Ceglana ściana będzie odnowiona na biało
Paleta z drewnem zniknie, cisy przed warzywnikiem również.
Podwyższone miejsce wysypane korą to przyszła rabata z brzozami i rozplenicami choć jeszcze cały czas się zastanawiam czy brzozy, czy graby...ale na bank któreś z tych drzew plus LadyU
Mam dwa problemy.
-przed altaną planujemy chodnik/ścieżkę ( pomalowałam na biało ) z kostki granitowej? Czy takie połączenie płyt betonowych, które są w altanie ze średnią kostką graniową będzie ok? Dodam,że wszystkie nawierzchnie w ogrodzie planujemy właśnie z takiej kostki.
-pomiędzy cisami żywopłotowymi po prawej stronie a tą planowaną rabatą z drzewami i trawami jest różnica 30 cm. Myślimy w tym miejscu nad murkiem oporowym też z kostki granitowej tylko czy to nie będzie dziwnie wyglądać? Chodzi mi o te cisy, które będą niżej??
Murek oporowy zaznaczyłam na szaro i za nim nie będzie ścieżki czy przejścia. Tam tylko wysypię korę.
Do cisów bez problemu będę miała dostęp

Do warzywnika planuję zrobić schodek/schodki od tej strony gdzie teraz widać drewno...
Nie ukrywam, że największy problem to właśnie ten murek oporowy...Coś mi tu do końca nie gra ale nie mamy innej koncepcji jak to rozwiązać...