i jeszcze to, nie jestem pewna czy dobrze pamiętam nazwę ''śliwa japońska" . Nie dokładnie o to mi chodziło, gdy ją kupowałam. Kolor liści jest taki jak chciałam, korona w kształcie lejka,ok szczepiona dokładnie na takiej wysokości jak chciałam,ale...
Rosnie u mnie od 5 lat i oprócz tego, że co roku musze wycinać jej poszczególne suche gałęzie (notabene ma bardzo twarde drewno) to nie przybywa jej gałęzi
Ale jak kwitnie jest ładna.
A to chyba jedyne miejsce w moim ogrodzie, gdzie nie planuje juz żadnych zmian. Pisałam już, że mój ogród ma bardzo dużą róznicę terenu. Tu na zdjęciu widać to bardzo dokładnie. Bardzo stroma skarpa, jedna z wielu...
A to ujęcie z drugiej strony.
U mnie się już 'napadało' i świeci, piękne słonko, więc uporządkowałam to miejsce.
Przyciełam irgę, usunełam pojedyńcze źdźbła traw, podlałam florovitem liściaste i to wszystko co na dzień dzisiejszy zaplanowałam do zrobienia w tym miejscu.
Teraz może napisze trochę o stronie technicznej. Postaram się wklejać zdjęcia, które zrobiłam bezpośredno przed umieszczeniem ( oczywiście odstępsa, też będą).
Dlaczego? Na takim poście jest bardzo dużych przydatnych informacji, data, pora dnia, a więc stopień naświetlania danego miejsca. Ja przynajmiej jak 'buszuję' po różnych ogrodach na forum i coś mnie zaciekawi, próbuję ustalić właśnie to.
Dzięki Kindzia, za podpowiedż. Zaraz na pewno zobaczę. A tym czasem. Moje dzisiejsze zakupy traw, zrobione oczywiście przez internet. Może, któraś z nich znajdzie swoje miejsce właśnie tam ?
Aniu, znasz takie powiedzenie "Jeszcze się nie narodził taki, co by wszystkim dogodził'
Nie jestem niezadowolona z ukształtowania terenu mojej działki, wręcz przeciwnie Zwróciłam na to uwagę, bo wiem, że na "O" jest parę ogrodów w budowie, gdzie inni się pytają, szukają co z nimi robić. Pomyślałam, więc, że ktoś może u mnie znajdzie przynajmniej częściowe rozwiązanie dla siebie.
Ja tak właśnie szukam i bardzo dużo potrzednych podpowiedzi, inspiracji i pomsyłów znalazłąm i znajduję.
Pozdrawiam ciepluto... bo zrobiło się bardzo ciepło