Gardney, a co rośnie pod siatką po lewej stronie patrząc od domu stronę ulicy? To trzmielina jakaś? Coś innego?
A ten żwir musi tam zostać? Pod spodem masz włókninę, czy nie? (wybacz jeśli już pytałam). Mam wrażenie że żwirek jako wypełnienie rabat to porażka, u siebie mam, ale żałuję
Wybacz ale wywaliłabym i jałowiec i tę wierzbę iwa - nie dość że trzeba ją przycinać, to zbieranie tych jej listków ze żwirku nie jest chyba fajnym zajęciem

Ok, więc ograniczamy liściaste żeby nie wybierać liści ze żwirku. Berberysy z tego właśnie powodu bym sobie darowała - jesienią miałabyś mnóstwo kolorowych zeschniętych listeczków na całej rabacie
Ale tam masz jednak dużo miejsca, więcej niż ja
Co powiesz na szpaler sosen kolumnowych - takich?
tu pinus nigra green tower
http://sadzonki.com.pl/photos/sosna-czarna-pinus-nigra-green-tower-waska-kolumna-2892293696.jpg
po 3 z każdej strony szopy/garażu (??) by się spokojnie zmieściły. ZAMIAST jałowca i wierzby

Generalnie trzebaby tu uporządkować nasadzenia.. wykopać na jesień wszystko najlepiej, trawy podzielić (ale to na wiosnę) - żeby było po kilka sadzonek tego samego.
Zrobisz fotkę centralnie od domu patrząc - z garażem i rabatą żwirową po obu stronach??