O nazwy tych wszystkich cudnych roślin, odsyłam do Ani Monte. To w jej ogrodzie zrobiłam zdjęcia i uzgodniłam z nią, że ona będzie odpowiadała na pytanie - co to za roślina? Ja na razie jestem na etapie podziwinia ich piękna
Piękny ogród. Wyłapałam go wśród tylu nowych. Już nie sposób ogarnąć ilość ogrodów! Strzyżesz iglaki widzę, robisz to sama? "Szukam" zapaleńców do klubu . Ja mam też dużo iglaków i już zaczynają panować nade mną. Cudownie!
Witaj Moniko,
tak masz rację nie sposób nawet pooglądać zdjęć ze wszystkich ogrodów. W każdym razie mi się to nie udało. Tym bardziej, że jak już z jakiegoś powodu trafię do nowego ogrodu, to staram się jednak przeczytać jeżeli nie wszystko, to przynajmniej część tego co jest napisane.
Co do iglaków, to własnie dlatego trafiłam na "Ogrodowisko", aby nauczyc się przycinania tych roślin. Strzyżeniem dużych okazów nie zajmuję się sama, na żywopłot 17 lat temu posadziłam 250 thuj - sadziłam je 1,5 dnia sama. Ale strzyżenie tego na wysokości 2,5m w tej chwili, wiesz nawet nie próbowałam Ja natomiast uczę się cięcia na róznych małych iglakach, ale na razie raczej eksperymentuję. Bawi mnie to ogromnie. Więc miło mi poznać następną osobę, która również to robi.
Pozdrawiam. Ewa
Kondzio, Ciebie również witam u siebie.
Dziękuję za te miłe słowa.
Co do układu mojej działki, to również bardzo mi się podoba. Ogród jest przez to ciekawszy.
Pozdrawiam, a teraz ruszam z rewizytą do Ciebie i Borbetki.
Czasami daję sobie na luz i wczoraj był taki dzień, rodzinno - sielankowy, fajnie jest mieć od czasu do czasu 'lenia' i po prostu sobie posiedzieć na słonku.
Posadziłam tylko dwie roslinki, które kwitną.
Lilak pospolity 'Krasawica Moskwy'? - cos mi nie pasuje - zobaczymy