Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Nebel

Ogród Nebel

nebel 20:41, 29 maj 2013

O nazwy tych wszystkich cudnych roślin, odsyłam do Ani Monte. To w jej ogrodzie zrobiłam zdjęcia i uzgodniłam z nią, że ona będzie odpowiadała na pytanie - co to za roślina? Ja na razie jestem na etapie podziwinia ich piękna
Borbetka 20:48, 29 maj 2013

Piękny ogród. Wyłapałam go wśród tylu nowych. Już nie sposób ogarnąć ilość ogrodów! Strzyżesz iglaki widzę, robisz to sama? "Szukam" zapaleńców do klubu . Ja mam też dużo iglaków i już zaczynają panować nade mną. Cudownie!
Kondzio 21:10, 29 maj 2013

Witam przeczytałem cały wątek na szczęście mało stron ale treściwych fajne psiaki strumień też masz szczęście że masz duży spad tego zazdroszczę
nebel 03:53, 30 maj 2013

Borbetka napisał(a)
Piękny ogród. Wyłapałam go wśród tylu nowych. Już nie sposób ogarnąć ilość ogrodów! Strzyżesz iglaki widzę, robisz to sama? "Szukam" zapaleńców do klubu . Ja mam też dużo iglaków i już zaczynają panować nade mną. Cudownie!

Witaj Moniko,
tak masz rację nie sposób nawet pooglądać zdjęć ze wszystkich ogrodów. W każdym razie mi się to nie udało. Tym bardziej, że jak już z jakiegoś powodu trafię do nowego ogrodu, to staram się jednak przeczytać jeżeli nie wszystko, to przynajmniej część tego co jest napisane.
Co do iglaków, to własnie dlatego trafiłam na "Ogrodowisko", aby nauczyc się przycinania tych roślin. Strzyżeniem dużych okazów nie zajmuję się sama, na żywopłot 17 lat temu posadziłam 250 thuj - sadziłam je 1,5 dnia sama. Ale strzyżenie tego na wysokości 2,5m w tej chwili, wiesz nawet nie próbowałam Ja natomiast uczę się cięcia na róznych małych iglakach, ale na razie raczej eksperymentuję. Bawi mnie to ogromnie. Więc miło mi poznać następną osobę, która również to robi.
Pozdrawiam. Ewa
nebel 04:16, 30 maj 2013

Kondzio napisał(a)
Witam przeczytałem cały wątek na szczęście mało stron ale treściwych fajne psiaki strumień też masz szczęście że masz duży spad tego zazdroszczę

Kondzio, Ciebie również witam u siebie.
Dziękuję za te miłe słowa.
Co do układu mojej działki, to również bardzo mi się podoba. Ogród jest przez to ciekawszy.
Pozdrawiam, a teraz ruszam z rewizytą do Ciebie i Borbetki.
grembosia 08:35, 30 maj 2013

Ale wszystko pięknie kwitnie...
monteverde 00:29, 31 maj 2013

Ewa jak minął czwartek? pracowicie? pozdrawiam ja w końcu też muszę zacząć ciąć iglaki, do tej pory się bałam
nebel 04:58, 31 maj 2013

monteverde napisał(a)
Ewa jak minął czwartek? pracowicie? pozdrawiam ja w końcu też muszę zacząć ciąć iglaki, do tej pory się bałam

Czasami daję sobie na luz i wczoraj był taki dzień, rodzinno - sielankowy, fajnie jest mieć od czasu do czasu 'lenia' i po prostu sobie posiedzieć na słonku.

Posadziłam tylko dwie roslinki, które kwitną.
Lilak pospolity 'Krasawica Moskwy'? - cos mi nie pasuje - zobaczymy

i oczywiście powojnik
nebel 05:02, 31 maj 2013

W dalszym ciągu nie za wiele roslin kwitnie w moim ogrodzie. Wprawdzie róże mają już pąki, ale trzeba będzie na kwitnienie trochę poczekać

i jeszcze coś drobnego i małego. Oczywiście nie mam pojęcia co to
Lena 06:35, 31 maj 2013

Nebel witaj

Zachwyciło mnie ostatnie zdjęcie - to Czarnuszka damasceńska .Jej "siostra " Cz.siewna stosowana była i jest w ziołolecznictwie Jednoroczna