Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką

Ogród z łezką

alinak 22:30, 11 lip 2013

Kasiu pytałaś o bukszpany -czym pryskam . mało mi chorowały aż do momenty jak kupiłam w tamtym roku te z all . z gołym korzeniem . masakra . nabyłam się do ogrodu jakiegoś zmorowatego grzyba . moje w tym roku tez nie w najlepszej kondycji . będę pryskać Topsinem . pogoda koszmarna . jeden dzień leje drugi 30 st. no powiedz jak nie będzie grzyba przy takich warunkach .
co do lawendy ja bym ja jednak upchnęła na tym pasku . odwodnienie pomoże to woda nie będzie stać a lawenda nawet upchana jest przy tych pięknych różach bardzo pożądana .
Kindzia 07:58, 12 lip 2013

JulkAd napisał(a)
No to Ci dobrze, fiu, fiu kosmetyczka....przydałby mi się fakycznie czas na poleżenie, wprawdzie w niedzielę nad jeziorkiem swoje wyleżałam, ale zamieniłabym te kilka godzin na jedną godzinkę na jakiś masaż i wyłączenie się totalne..."taki odpływ umysłowy"....idę czas szampana otworzyć

To jest mój luksus raz w miesiącu Masaż bardzo by Ci się przydał, jest taki odprężający...

Szampan!!! Wiadomo Macie co świętować

Moje Dziecko w poniedziałek zaczyna praktyki studenckie, jedzie mieszkać do mojej Siostry na miesiąc, u Szwagra w firmie chciał te praktyki. Na weekendy do Pszczyny będzie przyjeżdżać, ale łyso tak jakoś...nigdy nie wyjeżdżał z domu na tak długo.
Kindzia 07:59, 12 lip 2013

Bogdzia napisał(a)
Kasiu miłego weekendu i samych przyjemności w ogródku.

Bogdziu dziękuję, ale już leje od samego rana...jutro musi być przyzwoita pogoda !!!!!!
Kindzia 08:00, 12 lip 2013

eliza3 napisał(a)
Witam, widziałam zdjęcia u Bogusi, chyba Ci się podobało, bo uśmiech od ucha do ucha
Pogoda też Wam dopisała na szczęście... bo na weekend znowu się chmurzy... oby nie padało...

Było bardzo miło

Wczoraj jeszcze przyzwoicie było, dzisiaj leje od rana...nawet nie myślę, co tam w Pszczynie...
Kindzia 08:02, 12 lip 2013

danuta_szwajcer napisał(a)
Fajne spotkanie Super zdjecie No i w sobote znowu nie mamy pogody? Pozdrawiam serdecznie

Danusiu...nawet nie kracz...dzisiaj niech sobie popada, jutro już musi przyzwoicie być, mam sadzenie, plewienie...kiedy ja to zrobię....

Macham
Kindzia 08:06, 12 lip 2013

Marzena2007 napisał(a)
Kindziu fotek nie zrobiłam. Po pracy chwilę forum poczytałam i padłam... Znaczy się zasnęłam.... U nas padało, teraz znów leje.... Obiecuję fotki w weekend. Carex morrowi ma rózne odmiany, jedne mają bardziej inne mniej wyraziste białe paski. Wyróżnik to sztywne listki. Polecam

Acha, Marzenko...czyli obojętnie jakie morrowi. Tam chyba przed irysy syberyjskie jeszcze trochę jakiś kwitnących, a reszta to carexy. I będę mogła wreszcie spokojnie spać

I tak dopiero w przyszłym roku tam zmiana będzie, wszystkie Twoje nazwy traw zapisane mam. Nie spieszy mi się z tym oglądaniem...spokojnie.
Kindzia 08:12, 12 lip 2013

alinak napisał(a)
Kasiu pytałaś o bukszpany -czym pryskam . mało mi chorowały aż do momenty jak kupiłam w tamtym roku te z all . z gołym korzeniem . masakra . nabyłam się do ogrodu jakiegoś zmorowatego grzyba . moje w tym roku tez nie w najlepszej kondycji . będę pryskać Topsinem . pogoda koszmarna . jeden dzień leje drugi 30 st. no powiedz jak nie będzie grzyba przy takich warunkach .
co do lawendy ja bym ja jednak upchnęła na tym pasku . odwodnienie pomoże to woda nie będzie stać a lawenda nawet upchana jest przy tych pięknych różach bardzo pożądana .

No właśnie Alinko, do tej pory też nie miałam z nimi problemu, ale teraz się sypią. Topsinem...dobrze, już mam. Tylko żeby prysnąć, padać musi przestać...
Nawet moje róże plamistość dopadła już, a to sporadycznie u mnie. Rosną w przewiewie i rzadko coś je łapie. Teraz już chorują. Pryskałam tydzień temu, może teraz się uda.

Bardzo będę się starała lawendę do róż dosadzić, tylko ja mi się uda ją tam upchnąć...
Zrobię zdjęcia jutro, zobaczycie ile tam miejsca jest.
08:45, 12 lip 2013
Kindziu, witaj - wpadam zapytać czy nie wiesz gdzie mam szukać kogoś kto ma róże okrywkowe czy jakoś tak im jest.
Kindzia 08:48, 12 lip 2013

Kalamandyna napisał(a)
Kindziu, witaj - wpadam zapytać czy nie wiesz gdzie mam szukać kogoś kto ma róże okrywkowe czy jakoś tak im jest.

Witaj Melu

Zobacz sobie na rosarium.pl i rosa-cwik-sklep.pl.

Ale teraz już nie ma wyboru. Do wiosny musisz poczekać
Celina 09:02, 12 lip 2013

Witaj Kasiu

Dużo u Ciebie zmian ! Chyba nie nadgonię wszystkiego.........ale jak miło do Ciebie kliknąć