Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Margarete 08:21, 29 sie 2013

agatanowa napisał(a)
Margarete, o liliowce pytaj Lukiego: https://www.ogrodowisko.pl/watek/3386-ogrodowa-przygoda-lukasza

On nawet je krzyżuje

Dzieki Agato za informacje, na pewno go podpytam. Dzieki tez za wizyte u mnie
Pozdrawiam.
Margarete 08:25, 29 sie 2013

makkasia napisał(a)

Nooo to mamy wiele wspólnego
Swojego czasu jako załogant co weekend na zatoce i parę pobytów na żaglach w Chorwacji.
Na Mazurskich jeziorach nigdy

Makkasiu ja w Chorwacji nie zeglowałam, za to polskie jeziora mazurskie, augustowskie, Brda, zalew soliński, zalew sulejowski i nawet zatoka gdańska... to moje ukochane żeglarsko miejsca ( no moze poza tym ostatnim - bo morze było niespokojne, bardzo bujało i cierpiałam na chorobe morska...ha, ha, ha)
Teraz to juz rzadziej mam okazje żeglować, ale jesli tylko jest taka mozliwośc to korzystam. Równie chetnie płtwam kajakiem, to inna przyjemnośc niż żagle ale też fajna.
Margarete 08:29, 29 sie 2013

popcarol napisał(a)
Hej Małgoś! Pokaż jak tam pasek od sąsiada A nie chcesz czymś przykryć płotu?

Ja pomiędzy liliowcami miałam tulipany, to fajne połączenie. Tulipany rosną od wiosny, a ledwo przekwitną zakrywane są przez szybko startujące wiosną liliowce. Posadziłabym liliowce w rzędzie (nie na mijankę), co 50 cm. A przed nimi bukszpanową obwódkę??

Mój stolarz od pergoli powiedział ze nie da rady jutro zrobić kolejnego domku, a już w piątek odbieram swoje pergole (zamówiłam taksówkę bagażową). Ewentualnie mogę go zamówić, ale odbiór własny we własnym zakresie... daj znać jakby co. Na alle są gotowe domki, z wypełnieniem:

http://allegro.pl/domek-budka-legowa-dla-pozytecznych-owadow-i3500666818.html
http://allegro.pl/hotel-domek-dla-owadow-olzunia-i3493403768.html
http://allegro.pl/domek-hotel-dla-owadow-olzunia-i3495960853.html
http://allegro.pl/domek-budka-legowa-dla-pozytecznych-owadow-i3500666826.html

Może Kasia u której byłyśmy w Czyżeminku chciałaby z nami jechać na to święto róż? Masz jeszcze miejsce?

pozdrawiam!

Ok, Karolinko jak nie zdąży to trudno. Dzieki za linki do domków, kupie sobie na Al.
Za liliowce z góry dziekuje, wezme chyba tylko dwa te wysokie od ciebie bo reszte chciałabym innych gatunków i kolorów posadzic, jest teraz taka rozmaitośc.
Co do Kasi w sobote to nie ma sprawy, jeszce i dla niej miejsce by było - napisze do ciebie na pryw.
Margarete 08:32, 29 sie 2013

Bogdzia napisał(a)
Ja też mogę Ci dac jakies liliowce jeśli chcesz.A sadzic teraz można jak najbardziej.

Bogdziu,
jak najchetniej przyjmę od ciebie skoro możesz sie nimi podzielić. Dziekuję bardzo, bardzo...
Margarete 08:59, 29 sie 2013

Kupiłam wczoraj 2 śliczne nowe turzyce , gatunek NN z Leroy Merlin i zrobiłam kompozycje w donicach na tarasie, dokładając jesienne kwiaty ( malutkie chryzantemki) + żurawki + broązowo-fioletowe liscie ( roslinka tez NN- płoząca , podobno wieloletnia). Ta turzyca ma bardzo długie żdźbła które luźno spływają w dół po wysokiej donicy i wygląda slicznie.
Nie mogłam zrobic zdjęc bo nie kupiłam baterii do aparatu ale dzisiaj zrobie na pewno.

Odtrawnikowałam kolejny fragment pod płotem sasiada, jeszcze we wrzesniu mam nadzieję że uda mi sie zrealizowac moj ogródkowy plan działań.

Generalnie juz widac że jesien puka do drzwi, kolory juz takie bardziej jesienne, co dzien z mojego ;asu wpadają do mnie trawnik żółte liście brzóz które mam za płotem.....
jotka 09:17, 29 sie 2013

Małgosiu, życzę aby nastrój i energia pourlopowa długo się utrzymywały Pasję masz wspaniałą
A dostrzeganie wokół roślin i piękna to ważna cecha.
Niech Twoje dwuletnie sreberko zdrowo rośnie
pozdrawiam
Bogdzia 19:53, 29 sie 2013

Margarete napisał(a)

Bogdziu,
jak najchetniej przyjmę od ciebie skoro możesz sie nimi podzielić. Dziekuję bardzo, bardzo...

Przywiozę na spotkanie.
Margarete 20:11, 29 sie 2013

jotka napisał(a)
Małgosiu, życzę aby nastrój i energia pourlopowa długo się utrzymywały Pasję masz wspaniałą
A dostrzeganie wokół roślin i piękna to ważna cecha.
Niech Twoje dwuletnie sreberko zdrowo rośnie
pozdrawiam

Dzieki za miłe słowa Jolu i za odwiedziny u mnie. W imieniu mojego "sreberka" też dziękuję,
Margarete 20:11, 29 sie 2013

Bogdzia napisał(a)

Przywiozę na spotkanie.

Super, wielkie dzieki Bożenko.
Margarete 20:16, 29 sie 2013

Obiecane fotki - aparat ożył po wymianie baterii i oto efekty - najpierw moje jesienne kompozycje w donicach