzie takiego ciętego na kulę- tyle , że on był wiekowy już... Kiedy można ciachać perukowca????

A u mnie znowu

Można sfiksować z tym deszczem, boję się czy róże nie będą zaraz chorować... Jak tak dalej będzie lać to dla róż ten rok nie będzie zbyt dobry
Margarete 23:24, 31 maj 2013

Hej hej witajcie moi goście !
Aniu ASC, Basiu, Anito, Grembosiu - fajnie że wpadacie do mnie. Ja dzis leże jak nieżywa wreszcie był u nas dzień bez deszczu więc w ramach zajęć siłowo aerobowych skosiłam cały trawnik, wywiozłam 5 taczek trawy, nawiozłam 6 taczek ziemi, rozładowałam auto z 8 worków kamieni które kupiłam i na szczęście w miejscu zakupu pan mi je do auta załadował. Do tego dwa worki kwasnego torfu - ale to to już tak ot sobie .... dla rozrywki bo w porównaniu z 20-kilogramowymi worami z kamieniami to była pestka !
Ja czuję że po zakończeniu tej rabaty to będe mieć bicepsy jak Pudzian, niech już będa te bicepsy byleby mi gdzie indzie ubyło... tu i tam... po tej intensywnej fizycznej pracy. Jest szansa....
Kondzio 23:39, 31 maj 2013

Margarete napisał(a)
Hej hej witajcie moi goście !
Aniu ASC, Basiu, Anito, Grembosiu - fajnie że wpadacie do mnie. Ja dzis leże jak nieżywa wreszcie był u nas dzień bez deszczu więc w ramach zajęć siłowo aerobowych skosiłam cały trawnik, wywiozłam 5 taczek trawy, nawiozłam 6 taczek ziemi, rozładowałam auto z 8 worków kamieni które kupiłam i na szczęście w miejscu zakupu pan mi je do auta załadował. Do tego dwa worki kwasnego torfu - ale to to już tak ot sobie .... dla rozrywki bo w porównaniu z 20-kilogramowymi worami z kamieniami to była pestka !
Ja czuję że po zakończeniu tej rabaty to będe mieć bicepsy jak Pudzian, niech już będa te bicepsy byleby mi gdzie indzie ubyło... tu i tam... po tej intensywnej fizycznej pracy. Jest szansa....
hi hi hi
Anita1978 07:48, 02 cze 2013

Poza tym , że można stracić kalorii, to jeszcze endorfiny się wydzielają, i człowiekowi chce się od razu góry przenosić... Więc co tam worki kamieni po 20kg
Wrzucaj fotki jakieś!