Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat

LIDKA 10:07, 26 wrz 2025

Załóż wątek. Będzie tylko dla Ciebie.

W jakich odległościach od scieżki i podjazdu byłyby te pisardi?

orzelek67 10:13, 26 wrz 2025

LIDKA napisał(a)
Zamiast świerka czy sosny posadź jodłę koreańska. Rośnie bez cięcia dość zgrabną i elegancka. Igły miękkie i się nie osypują. Wybierz egzemplarz nieduży i zgrabny.

Z bordowych drzew to może kolumnowe dodać?

Ja bym na pewno dodała 3 szt pisardi.

Może dasz się namówić na wątek i pokażesz więcej ogrodu.

Dzięki Lidka za odpowiedź. Jak tak sobie to rozrysowałam to coraz bardziej skłaniam się do posadzenie jeszcze kilku pissardi, aby tworzyły szpaler. Obok w dalszej części tej rabaty mam 5 szt. graba fastigiata. Jak sądzicie dobrze to będzie wyglądać obok siebie?
O jodle koreańskiej naczytałam się na tym forum wiele negatywnych komentarze, głównie do Pani Danusi, dlatego nie planowałam zapraszać jej do ogrodu. Ale widzę zdania są podzielone. Muszę to przemyśleć bo chyba fajnie wyglądałby tam jakiś nieduży iglak posadzony w formie solitiera.
Wątek już mam stworzony jest w podpisie link do niego. Na razie mam kilka zdjęć tylko dodanych z wiosny tego roku, kiedy mój ogród wyglądał bardziej ja teren po wybuchu bomby. Popołudniu cyknę zdjęcia i wrzucę to będzie można zobaczyć jaką zmianę przeszedł .
orzelek67 10:15, 26 wrz 2025

LIDKA napisał(a)
Załóż wątek. Będzie tylko dla Ciebie.

W jakich odległościach od scieżki i podjazdu byłyby te pisardi?

Pissardi chce posadzić ok. 2 m od ścieżki i podjazdu.
LIDKA 10:35, 26 wrz 2025

Ok byłam u Ciebie i proponuje tam przenieść rozważania
p.s
spodziewaj się więcej gości.♥️