Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Nebel

Ogród Nebel

nebel 22:41, 26 wrz 2013

Dora, to dla Ciebie Goldi jest super, a to moje 'psinki' i ich pobyt w hotelu dla zwierząt

nebel 22:47, 26 wrz 2013

Kindzia napisał(a)
To Ci powiem jeszcze, że nawet jak będzie moment, że będzie Ci się WSZYSTKO podobało, to ...na krótko Ja się właśnie zastanawiam, czy nie wywalić jednej Nostalgii i wymienić na jakąś austinkę

Dzisiaj mgła, czekam aż się podniesie...wtedy słoneczko będzie

Kindziu i cały w tym problem... boję się właśnie tego, że za 'chwilę' zobaczę coś na forum i zacznę ...'dziwaczyć'
U mnie też pogoda taka sobie, raczej trudno zaplanować pracę w ogrodzie.
Pozdrawiam
nebel 22:53, 26 wrz 2013

bogumila_bienko napisał(a)
Nowe roślinki ,zmiany...nie poznaję zakątków.Napracowałaś się...pozdrawiam.

Bogusiu, dziękuję i pozdrawiam serdecznie.
Tak, nie ukrywam, że w tym roku 'odwaliłam' kawał roboty.
Ale najbardziej cieszy mnie fakt, że moim dzieciom podoba się to co powstało...
Ogród nabrał pewnego, osobliwego 'klimatu'
Mathildis 23:04, 26 wrz 2013

nebel napisał(a)
Pomyślam sobie, że warto pokazać również całą rabatę z hortensajmi - tak to wygląda dzisiaj.
No cóż zdjęcie zrobione telefonem, krótko mówiąc jest - takie sobie

Rabatka całkiem zgrabna. Zdjęcie słabe bo chyba ostre słońce było?
hmmm...... ławeczka szukam miejsca na własną ławeczkę.
nebel 01:21, 27 wrz 2013

Mathildis napisał(a)

Rabatka całkiem zgrabna. Zdjęcie słabe bo chyba ostre słońce było?
hmmm...... ławeczka szukam miejsca na własną ławeczkę.

Witam Mathildis tak masz rację zdjęcie robione w ostrym słońcu, ale tak to jest, gdy ogród to tylko 'odskocznia'
A co do reszty - to szukaj inspiracji dla swoich pomysłów, jestem pewna, że je znajdziesz na 'Ogrodowisku'.
Życzę powodzenia. ewa
dora75 16:02, 27 wrz 2013

nebel napisał(a)
Dora, to dla Ciebie Goldi jest super, a to moje 'psinki' i ich pobyt w hotelu dla zwierząt

O, mamuniu, ale masz śliczne psiaki!!! Widzę, że tak jak ja jesteś miłośniczką nie tylko roślin, ale i zwierząt.
Tak, mój psiak to też labek. Pozdrawiam
Moniika 12:02, 28 wrz 2013

Ewo! Tak dawno mnie nie było że aż sie troche bałam wejść ... Czy odnajdą moje ukochane wątki.. I najsympatyczniejsze koleżanki ale jak widzę w Ciebie wszystko ok - co strasznie mnie cieszy skoro psy były w hotelu to zapewne wyjeżdżałaś życzę Ci Kochana pięknej pogody i zapału do prac w ogrodzie.
Moj biedny ogródek leży odłogiem... Czasem wychodzę rano ( pare minut po 6) i patrzę na niego z miłością myśląc sobie jaki to cud że sam sobie radzi i całkiem dobrze sie ma mimo wszystko - troche zaróśł ale przez to ma taki klimacik troche " dzikiego buszu" który bardzo lubię. Wracam po 19 i juz na nic nie mam siły , kompię sie i zalegam przed tv na 2 h poczy idę spać i tak w kółko w weekend odrabiam " prace domowe" - w końcu nawet najlepszy mąż nie zrobi wszystkiego w domu
Także na ogród tez czasu mam mało ..
W garażu mam sporo cebul do posadzenia ... Ale mam nadzieje ze jeszcze zdążę je zagospodarować .
Róże od Ciebie - mimo posadzenia w ten straszny upał- dobrze sie przyjęły, nawet maja pąki patrzę na nie z wielką sympatią i zawsze wspominam Ciebie
Mam nadzieje że wkoncu bede miała wiecej czasu na moje ukochane hobby i rozmowy z moimi ulubionymi równie zielono zakręconymi przyjaciółkami
Najserdeczniej Cie pozdrawiam - przepraszam ze ten długi wywód u Ciebie na wątku - całuję M
monteverde 22:14, 06 paź 2013

Ewa nadrobiłam wszystkie "czytanki" i obejrzałam zdjęcia co do róż to gdy swoje kupowałam w donicach a potem wsadziłam do gruntu to też odchorowały niektóre, jak dałaś im dobrą bazę i kopczyki z kompostu porobisz na zimę to myślę, że powinny dojść do siebie Pozdrawiam serdecznie
nebel 23:29, 06 paź 2013

Aniu dziękuję za radę.
Uważam się za 'ogrodową ignorantkę', a "Ogrodowisko" traktuję jako źródło informacji i zdobywnia krok po kroku wiedzy na temat pielęgnowania mojego ogrodu - jedno czego mi w tym wszystkim nie brakuje, to cierpliwości...

Dzisiaj już wiem, np, że jedną różę 'wyciepię'.. nie dla tego, że choruje, ale dlatego, że jest niesamowicie kolczasta Nie odpowiada mi to...
No cóż, opisy odmian przy zakupie nie są doskonałe. A każda wiedza - kosztuje...
monteverde 23:36, 06 paź 2013

Ja przy wejściu do ogródka posadziłam jedna bardzo kolczastą, specjalnie, coby mi sąsiadka tak łatwo jej nie podeszła i jakimś świństwem nie podlała jak poprzednie 2 krzaki i do tego jest rozłożysta to zdjęcie z czerwca a teraz ma chyba pedy na jakieś 2 metry wplątuje je w siatkę