Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

JulkAd 11:20, 03 paź 2014

Łukasz o plantacji cisów napisałam u siebie, ale trzeba dzień zarezerwować i faktycznie po drodze zahacz o bukszpany i dwie pieczenie przy jednym ogniu będą bukszpany Ci wykopią jak się umówisz, cisy niestety musisz kopać sam
Pozdrówka
Luki 15:19, 03 paź 2014

Mileno na początku wypada zrobić dobre wrażenie i pokazać się tam gdzie trzeba, ale wiem jedno, że w piątek mnie już nie zobaczą... dawno się tak nie wynudziłem, ale za to chyba mam pomysł na rabate

W miskanty u mnie chyba wszędzie pójdzie werbena bo to zestawienie jest wręcz zjawiskowe. Miskanty chce między tuje, a dalej coś onnego bo tam już więcej cienia i byłaby duża dysproporcja i niedostatek wody pod drzewem.

Nikita cieszę się, że żurawa została zdemaskowana

Olu dla mnie patent okazał się bardzo dobry i wygodny (bardzo oszczedny przy okazji nawet gdyby było trzeba kupić siatke) cieszy mnie to, że się przyda, ale oczywiście jeszcze przetestowany nie był na nornice

Polinka te Cisy to tak mało po dordze bo z tego co patrzyłem to kilkadziesiąt km dalej, ale w tym roku się nie wybieram.

Violu dzisiaj przyglądałem się w drodze do domu na podwórka i widziałem kilka dereni i już ich nie chce... to były potfforry Ivory Halo też już oglądałem, ale u mnie na marne ich szukać.

Julka już przeczytałem wczoraj i bardzo mi się podobają tamte okazy, rzeczywiście jest w czym wybierać, a za taką cene to już nawet nie ma co wybrzydzać
Jednak w tym roku się już nigdzie nie wybieram, a po kilka krzewów mimo wszystko się nie opłaca bo to ponad 250km w jedną strone Mimo to dziękuje.

Zmykam do ogrodu coś podłubać... w sumie to nie wiem co, ale zawsze się coś znajdzie
Bym zapomniał w Janinie upolowałem dzisiaj kilka paczek tulipanów na wyprzedaży, w sumie dużo jeszcze zostało tych co chciałem, ale 15 oddechów i do kasy... nie można przecież przesadzać

Jagodaa 16:04, 03 paź 2014

Fajny pomysł z siatką . A derenie rzeczywiście bardzo się rozrastają. U mnie w donicy niesamowicie przyrosły w tym roku i nie wiem, czy był to dobry pomysł umieścić je tam. Muszę się jednak pochwalić, że w tym roku nie zaatakował mi ich grzyb .
Nallar 19:42, 03 paź 2014

Łukasz proszę napisz w jakim sklepie było tyle cebulowych.
Pawlus 19:46, 03 paź 2014

Miskanty z werbeną? Oj cieszą już 2 miesiące. Zastanawiam się czy przenieść je u siebie w inne miejsce, czy dadzą jeszcze radę z hortensjami przy altanie? Limki wystrzeliły od wiosny 80 cm w górę... A szerokość rabaty to pewnie z 1,5 m maks
admete 20:10, 03 paź 2014

Ja też zachorowałam na miskanty z werbeną , ja do nich dodam jeszcze jeżówkę.
Iza ma takie zestawienie i jest bossssssssskie .

Fajnie że masz tyle wolnego od zajęć.
I myślę że mimo zimy i tak znajdziesz sobie pełno zajęć i nie będziesz się nudził - "ten typ tak ma" - ja wiem że ja też tak mam hahahaha

Udanego weekendu - ma być słonecznie - juuupi

ps jakie cebulki kupiłeś???
07_Rene 20:12, 03 paź 2014

Cześć Łukaszu Super metamorfoza rabaty. Zaglądałam już do Ciebie nieraz... Twoje fale żurawkowe skopiowałam nawet u mnie, lubię kolorowo
Wpadliśmy na taki sam pomysł zabezpieczenia na zimę cebulek, tylko ja dostałam olśnienia patrząc na siatkę ogrodniczą ale chyba siatka do elewacji lepsza, bo łatwiej się kształtuje. Pozdrawiam
Luki 20:43, 03 paź 2014

Jagoda z dereni zrezygnowałem bo to jednak zbyt duże rośliny, a nie chce takich wielkich krzaczorów mimo, że bardzo podobają mi się jako rozjaśniacze rabat.

Ewo napisałem u Ciebie. Znowu tak dużo ich nie było, ale jak na wyprzedaż to spory wybór był

Agnieszko ja wbrew pozorom w zime mam sporego lenia i muszę się zmobilizować do działania i zrobibić plan tygodnia... bez tego nic nie będę robił. Niestety już tak mam, że chce coś robić, ale zawsze muszę się zmuszać... urodziłęm się w niedziele to w końcu do czegoś zobowiązuje

Werbena i miskany będą w kilku miejscach bo to piękne zestawienie Jutro zaczynam sadzić tulipany i kilka roślin trzeba jeszcze przesadzić.

O cebulkach zapomniałem. Dokupiłem Exotich Emperor i Queen of the night

Paweł hortensje bardzo lubie, ale mój mix w ogrodzie nie jest przystosowany do wielkich plam kolorystycznych i hortensji u mnie więcej raczej nie będzie, ale coś posadzone mam i to cieszy. Rabata nawet 1,2m nie ma

Renato bardzo mi miło i musze zobaczyć te fale Z siatki kiedyś też robiłem, ale tak jak piszesz jest bardziej sztywna, a elewacyjna ma drobne oczko i ciągle mam nadzieję, że włókno szklane trudno przegryźć... próbować nie będę bo szkoda zębisków

Coś tam wymodziłem i zaraz wkleje... znowu wychodzi mi bałagan... co poniekąd pasuje do całości
Luki 21:00, 03 paź 2014

Żeby było łatwiej sobie zobrazować to przęsło płotu ma dokłądnie 207cm.

Dla przypomnienia zdjęcie tego miejsca. Na płot od jabłoni przywiązałem już sporo pędów bluszczu i jeszcze podosadzam na całej długości... troszke potrwa zanim urośnie, ale kiedyś urośnie

No, a tutaj pomysł. Różanecznik jest różowy co troszke nie pasuje, ale dosadze różowe tulipany i wiosną myśle, że chyba by pasowało. W miskanty chce dosadzać Werbene. Za trzmiliny może jeszcze dodam niskie zawilce, ale takie główne rośliny mniej więcej taki miałyby układ. Taki schemacik na szybko... co wy na to. Przyjme na klate największą krytyke
Pawlus 21:01, 03 paź 2014

Dla mnie bomba