Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Nebel

Ogród Nebel

nebel 07:43, 31 maj 2013

Lena witaj,
dzięki za podanie nazwy. Wiedziałam, że to zioło i tak zresztą posadziłam tę roślinę na zielniku. Kupiłam ją jako roślinę, którą można dodawać do mięsa.
Ale dzisiaj rano zauważyłam jak pięknie kwitnie
Pozdrawiam
danuta_szwajcer 08:56, 31 maj 2013

Cudne ta czarnuszka na zdjęciu Czytam, że grzałas się wczoraj w słoneczku? U nas od rana lało mocno i tak przez cały dzień. Niestety ja mam przymusowego"lenia" i jestem już tym przerażona i zmęczona. Jak to w życiu bywa ,a zawsze tak marzyłam o "dniu lenia" jak to piszesz. Piękne zdjęcia z wizyty Twojej w zaprzyjaznionym ogrodzie.Pozdrawiam serdecznie i słoneczka życze i miłej pracy w ogrodzie
nebel 09:37, 31 maj 2013

Danusiu, współczuję Ci bardzo. Wchodzę i staram się być na bieżąco w paru wątkach i czytałam, że masz problemy ze zdrowiem. Bardzo mi przykro i życzę przede wszystkim zdrowia, a i słoneczko też by się przydało z tego co piszesz.
Dziekuję za życzenia i pozwoilsz, że nie napiszę co u mnie, bo bym tylko drażniła innych
anna_g 09:46, 31 maj 2013

Ewa - pozdrawiam - starałam sie nadrobić zaległości u Ciebie - wyszło "jako tako" niestety zapewne nie przeczytałam wszystkiego tak dobrze jak chciałabym Głogiem mnie zauroczylaś - u mnie w mieście (miasteczku?) dużo ulic jest obsadzonych głogami... Pięknie kwitną - też sie zastanawiam czy nie posadzić ich za ogrodzeniem...
Kaskada świetna - ale to już mówiłam, miejsce z hortkami tez się b. ładnie prezentuje - jeszcze tam wolnego zostało, ale przecież masz czas. I fajny zawijasek buksikowy
Zdjęcia też robisz b. ładne "kobietko-kokietko" Pozdrawiam serdecznie i dobrego dnia życzę
nebel 14:33, 31 maj 2013

Aniu dziękuję, ale własnie rozpakowałam ostatnie rosliny jakie zamówiłam i rabata jest całokowicie zapełniona. Pozostaje już tylko posadzić to co stoi w doniczkach za domem.

Moniko spełniam prośbę, to dereń kanadyjski zaraz po rozpakowaniu przesyłki. Cena za jedną doniczkę 19,00 kupiłam 5 w Future Gardens, nie pierwszy raz zreszta złożyłam tam zamówienie

Pozdrawiam wszystkich, wybaczcie mi proszę, że nie jestem na forum zbyt aktywna, ale mam tyle pracy w ogrodzie, że nie daję rady. Nie długo skończę, całe to przesadzanie i sadzenie.
I dziekuję tym wszystkim, ktorzy mimo to nie zapominają o mnie i zaglądają do mojego ogrodu.
nebel 19:50, 01 cze 2013

Dzisiaj trochę drobnych kwiatków, a nawet bardzo drobnych

Pogodnego wieczoru i słonecznej niedzieli
reni 19:55, 01 cze 2013

Witaj... śliczne te kwiatki, słoneczko by się przydało bo co chwilę pada..pozdrawiam
nebel 20:16, 01 cze 2013

Reni, właśnie odwiedziłam parę wątków i jedno co mnie uderza, że w wielu miejscach na południu od paru dni pogoda nie jest najlepsza.
Dlatego jeszcze raz życzę słońca, ale jeżeli to niemożliwe, to przynajmniej pogody ducha
monteverde 00:46, 02 cze 2013

U mnie burza poszła bokiem mam dereń Kousa
nebel 00:55, 02 cze 2013

Aniu to śliczna i oryginalna roślina. Ja mam jeszcze u siebie troche miejsca w ogrodzie i zapisuję sobie co ciekawsze rosliny, aby w przyszłości posadzić. Ale na razie w kolejce czekają te pod murem.
Roślinki od Ciebie posadziłam zaraz po przyjeżdzie i na razie wszystkie nieźle wyglądają, mam nadzieję, że się przyjmą.
U mnie właśnie spadł krótki, ale dosyć ulewny deszcz. Zreszta tak jest od paru dni, w nocy pada i mocna, a w dzień piękna słoneczna pogoda.
Pozdrawiam