Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką

Ogród z łezką

Kindzia 18:44, 08 lip 2013

TheMagda napisał(a)
Kasiu zdjęcia u mnie

Widziałam Madziu, ale Twoje inaczej zdychają niż moje...
Kindzia 18:46, 08 lip 2013

irena_milek napisał(a)
Jak na te ulewy, co były, świetnie rośliny się mają a trawy to już takie wielkie kępy!
z tymi ostróżkami, to tak jakoś dziwnie, u mnie leżą i nie wiem, czy deszcze, czy ciężar kwiatów; w Anglii były takie wielkie, wypasione, że byłam w szoku, chyba że je specjalnie na pokaz wyszykowali

No cóż...teraz to już gorzej wygląda...zaraz pokażę...Ale trawy żyją

Irenko,u Ciebie wszystko pięknie kwitnie! Jedne leżące ostróżki...możesz im wybaczyć
Kindzia 18:49, 08 lip 2013

Magda70 napisał(a)

Ja mam to samo..wyciepię je w tym roku...zersztą dużo do wyciepania to ich nie mam...miałam 3 kolory został tylko fiolet...ale chyba nie są mi pisane. Będę pocieszać się innymi kwiatkami

Wiesz Madziu, Ania Rzeszowska mi pisała, że to silne rośliny, ja je reanimuję, zresztą w środku jeszcze żywe w niedzielę były...ciągle nadzieję mam
U mnie też nie jest ich dużo, ale szkoda mi ich, niebieściutkie mają być I wysokie są...zza stożków buksikowych by sobie wyglądały...
Kindzia 18:51, 08 lip 2013

Bogdzia napisał(a)
U mnie tez nie chcą rosnąc , już przestaam kupowac.Pozdrówka Kasiu.

Bogdziu Twoja ziemia dla rodków i azalii Zupełnie bym się, na Twoim miejscu, ostróżkami nie martwiła
Kindzia 18:54, 08 lip 2013

Marzena2007 napisał(a)
Kindzia czy Ty wiesz, że od wczoraj czekam na deszcz??? Nasyapalam nawozu bo zapowiadali wczoraj u nas deszcz... Ani kropla nie spadła i dzisiaj latałam ze szlaufem aby rozpuścić nawóz....

Tylko plizz nie pytaj o komary...

Ps. Horti nawożę nawozem do niebieskij hortensji i nawozem do hortensji Magiczna Siła

Marzenko...to jest największa niesprawiedliwość pod słońcem...Ty czekasz, a nas zalewa trzeci raz w ciągu dwóch tygodni...

W tym roku tylko raz mogłam podlać Magiczną...nie ma warunków, nie zdąży na tyle przeschnąć, żeby podlać. Hortusie u mnie w hydrożelu rosną...nie zdążą wypić wszystkiego i znowu leje...

Komary rąbią w jasny słoneczny dzień...
Kindzia 18:55, 08 lip 2013

JulkAd napisał(a)
Kasiu mam nadzieję, że u Ciebie już nie padało?

Wiesz co o nadziei mówią? ...
Kindzia 18:57, 08 lip 2013

danuta_szwajcer napisał(a)
Szkoda, ze nie mogłas byc ale czasami tak bywa. Pozdrawiam serdecznie Milej niedzieli

W sobotę zasuwałam 11 godzin na roli Danusiu, wieczorem padłam...Żal mi bardzo było, ale obrobić się nie umiem...albo leje, albo błocko. I przez to czasu mało...wszędzie mnie chwaściory zarastają i jeszcze wiecznie sprzątam po ulewach...
Kindzia 19:01, 08 lip 2013

JulkAd napisał(a)
Odpoczywaj Kasiu i naładuj akumulatory...., miłej niedzieli

W niedzielę 3 godziny latałam i pryskałam Previcurem, wg zaleceń Ani...na Topsin czekam, to im poprawię w weekend...jak padać nie będzie Róże Amistarem wg zaleceń drugiej Ani...
Ale po południu do Siostry pojechaliśmy, znowu dom urządzać będą, a jest co, stan developerski. A ogród ogromniasty jak u Gierczusi, a Ona zielona zupełnie, trochę pomogłam Jej kombinować z tymi hektarami
Urszulla 19:03, 08 lip 2013

No i tym sposobem mamy kilka ogrodów na głowie.
Ja też mam jeszcze opócz swojego inny na sercu i myślami jestem i tu i tu.....
Kindzia 19:04, 08 lip 2013

boguslawa_madejska napisał(a)
Kasiu pozdrawiam

Bogusiu, tak mi miło było jak dzwoniłaś koło Pszczyny...nie mogłam telefonu ze spodenek wygrzebać, na skarpie z chwaściorami walczyłam wtedy...nawet nie pomyślałam, żeby Wam zaproponować przyjazd do mnie...jak tam jestem, spieszę się bardzo ostatnio, rzadko pogoda sprzyjająca jest

Ale masz lilii...i mieczorów. Widowisko !!!! Pięknie !!! Dziękuję