Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką

Ogród z łezką

Kindzia 18:17, 07 sty 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)

Kasiu ja właśnie myślę jak się zebrać w sobie. Rano już krew pobrałam w trzech domach a teraz znów w teren a miałabym ochotę na kominek i kawkę Może choć w przychodni spokój będzie Buziole.

Jakoś się w pracy ogarnęłam...dużo mam teraz wszystkiego naraz. I tak się dzisiaj zastanawiałam jak ja o tym wszystkim pamiętać będę w wieku 65 lat??? ZONK!!!

To przynajmniej tyle, że masz jakieś zadanie, wykonujesz i do następnego lecisz...ja te zadania sama muszę sobie zlecić I to się nazywa pełna mobilizacja po wolnym...bo terminy...i jeszcze dziewczynę w pracy muszę opamiętać...jeszcze większe problemy ma żeby się pozbierać
Jutro już lepiej będzie
Kindzia 18:19, 07 sty 2014

boguslawa_madejska napisał(a)

Udała się w sobote bylyśmy u koleżanki na urodzinach, a w poniedziałek, była piękna pogoda -więc spacerowo

Tak, w poniedziałek pełna wiosna była. Ze słoneczkiem Bardzo się pilnowałam żeby sobie nie wyjść jakieś chwaściorki wyrwać
Dobrze, że Wam pogoda dopisała, trochę innego powietrza po tym naszym ciężkim, śląskim.
Kindzia 18:23, 07 sty 2014

ewa004 napisał(a)
Pozdrowionka zostawiam
Ja tez po czterech dniach wolnego nie mogę wskoczyć na właściwe tory

A tak się cieszyłyśmy na to wolne... Zawsze mówię, że dla mnie to 2-3 dni wolnego i do pracy. Nie mogę mieć długich urlopów. Potem ciężko się pozbierać. Najbliższe dłuższe wolne na następne święta dopiero i krótko będzie.

Macham
Kindzia 18:25, 07 sty 2014

anna_g napisał(a)

Ja nie wiem czy nie powinni w ogóle zakazać Świąt Bo ja urlopu między nie miałam ale tak mi się wszystko pochrzaniło bo ciągle tylko co chwilę "niedziela" była A kiedy się z tych grudniowych papiórów wygrzebię to już wcale nie wiem
Pozdrowionka zostawiam

Ja wszystko na raz robię...i grudzień, i styczeń przygotować trzeba szybko. Ale jeszcze się nie zastanawiam w którym roku jestem Nie jest tak źle

Wygrzebiesz się, jak zawsze

Kindzia 18:34, 07 sty 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Kindziu, Twoje projekty i pomysły to wielka dla mnie nauka. Lubię tak sobie podglądać, jak inni rozwiązują problemy widoków sąsiedzkich. To największa zmora naszych ogrodów - śmiem twierdzić. Nie dlatego, że nieładne są te ogrody sąsiedzkie ale dlatego, że nie dają poczucia intymności gospodarzom.

Jestem pełna podziwu nad Twoim komponowaniem i przesadzaniem z pomocą M. i bez pomocy M.

Pszczółko, teraz to mnie niezasłużenie połechtałaś Różne rzeczy wymyślałam, żeby się zasłonić przed balkonem sąsiadów...nawet takie zasłony (taras mam zadaszony i dało by się), ale bałam się, że gorąc będzie, a przewiew tam piękny mam...a tu jedna wizyta Danusi i drzewo!!! Szybko, tanio i efektownie!!!
Moi sąsiedzi z tamtej strony zupełnie nie ogrodowi, nawet na tarasie nie siedzą (południowy, niczym nie osłonięty, to trudno w lecie jest) i wcale nie wiem, czy sobie przez ten balkon na nas spozierają...ale wiem, że ten balkon tam jest... I tylko jedno drzewo potrzebne i intymność będzie

Mój ogród młodziutki, dwuletni...i nic innego nie robimy, tylko sadzimy i przesadzamy...dobrze, że ten eMuś mój tak się wciągnął I jak na co dzień marudzi, to w ogrodzie potulny jak owieczka

Miło Pszczółko, że zajrzałaś do mnie
Kindzia 18:37, 07 sty 2014

Druga kolęda załatwiona...teraz spokojnie mogę sobie po Waszych wątkach pobuszować

Chyba trzeba już niedługo spis nawozów do kupienia zrobić...w trawie mech widać, M jakieś zapotrzebowanie już napisał

Miłego
Bogdzia 20:32, 07 sty 2014

Kindzia napisał(a)

Oooo, bardzo mnie tym zaskoczyła A jak mi miło...do tej pory zresztą

A dalej nie wiem czy następne Nigry kupować, czy przesadzić tę co mam , a w rogu coś innego posadzić...

Nie kupuj następnej , one rosną szeroko i dużo miejsca zajmują , lepiej coś innego kup bo w końcu same magnolie będą a mimo ze piekne są to lepiej miec rózne rosliny.
Luki 20:39, 07 sty 2014

Po cichutku przyglądam się planowaniu i mam jedno pytanko jesteś zadowolona z tej Nigry bo zastanawiam się jeszcze nad wyborem Pissardi i nie wiem, która ładniejsza?
Milka 20:47, 07 sty 2014

Kasia i u ciebie rowniez plany wiosenne, a na pierwszym miejscu zakupy no chyba wiosna coraz blizej
anna_g 20:50, 07 sty 2014

Kindzia napisał(a)

Ja wszystko na raz robię...i grudzień, i styczeń przygotować trzeba szybko. Ale jeszcze się nie zastanawiam w którym roku jestem Nie jest tak źle

Wygrzebiesz się, jak zawsze

Ha ha ha - czyli może na emeryturze, bo co się wygrzebuję to mnie nowe zasypują Ale przez to to przynajmniej jestem "potrzebna" gorzej byłoby jakby się te papióry skończyły Ja jestem jeszcze zdecydowanie w 2013