Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Agatan24 18:52, 23 mar 2015

Luki a jak daleko masz posadzone smaragdy od plotu? Ja dziś wsadzilam 12szt 40cm od plotu i tak myślę czy nie za blisko???
Luki 19:02, 23 mar 2015

Dzisiaj z przyczyn dentystycznych nie wykonałem żadnych zaplanowanych rzeczy.
Niestety odziedziczyłem 'fundamenty' ząbków po tatusiu, 1,5 godzinne usuwanie i okropny ból....

Za to miałem czas poprzeglądać zdjęcia z zeszłego roku Dokładnie rok temu pewna rabata wyglądała tak:

Lilie też były już duże

W tym roku opóżnienie w stosunku do poprzedniego to około 2 tygodnie.

Jak się uda to w tym tygodniu ponawoże cebulowe i Rh, pozbędę się trawnika na nowej rabacie i zakopie w trawniku rury do nawadniania. Powoli chyba będę się brał za czyszczenie żurawek bo mam tego kilkaset.
Kilka żurawek z własnych sadzonek mi padło po tej zimie i w ogóle bardzo różnie żurawki wyglądają.
W przyszłym tygodniu chyba zacznę już przesadzać niektóre rośliny, które tego wymagają

Luki 19:39, 23 mar 2015

Agatotuje w miejscu w którym nie mają dostępu do słońca po prostu nie rosną i robią się łyse. Moje też są posadzone dość blisko ogrodzenia i to też będzie jakieś 40cm
Agatan24 19:44, 23 mar 2015

Ja swoje posadzilam przy płocie betonowym od ulicy jak zajrzysz do mnie to zobaczysz gdzie. Od dolu jest pelna plyta a potem juz przeswit to moze nie wylysieja aż tak bardzo.
Luki 21:50, 24 mar 2015

Dzisiaj pół dnia zdierałem darń pod nową rabate i jeszcze nie skończyłem. Jedyne co mnie motywuje to mnóstwo miejsca pod nowe roślinki Zapomniałem o zdjęciach, ale w sumie to już troszkę ciemno było

Tak swoją drogą popatrzyłem teraz na moją stipe i chyba wymaga pikowania, odwlekam to chyba za długo, ale na samą myśl mnie aż trzęsie
W sumie to aż szkoda jej ruszać bo rośnie jak szalona.

Dla porównania bateria AA

malgorzata_s... 21:53, 24 mar 2015

Luki no to niemożliwe, moja stipa stoi i ani myśli rosnąć Ta bateria to nie dla porównania pewno tylko ładuje twoją stipę energią wzrostową Przyznaj się co?
Pawlus 22:04, 24 mar 2015

Gdzie kupowałeś nasiona? Długo wschodzi? Może jeszcze zdążę sobie wyhodować na lato.
Luki 22:19, 24 mar 2015

Gosiu mojej chyba odpowiada miejscówka na południowym parapecie, jest ciepełko i dużo słońca. Mocno się już zagęściła i każda sztuka ma po kilkanaście źdzbełek. Muszę w końcu to po pikować bo korzonki będą za duże i poplątane.
Ciii o baterii testuje nowy patent

Paweł nasiona kupowałem w markecie na O, wysiana była miesiąc temu i bardzo szybko wzeszła. Po 10 dniach większość wykiełkowała.
Pawlus 22:24, 24 mar 2015

Tak w ogóle to chciałem dopytać czy chcesz jeszcze te funkie? Bo niedługo będę przesadzać i paczkę mogę zrobić
barbara_kraj... 22:44, 24 mar 2015

Łukaszu, z pikowaniem stipy nie powinno być problemu jak kępkami będziesz ją dzielił. Ale nie zwlekaj. To w końcu prosta czynność, bo przynajmniej jest co w rekę wziąć.
Z malutkimi jest kłopot.