Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką

Ogród z łezką

Kindzia 08:19, 09 lip 2013

Teraz zastanawiam się gdzie lawendę umieścić. Posadziłam wzdłuż róż, od miejsca gdzie kończy się odwodnienie liniowe, 24 szt.

Chciałam, żeby od strony furtki nie było widać tego odwodnienia, lawenda miała zasłonić. Ale teraz muszę ją do donic wysadzić, nie mam gdzie jej upchnąć, musi w niezalewanym miejscu być, tylko ta rabata pod salonem w grę wchodzi...A tam sobie dalie i mieczyki królują na razie...dalie mają dobre półtora metra, przecież ich nie ruszę teraz...i zgryza mam...przecież z donic muszą do ziemi pójść...czekać aż dalie wykopię??? Wytrzymają w doniczkach? Najwyżej je do Zabrza na balkon przywiozę, tam, nie podlewane, w doniczkach zmarnieją...
Gabrysia_ 08:46, 09 lip 2013

Kindzia napisał(a)

Ooo, jesteś Gabrysiu Muszę zobaczyć co u Ciebie

Kochana...u mnie przekopy,rozkopy itp.
...ale do przodu i jest wreszcie szansa na trawniczek,ale jeszcze chwilkę to potrwa
Kindzia 08:56, 09 lip 2013

Gabrysia_ napisał(a)

Kochana...u mnie przekopy,rozkopy itp.
...ale do przodu i jest wreszcie szansa na trawniczek,ale jeszcze chwilkę to potrwa

Nic się nie martw Gabisiu...u mnie brukarze skończyli dwa miesiące temu i znowu mi rozkopią Ruch musi być w interesie
Gabrysia_ 09:07, 09 lip 2013

A dlaczego znowu rozkopią?
Kindzia 11:06, 09 lip 2013

Gabrysia_ napisał(a)
A dlaczego znowu rozkopią?

Bo trzeba odwodnienie przedłużyć, pisałam na poprzedniej stronie
Enya73 12:03, 09 lip 2013

Kasia, wróciłam z Danii zakochana w różach. Tam rosły przy murach wprost z betonowej posadzki, w minimalnej ilości ziemi, w najdziwniejszych miejscach.
Musisz mi jako specjalistka od róż doradzić, jaką odmianę posadzić przy murze od strony południowo zachodniej Please
Pozdrawiam serdecznie
Kindzia 13:15, 09 lip 2013

Enya73 napisał(a)
Kasia, wróciłam z Danii zakochana w różach. Tam rosły przy murach wprost z betonowej posadzki, w minimalnej ilości ziemi, w najdziwniejszych miejscach.
Musisz mi jako specjalistka od róż doradzić, jaką odmianę posadzić przy murze od strony południowo zachodniej Please
Pozdrawiam serdecznie

Wreszcie Cię wzięło... Wierz mi, że w minimalnej ilości róża nie urośnie piękna...pod spodem musiało tam być jakieś złoto, którego nie widać
Coś Ty, ja nie specjalistka. Rosną sobie u mnie i tyle

Południowo-zachodnia? Dobra strona. Róża musi mieć min. 6 godzin słońca, a są takie, którym to za mało (chociaż wyjątki są). Musisz najpierw wiedzieć co chcesz, wielkokwiatowa, krzaczasta, pnąca, okrywowa...kolor , czy ma powtarzać kwitnienie...
Kindzia 18:24, 09 lip 2013

Tak się zastanawiam... czy carex evergold dałaby radę na tym moim ryżowisku? Tam, jak nie leje, to normalnie jest, jak to przy gliniastym...czy może jest taka niewysoka trawka zielona z białym... na to stanowisko?
JulkAd 18:52, 09 lip 2013

Kindzia napisał(a)
Teraz zastanawiam się gdzie lawendę umieścić. Posadziłam wzdłuż róż, od miejsca gdzie kończy się odwodnienie liniowe, 24 szt.

Chciałam, żeby od strony furtki nie było widać tego odwodnienia, lawenda miała zasłonić. Ale teraz muszę ją do donic wysadzić, nie mam gdzie jej upchnąć, musi w niezalewanym miejscu być, tylko ta rabata pod salonem w grę wchodzi...A tam sobie dalie i mieczyki królują na razie...dalie mają dobre półtora metra, przecież ich nie ruszę teraz...i zgryza mam...przecież z donic muszą do ziemi pójść...czekać aż dalie wykopię??? Wytrzymają w doniczkach? Najwyżej je do Zabrza na balkon przywiozę, tam, nie podlewane, w doniczkach zmarnieją...

A jak zrobisz odwodnienie przy różach to już lawendy nie zmieścisz ?, ona wlaśnie przy nich najładniej wygląda....zrób zbliżenie miejsc między różami, zobaczymy czy się nie zmieści....a jak nie to do skrzynek i po sezonie zamiast dalii....24 sztuki to sporo....
Mala_Mi 21:23, 09 lip 2013

Nawet tymczasowo upchnij do róż lawendę.. j tak upchnęłam szałwie Lepiej niż podlewać doniczki.. a ciebie cały czas nie ma by to robić..
Ostrózki nawet jak padną, to jest szansa, że z korzeni odbija, wiec pochopnie nie wyrzucaj...