Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką

Ogród z łezką

Kindzia 17:30, 24 lut 2014

danuta_szwajcer napisał(a)
Kasiu i miodunka Ci juz zakwitła? Musze zobaczyc moja. Dzis jak pracowalam w ogrodzie to zauwazyłm, ze lilie Sw.Antoniego zmarzły i niektore tulipany tez jakies czarne, wszystko wyłazi ale ogrodowych horti to chyba jeszcze nie tniesz? Roze tez Kasiu przycinasz juz? Pozdrawiam

Tulipanów jeszcze nie mam, ani jeden nie wylazł! Ogrodowych nie ruszaj, jak ciachniesz nie będą kwitły!!!
Róże jeszcze, dopiero jak forsycja będzie się do kwitnienia zbierała.
Miodunki też mnie nieźle zaskoczyły!!! Ale kwitną
Buzi
Kindzia 17:32, 24 lut 2014

anna_g napisał(a)
Super że jesteś. Stop. Wpadnę wieczorkiem na dłużej. Stop. Patyczki hortek m.in. kciałam ja. Stop. Buziol

Aniu czekam z cięciem hortek na Ciebie. Nie wiem, które chcesz. Mam limki, misie i jeszcze takie ażurkowe. Możesz jutro wpaść do mnie?
Będę jeszcze wieczorem na forum
Bogdzia 17:33, 24 lut 2014

Ja też sie dziwuje ze miodunki Ci kwitną . Piękną masz wiosnę a u mnie temp leci na łeb na szyję będzie znów mroźna noc. Pozdrówka.
Kindzia 17:40, 24 lut 2014

Bogdzia napisał(a)
Ja też sie dziwuje ze miodunki Ci kwitną . Piękną masz wiosnę a u mnie temp leci na łeb na szyję będzie znów mroźna noc. Pozdrówka.

Bogdziu...mroźna noc? U nas wiosna...aż poleciałam do termometru...teraz 4 stopnie.

Miodunki u mnie pierwszą wiosnę...też mnie zdziwiły, że już

Gabrysia_ 17:45, 24 lut 2014

Macham Kasiu wiosennie
Kindzia 17:48, 24 lut 2014

Gabrysia_ napisał(a)
Macham Kasiu wiosennie

Nie poznałam Cię Gabrysiu

Pozdrówka
danuta_szwajcer 18:04, 24 lut 2014

Kasiu wiem, wiem, ze sie nie obcina ale zawsze zostawiam te suche kwiaty i sie zastanawiam czy juz je oberwac czy nie? A forsycja to juz sie zbiera i jak bedzie tak slonecznie to mysle , ze do niedzieli bedzie kwitła, u mnie roze niektore to listki juz wypuszczaja, jedne listki juz zdazylo przymrozic, idiocieje ta pogoda. Trawa sie zieleni i tez sie zastanawiam czy mozna juz nawozic?
Kasik 18:16, 24 lut 2014

Witaj Kasieńko. Dobrze, ze już Jesteś

U nas codziennie kilkanaście stopni ciepła, ale wieczory chłodne, a poranki zdarzają się ze szronem.
Zabraliśmy się już za prace w ogrodzie, bo w tym sezonie zaplanowaliśmy dużo zmian.

musze trochę przeorganizować skarpę pod domem, bo jak zdjęliśmy korę i agro to zrobiło się pusto. Poczekam aż się trochę zazieleni, by trzeźwym okiem na to spojrzeć. Dziś jest za wcześnie. A ta skarpa nie była ujęta w planach.
U Ciebie już pięknie i jak przyjdzie wiosna to tylko jeszcze piękniej może być.

Buziaki
anna_g 20:39, 24 lut 2014

Kindzia napisał(a)

Aniu czekam z cięciem hortek na Ciebie. Nie wiem, które chcesz. Mam limki, misie i jeszcze takie ażurkowe. Możesz jutro wpaść do mnie?
Będę jeszcze wieczorem na forum

Kasia - nie czekaj Tnij - a jak Ci jakieś fajne patyczki się zaplątają z limki i misia to wsadź do wody Jutro mam pana od cięcia drzewek więc robota jest A potem jeszcze nie wiem bo nadal mam problemy z młodym i jego zdrowiem i może będę miała wizyty lekarskie ale nie wiem jak. Jak tylko coś się dowiem to dam znać i wpadnę po patyczki. Tyle wytrzymają w wodzie chyba A ty cały tydzień w Pszczynie? chyba nie doczytałam ale jakiś zamieszanie mam. Buziol
Kindzia 07:35, 25 lut 2014

danuta_szwajcer napisał(a)
Kasiu wiem, wiem, ze sie nie obcina ale zawsze zostawiam te suche kwiaty i sie zastanawiam czy juz je oberwac czy nie? A forsycja to juz sie zbiera i jak bedzie tak slonecznie to mysle , ze do niedzieli bedzie kwitła, u mnie roze niektore to listki juz wypuszczaja, jedne listki juz zdazylo przymrozic, idiocieje ta pogoda. Trawa sie zieleni i tez sie zastanawiam czy mozna juz nawozic?

Danusiu ja też jeszcze mam te suszki na różach od strony południa i nie ruszam, niech sobie będą. Zetnę wszystko na raz.
Forsycja się zbiera???????? Niesamowite!!!
U nas teraz - 1.....

Też nie wiem co z trawą, a konkretnie z mchem...mam siarczan amonu i muszę poczytać, czy sypnąć już na mech. Kompletnie pogłupiało w tym roku wszystko.