Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Margarete 10:28, 02 wrz 2013

Marzena2007 napisał(a)
Turzce może wygodniej będzie zadołować w ziemi? U mnie bezproblemowo przezimowaly. Ale jesli masz miejsce w garażu t tez im nie zaszkodzi.
Ja lubię słoneczną jesień, jak każdą porę roku w ogrodzie Najbardziej nie lubię listopada i lutego....

Ja tez lubie ten czas przejścia lata we wczesna jesien, jeszcze jest słonecznie, jeszcze jest ciepło, a wieczorem cipelejszy polarek i też mozna posiedziec w ogrodzie. Komary juz nie gryzą, upałów nie ma, kwiaty jesienny kwitną, trawy dają teraz pokaz swoich mozliwości... jest cudnie.
Właśnie w sobotni wieczór miałam gości, siedzielismy na tarasie, z pyszną sałatką i hiszpańskim winkiem, przy świecach, w tle na rabacie o zmierzchu majaczyły na wietrze wysokie trawy........ było super ! Kocham taki czas
popcorn 11:31, 02 wrz 2013

Margarete napisał(a)

No to super, to pojedziemy razem, w wiekszym gronie.
Jesli chodzi o giełde topewnie że tak tylko nie wiem czy nam na to wszystko wystarczy czasu, mamy do obejrzenia wystawe róż, pokazy florystyczne, jarmark z roslinami ( pewnie zejdzie nam tam duzo czasu...) no i zaprasza nas do siebie do ogrodu jedna z Ogrodowiskowiczek - Pani Przyroda.

Co do zimowania trawek z donicy to bede je zadołowywać gdzies w kacie ogrodu i tyle..... moze to lepsze niż znoszenie do garażu.

proponuję zacząć od bazarku staroci, tam im wcześniej tym lepiej. Starczy czasu, mamy w końcu cały dzień do dyspozycji! Ale fajnie! Pokazy florystyczne mnie akurat średnio interesują najbardziej jarmark oczywiście
no pewnie, jak masz kąt do wykorzystania, to lepiej zadołować i mieć względny spokój, noszenie = masakra...

pozdrawiam!!
makkasia 19:02, 02 wrz 2013

Ja też jestem za dołowaniem
Pozdrawiam
23:53, 02 wrz 2013
Małgosiu, piszesz "...spędziłam czas ogrodowo i pracowicie..." ta energia i do mnie przemawia
dziękuję za nią, bo tak jak Ty, czas spędzony wśród roślin uważam za najprzyjemniejszy... i Tobie życzę nieskończonej ilości spotkań na ogrodowym tarasie, takich jakie pięknie opisujesz
Lubisz trawy Małgosiu? Są bardzo wdzięczne, w przyszłym roku może dosadzę u siebie więcej gatunków, mam ogromne rozplenice, pięknie falują z wiatrem. Dodam jeszcze, że podzielam Twoją pasję - poznałam mazurskie jeziora pod żaglami startowaliśmy z Guzianki koło Mikołajem, a potem kilka tygodni swobodnego żeglowania
Pozdrawiam Małgosiu
jotka 14:20, 03 wrz 2013

Małgosiu, zgadzam sie z tobą, że początek września to fajny czas żeby korzystać z uroków ogrodów Pogoda zazwyczaj umiarkowana, a wiele roślin jeszcze pokazuję swoja urodę Mam nadzieję, ze dzisiaj lub jutro zdrowie pozwoli zajrzeć na moje włości, bo relację męża i zdjecia robione przez niego komórką niestety nie wystarczą. Patrzę na Twoje wrzosy i trawki i wiem, ze wrzosy nie dla mnie (kilka nieudanych prób zniechęciło mnie do nich kompletnie) a z trawkami zaczynam swoja przygodę i mam nadzieje, ze z sukcesem
pozdrawiam
Margarete 15:25, 03 wrz 2013

makkasia napisał(a)
Ja też jestem za dołowaniem
Pozdrawiam

Margarete 16:06, 03 wrz 2013

Iwa napisał(a)
Małgosiu, piszesz "...spędziłam czas ogrodowo i pracowicie..." ta energia i do mnie przemawia
dziękuję za nią, bo tak jak Ty, czas spędzony wśród roślin uważam za najprzyjemniejszy... i Tobie życzę nieskończonej ilości spotkań na ogrodowym tarasie, takich jakie pięknie opisujesz
Lubisz trawy Małgosiu? Są bardzo wdzięczne, w przyszłym roku może dosadzę u siebie więcej gatunków, mam ogromne rozplenice, pięknie falują z wiatrem. Dodam jeszcze, że podzielam Twoją pasję - poznałam mazurskie jeziora pod żaglami startowaliśmy z Guzianki koło Mikołajem, a potem kilka tygodni swobodnego żeglowania
Pozdrawiam Małgosiu

Witaj Iwo, już popedziłam do ciebie, obejrzałam nowe foty... ogród nabiera innych kolorów pod koniec lata, ta zieleń jest moze spokojniejsza za to głebsza, ciemniejsza ale równie piekna jak wiosna.
Ja mam 2 rozplenice - takie srednie jesli chodzi o wysokośc i 2 duże miskanty oraz 2 rodzaje prosa rózgowatego ( wszytko posadzone wiosna) i to te rosliny nadaja teraz charakter mojej rabacie. Rzeczywiscie trawy są boskie !!

Żeglarstwem zajmuje sie od szkoły średniej, wtedy porobiłam patenty- eh co to było za pływanie , bez tych wszystkich technicznych ułatwień jakie sa teraz...
A na sluzie Guziance koło Rucianego-Nida bywam ostatnio prawie co rok, tego lata też tam byłam.
Margarete 16:08, 03 wrz 2013

jotka napisał(a)
Małgosiu, zgadzam sie z tobą, że początek września to fajny czas żeby korzystać z uroków ogrodów Pogoda zazwyczaj umiarkowana, a wiele roślin jeszcze pokazuję swoja urodę Mam nadzieję, ze dzisiaj lub jutro zdrowie pozwoli zajrzeć na moje włości, bo relację męża i zdjecia robione przez niego komórką niestety nie wystarczą. Patrzę na Twoje wrzosy i trawki i wiem, ze wrzosy nie dla mnie (kilka nieudanych prób zniechęciło mnie do nich kompletnie) a z trawkami zaczynam swoja przygodę i mam nadzieje, ze z sukcesem
pozdrawiam

Dziekuje za wizyte u mnie, wpadne jutro do ciebie Jolu to zobaczę czy udało ci sie dotrzec do ogrodu i czy opisałaś swoje wrazenia po dłuzszej tam nieobecności.
Trawami zainteresowałam sie na skutek Ogrodowiska, ale było warto .
Pozdrawiam i powrotu do zdrowia życzę
Bogdzia 19:17, 03 wrz 2013

Małgosiu zagladam co jakis czas ale jek Ciebie nie ma to i ja nie piszę. Fajnie że miło spędzasz czas a niedługo się spotkamy.Pozdrawiam serdecznie.
Mala_Mi 20:02, 03 wrz 2013

Pani żeglarka I super, że do tej pory się bawisz w żeglowanie Nie skapacaniałaś jak większość pań..

Trawkę dałabym do gruntu... najwyżej trochę podsypać korą ..

A to fioletowe to jednoroczne... wilec????