Toszko! Jakiś czas temu napisałam o problemie ze swoją rabatą: Mam posadzone w jednym miejscu - raczej pół cienistym na agrowłókninie( słońce jest w południe od strony tych wysokich iglaków, ale one niestety robią cień- widać po roślinach , bo niektóre tego samego rodzaju a zupełnie inaczej wyglądają

różne iglaki( wysoki, niskie, płożące), azalie, wrzosy i w tym trzmielinę, która mam wrażenie że słabo rośnie... do tamtego roku podsypywałam ją nawozem kwaśnym.... jakie błędy zrobiłam z tą trzmieliną?
i zupełnie niespodziewałam się że Pani Danusia da mi pierwsze instrukcje( po przeniesieniu mnie do działu porażek

zrobiłam wszystko zgodnie z jej instrukcjami ( wywaliłam folię, przekopałam wszystko, odżywiłam) i nie wiem co dalej robić bo rabatka średnio wygląda, a trzeba by było obłożyć korą... Może Ty pomożesz, bo Pani Daniusia już się nie odezwała...?? Czy wystarczy tylko dokupić roślin tego samego gatunku i zagęścić, czy całkowicie przerobić? A to mój ostatni post|: Pani Danusiu! W końcu udało mi się ściągnąć tą matę Wrzucam już fotki

i liczę na jakieś podpowiedzi co i jak ułożyć,co ew dokupić? bo chyba dobrze byłoby to jak najprędzej obłożyć korą, póki chwasty się nie pojawiają. Środkowy iglak już wywaliliśmy, ziemię przekopałam, wymieszałam z torfem i osmocote do iglaków, ale przy okazji chciałam prosić o podpowiedź jak pozbyć się pnia? Nie mam jeszcze pomysłu na lawendy i trzmielinę, które wcześniej zakupiłam( wiem że lawenda nie w te miejsce, ale co z tą trzmieliną|?) U ogrodnika widziałam, że trzmielina była pod iglakiem, ale czy to dla niej dobre środowisko?