Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką

Ogród z łezką

danuta_szwajcer 10:31, 06 cze 2013

U mnie juz pada szaro,buro i mglisto czy kiedys bedzie inaczej? nawet juz probnozy sie nie sprawdzaja, zapomnieli o nas chyba
Kindzia 11:07, 06 cze 2013

danuta_szwajcer napisał(a)
U mnie juz pada szaro,buro i mglisto czy kiedys bedzie inaczej? nawet juz probnozy sie nie sprawdzaja, zapomnieli o nas chyba

Jak to pada????????????? U nas mglisto, to prawda, ale NIE PADA!!!!!

Czekaj, zaraz powiem komu trzeba i przestanie u Ciebie
BarbaraM 12:47, 06 cze 2013

U nas ,sukces ! Też nie pada.
Aż się boję mówić,bo znowu zacznie...
Mala_Mi 12:54, 06 cze 2013

Kindzia napisał(a)

Czyli do trawy i te krótsze zamówić jeszcze na zapas. Dobrze Aniu, dzięki za podpowiedź.
Kto to ostrzy? Jacyś ślusarze?

Na długo wystarczają takie ostrza? Po jakim czasie ostrzyc trzeba i czym?

Zależy ile masz cięcia.... ja muszę ostrzyć kilka razy w sezonie bo podcinam trawę, na której co chwila jakieś ziarnka piasku się znajdą i nożyce szybko się tępią. Tnę tym wrzosy i co se da.. ale głównie kosmetyka przy trawnikach, przy obrzeżach gdzie kamyki, bo kosiarką tam M nie dokasza by trawy w kamień nie sypać, przy drzewkach. Bonzaje z grubsza też,bukszpany ale ostateczny wygląd wolę nożyczkami ręcznymi.. To do żywopłotu jest kiepskie, bo gałązek to nie tnie, się zacina, a w żywopłocie takie gałązki niestety są To się nadaje do cień kich roślin, nawet na starych i wyrośniętych trawach się potrafi przyciąć..

Ja zużywam te.. i tylko tych używam..

http://www.redcoon.pl/B374140-Bosch-2609003867-10-cm_Akcesoria-do-narzędzi-ogrodowych?refId=ceneo

http://sklep.elkar-serwis.pl/ostrze-do-trawy-10-cm-p2484.html

https://www.narzedziowy.com.pl/68598_BOSCH-Ostrze-do-trawy-100-mm.html

Trza sprawdzić czy na pewno to pasuje.. do modelu

Ale bez tych nożyczek nie wyobrażam sobie pielęgnacji mojego ogrodu, zwykłymi bym się po prostu zarżnęła na amen.

Ostrzył mój M bo nikt więcej nie chce.... ale kilka ostrzeń i do wyrzucenia..
Kindzia 13:14, 06 cze 2013

BarbaraM napisał(a)
U nas ,sukces ! Też nie pada.
Aż się boję mówić,bo znowu zacznie...

Musi się wreszcie skończyć przecież Już się wypadało może...nadzieja umiera ostatnia
Kindzia 13:20, 06 cze 2013

asc napisał(a)

Zależy ile masz cięcia.... ja muszę ostrzyć kilka razy w sezonie bo podcinam trawę, na której co chwila jakieś ziarnka piasku się znajdą i nożyce szybko się tępią. Tnę tym wrzosy i co se da.. ale głównie kosmetyka przy trawnikach, przy obrzeżach gdzie kamyki, bo kosiarką tam M nie dokasza by trawy w kamień nie sypać, przy drzewkach. Bonzaje z grubsza też,bukszpany ale ostateczny wygląd wolę nożyczkami ręcznymi.. To do żywopłotu jest kiepskie, bo gałązek to nie tnie, się zacina, a w żywopłocie takie gałązki niestety są To się nadaje do cień kich roślin, nawet na starych i wyrośniętych trawach się potrafi przyciąć..

Ja zużywam te.. i tylko tych używam..

http://www.redcoon.pl/B374140-Bosch-2609003867-10-cm_Akcesoria-do-narzędzi-ogrodowych?refId=ceneo

http://sklep.elkar-serwis.pl/ostrze-do-trawy-10-cm-p2484.html

https://www.narzedziowy.com.pl/68598_BOSCH-Ostrze-do-trawy-100-mm.html

Trza sprawdzić czy na pewno to pasuje.. do modelu

Ale bez tych nożyczek nie wyobrażam sobie pielęgnacji mojego ogrodu, zwykłymi bym się po prostu zarżnęła na amen.

Ostrzył mój M bo nikt więcej nie chce.... ale kilka ostrzeń i do wyrzucenia..

Aniu, Ty masz wszystko na zawołanie Dziękuję za linki I takie tanie znalazłaś Kupię najpierw te trawowe na zapas, one pasują do mojego modelu. Zobaczymy, ile zajadę ostrzy w sezonie...

Muszę najpierw za tuje się zabrać, chcę je trzymać w ryzach, więc z szerokości też trzeba strzyc. Myślę, że po pierwszym użyciu już będę wiedziała czym najlepiej mi się robi. Zaraz potem hakuro się ustawia w kolejce, potem tawuła...
ka1sia 13:36, 06 cze 2013

Kasia, hakuro już można strzyc ?, bo moje tez w kolejce czekają tawuły to widziałam, że Rysio z Tarnowa już golił, bukszpany czekają na koniec czerwca, a hakuro teraz?
Kindzia 13:44, 06 cze 2013

ka1sia napisał(a)
Kasia, hakuro już można strzyc ?, bo moje tez w kolejce czekają tawuły to widziałam, że Rysio z Tarnowa już golił, bukszpany czekają na koniec czerwca, a hakuro teraz?

Hakuro jak Ci zzielenieje to ciachnij krótko. Ja ze 3 razy w sezonie tnę, lubię te różowiutkie gałązki. Moja już gęściutka, teraz trzeci sezon u mnie...a taki badylek był
ka1sia 13:52, 06 cze 2013

Kindzia napisał(a)

Hakuro jak Ci zzielenieje to ciachnij krótko. Ja ze 3 razy w sezonie tnę, lubię te różowiutkie gałązki. Moja już gęściutka, teraz trzeci sezon u mnie...a taki badylek był

ok, to jeszcze troszkę i ciacham, dzięki
boguslawa_ma... 14:02, 06 cze 2013

Kasiu widzę że sprzęd do strzyżenia kupiłaś ja mam taki sam tylko z innej firmy
te noże ostrzyłam teraz.U nas ostrzą.