Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Leśne Wzgórze

Leśne Wzgórze

AgnieszkaW 16:52, 15 cze 2015

Śliczny żółćiutki gość U mnie wilgi przylatują prawie codziennie, bo jest rzeka, a one to lubią. Wiewiór cudny Co to za zadarniająca bylinka na ostatnich fotkach? Nadaje się pod sosny?
Ps bardzo lubię tu zaglądać, bo to jeden z niewielu leśnych ogrodów na Ogrodowisku, a jest taki piękny (choć wiem, że trudny w utrzymaniu i pielęgnacji). Pozdrawiam
Bogdzia 21:33, 15 cze 2015

To miałas dzień bogaty w gosci. Pleszka i wilga a szczególnie ta druga to rzadki gosc. Piękne zdjecia.Ogród też zachwyca i już wiem dla czego tak zainteresował Cię ogród Jankosi-kocimiętka , chyba nawet ta sama. Pozdrówka.
AnnaCh 22:07, 15 cze 2015

Piękny żółty gość
Mathildis 22:13, 15 cze 2015

AgnieszkaW napisał(a)
Śliczny żółćiutki gość U mnie wilgi przylatują prawie codziennie, bo jest rzeka, a one to lubią. Wiewiór cudny Co to za zadarniająca bylinka na ostatnich fotkach? Nadaje się pod sosny?
Ps bardzo lubię tu zaglądać, bo to jeden z niewielu leśnych ogrodów na Ogrodowisku, a jest taki piękny (choć wiem, że trudny w utrzymaniu i pielęgnacji). Pozdrawiam

W pierwszej chwili nie wierzyłam własnym oczom, tym bardziej, że słońce mocno świeciło a ona latała wśród czubków sosen i w pierwszej chwili myślałam, że światło się odbija i psikusa mi robi Mam nadzieję, że jeszcze się pokaże...
na ostatnich fotkach jest Irga "Major"- rośnie jak szalona w półcieniu (słońce ma dopiero tuż przed zachodem) i Irga purpurowa (Coloneaster atropurpureus) „Variegatus" -rośnie dużo słabiej.

Dziękuję Agnieszko lejesz miód na moje serce... bardzo się staram...

Moje hosty

Mathildis 22:29, 15 cze 2015

Bogdzia napisał(a)
To miałas dzień bogaty w gosci. Pleszka i wilga a szczególnie ta druga to rzadki gosc. Piękne zdjecia.Ogród też zachwyca i już wiem dla czego tak zainteresował Cię ogród Jankosi-kocimiętka , chyba nawet ta sama. Pozdrówka.

Wilgę widziałam u nas pierwszy raz, 2 lata temu z takich rzadszych ptaków, też tylko kilka dni był jeszcze dudek, niestety więcej się nie pojawił... mam nadzieję, że wilga jeszcze wróci
Muszę niestety zweryfikować niektóre nasadzenia... rośliny pomimo podlewania nie rosną i wyglądają delikatnie mówiąc słabo pomimo tego, że w dołki też sypnęłam im lepszej ziemi

hosty przed krzewuszkami

ostatnia kwitnąca azalia

i hortensja która będzie pięknie kwitła

Mathildis 22:49, 15 cze 2015

AnnaCh napisał(a)
Piękny żółty gość

szkoda, że taki rzadki

jeszcze hortensje...

Mala_Mi 07:34, 16 cze 2015

Skrzydlatych gości obejrzałam Wilgi w życiu na żywo nie widziałam.
Agatek 10:01, 16 cze 2015

Hej,
mam małe pytanko trawka wcale nie taka zła mi się wręcz podoba, czy siałaś jakąś specjalną między drzewa? ja mam kilka drzew, trawa pod nimi nie rośnie na razie nawet nie siałam nic specjalnego, ale może polecisz jakąś fajną odmianę
BusyBee 13:24, 16 cze 2015

Od tego roku mam kocimiętkę Walker's law. Podobno ma się nie pokładać, ale, że będzie taka duża nie wiedziałam ups pewnie będzie przesadzanie, bo u mnie nie ma ona tyle swobody co Twoja

Hosty cudne w tym Twoim lesie- bardzo pasują....
Mysza 20:28, 16 cze 2015

Aniu ogród jest śliczny, ale gości w nim masz przeuroczych