Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

anna_g 20:56, 04 mar 2014

Mnie się ta pospolita krwista też podoba - zwłaszcza jak kwitnie

Łukasz - pozdrowienia zostawiam. Widziałam plan warzywnika - najbardziej mi sie podoba "miejsce na eksperymenty" - poważnie - eksperymenty są super. Ale ogólnie całość bardzo mi się podoba. Szkoda, że plan nauki do bani...no ale... takie życie... młody jesteś masz energię - jakoś to uciągniesz Żurawki fajnie Ci przezimowały
Czy piesek pojechał już do Irenki?
Luki 21:00, 04 mar 2014

Violu bardzo dziękuje za gratulacje i również pozdrawiam, ale myśle, że można powoli wiosennie

Ewo również dziękuje za gratulacje, czy u mnie w domu był stres to nie wiem, zacząłem się stresować dzień orzed jak do mnie dotarło, że to już jutro
No pieski nadal czekają na domek, intensywnie szukam nowych właścicieli..

Agato dziękuje bardzo. Moje żurawki już się obudziły, listki zaczynają już się pojawiać, jeszcze 2 tygodnie i będzie to mocno widoczne, bardzo mnie to cieszy bo jeżeli tak wcześnie ruszą to łądnie się porozrastają
Luki 21:04, 04 mar 2014

anna_g napisał(a)
Mnie się ta pospolita krwista też podoba - zwłaszcza jak kwitnie

Łukasz - pozdrowienia zostawiam. Widziałam plan warzywnika - najbardziej mi sie podoba "miejsce na eksperymenty" - poważnie - eksperymenty są super. Ale ogólnie całość bardzo mi się podoba. Szkoda, że plan nauki do bani...no ale... takie życie... młody jesteś masz energię - jakoś to uciągniesz Żurawki fajnie Ci przezimowały
Czy piesek pojechał już do Irenki?

Ponad setka odmian żurawek, a ja krwistej nie mam łądnie w tym roku przezimowały, ale i tak wszystkie liście powycinam, bo takie świeże dużo lepsze
Plan warzywnika to nic specjalnego, ale jeżeli powstanie według wszystkich moich planów to będzie kolosalna różnica do tego co było, a była bida z nędża
Plan to jest okrpony, ale najgorsze w nim, że strasznie dużo czasu muszę marnować na siedzenie między zajęciami, a wracam wieczorami, pozostają soboty na prace ogrodowe, remontowe i wiele innyc, a to stanowczo za mało. Jest jeszcze nadzieja na zmiany
Z pieskiem to jeszcze nie wiadomo
Sebek 21:09, 04 mar 2014

Kurcze.....jeszcze nikt się nie zgłosił do kopniaka..... Na szczęście na mnie zawsze możesz liczyć
A tak na serio to niezbyt fajnie Was urządzili....
A wiewiórka na szczęście dopiero w Krakowie, więc nie będzie mnie kusić, by tam jechać
Luki 21:14, 04 mar 2014

Popatrz sobie na to, takie rzeczy potrafią wyprowadzić człowieka z równowagi. Niech lepiej się nie przyznaje ten, który jest za to odpowiedzialny Cały dzień zmarnowany.

Co do wiewiórki, do jednej mam 25km, a druga 1km od mojego wydziału i to jest najbardziej niebezpieczne, jedynie co mnie powstrzymuje to wyprawa przez miasto z doniczką
anna_g 21:22, 04 mar 2014

Łukasz - WSZYSTKIE liście obetniesz żurawkom??? tak całkiem wszystkie że wszystkie ? nawet tym które ładnie przezimowały?? Pytam bo Ty jesteś specjalista żurawkowy to chcę wiedzieć jak najlepiej robić. Nie obcinałam nigdy wszystkich liści tylko te kiepskie...
Luki 21:29, 04 mar 2014

Jeżeli na jednej rabacie mam 4 ładnie przezimowane i 6 gorzej wyglądających wycinam wszystkie, aby równo odrastały Oczywiście te, które ładnie wyglądają nie muszą być obcinane w całości, a pozbawione tych najbrzydszych listków.
Inaczej jest jak ma się na rabacie jedną odmiane, a jak jest np 20 różnych odmian, każda wygląda inaczej.
A nierówny wzrost wiosną może bardzo irytować
malgorzata_s... 21:56, 04 mar 2014

Łukasz jesteś Aniołem wiesz Byłam w Obi i wykupiłam połowę asortymentu Dzięki wielkie i od Ema jeszcze większe bo miałam go gnać do Katowic a tak połowę drogi nam ująłeś i jeszcze taaaaaaaakie zakupy zrobiłam
anna_g 22:05, 04 mar 2014

Luki napisał(a)
Jeżeli na jednej rabacie mam 4 ładnie przezimowane i 6 gorzej wyglądających wycinam wszystkie, aby równo odrastały Oczywiście te, które ładnie wyglądają nie muszą być obcinane w całości, a pozbawione tych najbrzydszych listków.
Inaczej jest jak ma się na rabacie jedną odmiane, a jak jest np 20 różnych odmian, każda wygląda inaczej.
A nierówny wzrost wiosną może bardzo irytować

Dzięki Luki
Kondzio 22:08, 04 mar 2014

Powiem szczerze ze sam bym plamowca czyli psa wziął do siebie jak bym wiedział wcześniej pasował by do mojej suni kolorystycznie hi hi hi ale u Irenki bedzie miał dobrze hi hi hi