Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Nebel

Ogród Nebel

nebel 17:57, 15 cze 2013

ZbigniewG napisał(a)
Ewa a ja dalej niekumaty jeżeli roślina jest dla 5 strefy to u Ciebie w 7 strefie wytrzymuje spokojnie i na luzie najgorsze zimowe brewerie

Zbyszku,
to nie Ty jesteś 'niekumaty' tylko ja nie byłam pewna jak czytać taką informację.
Dlatego chciałam 'zaciągnąć' języka
Teraz zrozumiałam, dziękuję. Pozdrawiam
nebel 18:25, 15 cze 2013

Wiedziałam, że taka pogoda jaka jest w tej chwili w Gdańsku, spowoduje, że róże zaczną kwitnąć.

A to 'Jazz' - jest spory wiatr, dlatego zdjęcie trochę poruszone

nebel 18:27, 15 cze 2013

I jeszcze lawenda, rośnie u mnie wszędzie - uwielbiam ją

Miłego sobotniego popołudnia
nebel 19:36, 15 cze 2013

Dzisiaj posadziłam 30 krzaków graba, które kupiłam parę dni temu.
Mam pewien pomysł, jeszcze nie do końca sprecyzowany Taka ogólna wizja... Grab, cis i bukszpan - formowany, oczywiście według mojego uznania
To chyba już widać, że nie rozstaję się z sekatorem
Przed chwilą przeczytałam nowy artykuł Danusi- polecam gorąco
Będę szukała inspiracji i pomysłów na forum.
nebel 19:38, 15 cze 2013

Zapomniałam załączyć zdjęcie grabów

Moniika 09:42, 16 cze 2013

Graby formowane są super
Lawenda i róże cudnie kwitną pozdrawiam
Madzenka 10:25, 16 cze 2013

Graby są super, tylko szybko rosną, czy nie zasłonią ci rabaty, bo jeśli dobrze widzę przebiega po środku rabaty pieknym zawijaskiem.
nebel 12:30, 16 cze 2013

Marzenko, to nie jest środek rabaty, grab został posadzony w 1/5 całości. Za grabami, które będę chciała utrzymać na niewielkiej wysokość( w ostatnim artykule Danusi jest parę zdjęć, gdzie chyba oprócz cisa i bykszpanu, jest własnie grab? ) Posadzone są wysokie rosliny. A przed będą rośliny niewielkie, na razie jest to parę krzakow róż, właśnie cisy, które bardzo lubię
Nad całością dopiero pracuję. I nie ukrywam, że mam z tym spory kłopot, przede wszystkim, ze względu na uklad mojej działki w tym miejscu. A i tak może się okazać, że to co mi sie podoba i wymyślę, nie będę umiala zrobić - chodzi o cięcie. Takie bardzo geometryczne formy według mnie nie bardzo już pasują do mojego ogrodu, chociaz spodobały mi się. Dlatego myślę i myślę i... szukam i czytam
malwes 20:29, 16 cze 2013

Ewo,
I ja się witam w Twoim wątku. Bardzo klimatycznie u Ciebie.
Świerk niebieski rzeczywiście przepiękny. I masz rację, że jego nieregularny kształt podkreśla cały jego urok. Róże przepiękne...ja się cały czas nie mogę zdecydować na posadzenie u siebie.
nebel 20:46, 16 cze 2013

Witam Cię Gosiu w moim ogrodzie.
Oczywiście dziekuję za miłe słowa. Ja cały czas planując zmiany w moim ogrodzie, próbuję przewalczyć moje pragmatyczne podejście do życia. Normalnie to nie jest zła cecha, ale w ogrodzie odrobina fantazji i polotu jest raczej zaletą. Tego próbuję się nauczyć od innych na forum.
W takim razie za chwilę jeszcze parę zdjęć moich róż z dzisiaj. Bo tak to działa jak zobaczysz jakąś roslinę u innych to może sama będziesz chciała mieć cos takiego u siebie.
To dla Ciebie na powitanie Bernstein