Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat

wiolka 22:30, 30 wrz 2014

Malgosik napisał(a)

dla mnie za bardzo symetrycznie z tymi cisami i wierzbami Hakuro?
ale nie wiem co jest dalej, wokół stawu
ogólnie trudno mi się ze zdjęć rozczytać

masz racje M mowi zebym je wyrzucila ale mi szkoda
wiolka 22:33, 30 wrz 2014

a z drugiej strony w lewo jest zolty jalowiec 3 szt buk czerwony pedula podsadzony vanilkami i koniec skarpy
Malgosik 22:36, 30 wrz 2014

wiolka napisał(a)
a z drugiej strony w lewo jest zolty jalowiec 3 szt buk czerwony pedula podsadzony vanilkami i koniec skarpy

nic mi to nie mówi
nie ma jak pismo obrazkowe
a co M chce wyrzucić?

chodzi mi o to, że jak wokół stawu jest tak swobodnie, naturalistycznie urządzone, to trzeba tak kontynuować
jeśli te cisy nie będą rytmicznie posadzone, to kojarzą mi się z czymś swobodnie urządzonym jak wrzosowisko
wiolka 22:36, 30 wrz 2014

a moze tak czy za duzo tych cisow? one sa pomieszane z bialym miskantem i dalej jest ml
Malgosik 22:38, 30 wrz 2014

wiolka napisał(a)
zastanawiam sie glosno czy przed hortensjami nie dac trojkata z lawendy?

ja bym dała nawet więcej niż trójkąt
wszystkie puste miejsca wypełniłabym kolorami, ale wydaje mi się, że na ten moment ustalenie co tam wyższego będzie rosło jest bardziej istotne
to jak długo tam świeci słońce?
wiolka 22:40, 30 wrz 2014

nawet mam zdjecie tylko malo widoczne wszystko jest z wiosny tylko od tylu tej rabaty
wiolka 22:41, 30 wrz 2014

tu jest patelnia caly dzien-mam ladnego klona palmowego zoltego ale niestety przypala mu tu liscie
wiesz tyle sie juz nakopalam ze moge to co rosnie przesadzic to bylo sadzone 2 dni wstecz wiec problemu nie ma
Malgosik 22:49, 30 wrz 2014

to może rzeczywiście musisz zwolnić i robić pokolei, przemyśleć, bo szkoda przesadzać co chwilę rośliny
tą rabatę przy murze masz zrobioną regularną, strzyżoną, elegancką i masz ładny mur
dobrze by było kontynuować ten styl
Malgosik 22:53, 30 wrz 2014

wiolka napisał(a)
tu jest patelnia caly dzien-mam ladnego klona palmowego zoltego ale niestety przypala mu tu liscie
wiesz tyle sie juz nakopalam ze moge to co rosnie przesadzic to bylo sadzone 2 dni wstecz wiec problemu nie ma

jak jest patelnia, to zrób na przykład kwiatową angielską rabatę, albo wrzosowisko,
jak już będziesz wiedziała co chcesz, to trzeba to zaprojektować
bo sadzenie wszystkiego na raz i na szybko wprowadzi bałagan
wiolka 23:00, 30 wrz 2014

kazdy jak zobaczy ten mur to mowi o rabatach angielskich tak mam taka ale pod murem a tu przy stawie to raczej bym pomieszala i dala trawy plus dodatek jakies kwiaty a z drugiej strony samo wrzosowisko na dlugosci 10 m to chyba za duzo?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies