Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat

popcorn 21:46, 25 sie 2014

Ale te klony piękne! A gdzie chcesz sadzić - u siebie na działce, czy za płotem? Pokaż bliżej to miejsce. Ile tam jest słońca? Sucho bardzo?

pozdrawiam!
A_gawa 21:55, 25 sie 2014

Sucho jest. Chce za płotem - czyli między płotem a drogą. Wsadziłam tam tawuły van Houtte'a - szpaler jest. Muszę podsadzić je czymś zadarniającym i wyrzucić szmatę. Jak zrobię zdjęcie, to spadniesz z krzesła widok - jest naprawdę fatalny.
Malgosik 22:06, 25 sie 2014

Donia72 moim zdaniem jeśli hortensje to nie mogą być wysokie, musisz określić jaka tam jest wysokość,
one by rozświetliły
a żurawki dałabym różowe, dużo jaśniejsze, moim zdaniem te są za ciemne i jest dość smutno

jeśli nie hortensja, to jasne turzyce typu evergold przeplecione z żurawkami, ale jaśniejszymi właśnie, różowymi
popcorn 22:13, 25 sie 2014

A_gawa napisał(a)
Sucho jest. Chce za płotem - czyli między płotem a drogą. Wsadziłam tam tawuły van Houtte'a - szpaler jest. Muszę podsadzić je czymś zadarniającym i wyrzucić szmatę. Jak zrobię zdjęcie, to spadniesz z krzesła widok - jest naprawdę fatalny.

ok
popcorn 22:16, 25 sie 2014

Malgosik napisał(a)
Donia72 moim zdaniem jeśli hortensje to nie mogą być wysokie, musisz określić jaka tam jest wysokość,
one by rozświetliły
a żurawki dałabym różowe, dużo jaśniejsze, moim zdaniem te są za ciemne i jest dość smutno

jeśli nie hortensja, to jasne turzyce typu evergold przeplecione z żurawkami, ale jaśniejszymi właśnie, różowymi

Moim zdaniem tam jest przynajmniej 1,5m do wypełnienia na wysokość, turzyce evergold może oprócz, nie zamiast hortek? Przecież one są plaskate
Z jaśniejszymi żurawkami byłoby lepiej, ale tych szkoda wyrzucić...

Gdyby Vanilki Doni za wysoko rosły, to bym podkrzesała to drzewo które tam jest, bardziej niż teraz. Ale to problem za jakieś 4-5 lat dopiero, póki hortki nie poszaleją z wysokością. Co w takich suchych warunkach chyba im nie grozi...
Donia72 23:43, 25 sie 2014

Dziewczyny, ja najchętniej to wycięłabym tę wierzbę, ale mąż nie chce nawet o tym słyszeć
Donia72 23:47, 25 sie 2014

A, i na pewno wykorzystam Wasze pomysłyBo mi się podobają
popcorn 08:14, 26 sie 2014

hehe to jak hortensjom zacznie brakować miejsca, za kilka lat, to będziesz miała argument

pozdrawiam!
Gardenarium 08:47, 26 sie 2014

Donia72 napisał(a)
Takie mam żurawki. Musiałam je porozdzielać, bo mi coś je zżerało Nie wiem czy będą tam pasowały?

To najbrzydsza żurawka, idź w nowe odmiany bo to Palace Purple, wielka, ciemna i brzydka. Sorki że tak ostro, ale zobaczysz że mam rację

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 08:48, 26 sie 2014

Donia72 napisał(a)
Dziewczyny, ja najchętniej to wycięłabym tę wierzbę, ale mąż nie chce nawet o tym słyszeć

Wywal wierzbę Jest tyle piękniejszych drzew na rabatę wyspową

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies