Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Leśne Wzgórze

Leśne Wzgórze

gierczusia 09:45, 26 kwi 2015

Ja nie wiem l co byśmy ja tym forum bez Bogdzi zrobili...po prostu nie wiem..Ona nas zawsze uratuje rododendronowo
To taki Dobry Rodkowy Duszek , no nie ??
Matylda jest śliczna , fajnie ,źe prawie się nie boi..musisz mieć z nią masę radochy
Buziole
marta_d 09:53, 26 kwi 2015

Witam się serdecznie nadrobilam wątek od wczesnowiosennych wpisów rzeczywiście te tulipany masz piękne, zapisałam odmianę i zamowie sobie na jesień kilkanaście sztuk coś wzięło mnie na biel i krem w ogrodzie trawnik jak na dość trudne dla niego warunki naprawdę prezentuje się swietnie! Wiadomo że igielki mogą być irytujące, bo na pewno latasz z grabkami po ogrodzie jak szalona ja w moim ogródku w jego tylnej niezagospodarowanej części mam podobną sytuację, nawet jej nigdy nie pokazywalam bo nie ma się czym chwalić tej jesieni chce wyciąć Stare ,zaniedbane tuje które osłaniaja mnie od ulicy i zakupic nowe, także plany są ale zobaczymy jak to w praniu wyjdzie
Gardener27 10:22, 26 kwi 2015

Widzę że Bogdzia pomogła mam nadzieję że zabiegi pomogą i w przyszłym roku nie będzie takich problemów Matylda na tym murku wygląda jak modelka Idealna pozycja do fotografowania Ładną kępę masz tych sasanek Ja do wczoraj nie miałem ani jednej Przygarnąłem taką bidusię z marketu za symboliczną złotówkę, szkoda że nie mieli więcej

Życzę miłej niedzieli
Bogdzia 10:39, 26 kwi 2015

Mathildis napisał(a)

Dziękuję Bogdziu, popryskam jakimś środkiem systemicznym, ale mówisz, że dopiero jesienią??? mam nadzieję, że nie zapomnę...

Wczoraj byłam tak zapracowana odpowiedziami na posty na forum i pw że nie dopisałam żebys te rh opryskała najlepiej moją mieszanka nawozów bo mają chlorozę, oprysk poprawi ich kondycje. Ze trzy razy co 5 dni mniej więcej mieszanka z tych nawozów oczywiscie odpowiednio rozcieńczonych.

Sasanki piękności.
Mathildis 17:19, 26 kwi 2015

gierczusia napisał(a)
Ja nie wiem l co byśmy ja tym forum bez Bogdzi zrobili...po prostu nie wiem..Ona nas zawsze uratuje rododendronowo
To taki Dobry Rodkowy Duszek , no nie ??
Matylda jest śliczna , fajnie ,źe prawie się nie boi..musisz mieć z nią masę radochy
Buziole

Tak, dobrze jest znać fachowców w danym temacie

zawilce 'White Splendour'

i zawilce Mount Everest

Mathildis 17:22, 26 kwi 2015

marta_d napisał(a)
Witam się serdecznie nadrobilam wątek od wczesnowiosennych wpisów rzeczywiście te tulipany masz piękne, zapisałam odmianę i zamowie sobie na jesień kilkanaście sztuk coś wzięło mnie na biel i krem w ogrodzie trawnik jak na dość trudne dla niego warunki naprawdę prezentuje się swietnie! Wiadomo że igielki mogą być irytujące, bo na pewno latasz z grabkami po ogrodzie jak szalona ja w moim ogródku w jego tylnej niezagospodarowanej części mam podobną sytuację, nawet jej nigdy nie pokazywalam bo nie ma się czym chwalić tej jesieni chce wyciąć Stare ,zaniedbane tuje które osłaniaja mnie od ulicy i zakupic nowe, także plany są ale zobaczymy jak to w praniu wyjdzie

Igiełki sprzątam tylko z tarasu i ścieżek, mam 0,5 ha ogrodu - nie dałabym rady sprzątać wszędzie igiełek... zresztą z samego wiosennego i jesiennego sprzątania trawnika jest to kilka przyczepek, więc nie wiem ile by tego było gdybym jeszcze zbierała z rabatek igiełki robią za ściółkę
Uwielbiam wiosenne plany - tyle wtedy w nas energii

Pierwiosnek troszkę zmarniał, czas go przesadzić lub troszkę nawieźć... konwalie u mnie pierwszy raz w tym roku

Mathildis 17:27, 26 kwi 2015

Bogdzia napisał(a)

Wczoraj byłam tak zapracowana odpowiedziami na posty na forum i pw że nie dopisałam żebys te rh opryskała najlepiej moją mieszanka nawozów bo mają chlorozę, oprysk poprawi ich kondycje. Ze trzy razy co 5 dni mniej więcej mieszanka z tych nawozów oczywiscie odpowiednio rozcieńczonych.

Sasanki piękności.

Bogdziu tak jak pisałam czytałam o mieszance na Twoim wątku i już sobie zapisała, ale dziękuję oczywiście za pomoc

Mathildis 17:30, 26 kwi 2015

Angelique nadal strajkują

Jak tak dalej pójdzie szafirki przekwitną i tyle będzie z mojego duetu
Mathildis 17:32, 26 kwi 2015

trawkowo

czosnkowo

naparstnice
Mathildis 17:33, 26 kwi 2015