Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Dorotka 19:14, 21 mar 2015

Luki - ponieważ jesteś specem od żurawek wpadnij do mnie i LUKNIJ )
Katkak 21:16, 21 mar 2015

Łukasz Twoja wiedza i doświadczenie dotycząca uprawy i hodowli samych tylko żurawek budzi mój ogromny szacunek, że już o innych roślinach nie wspomnę. Dla mnie jesteś Debeściak
malgorzata_s... 21:21, 21 mar 2015

Ale czystkę zrobiłeś Faktycznie miejsca się zrobiło sporo Macham wiosennie
Pawlus 21:29, 21 mar 2015

Lepiej pusto i czysto niż z gratami Najgorsza robota zrobiona, teraz będzie tylko coraz piękniej. Ja do róż chyba nigdy się nie przekonam. Mama sadziła i ciągle chorowały. Może nie te odmiany.
Madzenka 22:12, 21 mar 2015

Ale teraz będziesz miał duży trawniczek. good job!
Luki 10:54, 22 mar 2015

Bogusiu wiesz wszędzie tak różami straszą to człowiek ma obawy tymbardziej nie mam doświadczenia z sadzeniem roślin z odkrytym korzeniem, chociaż patrząc z drugiej strony jak przesadzam jakieś krzewy to zawsze są z odkrytym korzeniem bo piasek się osypuje

Agato moje Smaragdy posadzone są co 55cm i uważam, że jest to idealny rozstaw. Taki najbardziej optymalny rozstaw to 60cm. Dla mnie sadzenie w większym rozstawie nie ma sensu jeżeli chce się uzyskać szczelną prostą ścianę. Te po lewej za dwa lata już będą szczelną ścianą, a rosną 4 lata. Te po prawej mają 3 lata, sadzone rok później.
Oczywiście posadzone rzadziej też się połączą, ale kiedy
Luki 11:00, 22 mar 2015

Dorotko już biegnę

Kasiu teraz zburczałem Wiesz jak to jest doświadczenie nabywa się latami, a ja już swoje lata w ogrodzie siedzę i nie jedną roślinę zmarnowałem, rośliny swoje odchorowały i uczę się na swoich błędach

Małgosiu czystka mnie cieszy ale jest jeszcze jeden problem natury technicznej, mam nadzieję, że uda się go rozwiązać

Paweł ja się zastrzegałem, że róż sadzić nie będę, ale jednak się złamałem i będę próbował. Jak róże nie będą rosnąć lub będą chorować to zamiast różanki będzie bylinówka lub posadzę różaneczniki, które u mnie rosną bardzo dobrze

Marzenko no jaki trawnik tutaj będzie wielka rabata, a ta cześć gdzie był płot przeznaczona jest na róże Trawnik to ja najchętniej bym zaorał
Agatan24 21:52, 22 mar 2015

Łukasz a gdzie kupowales smaragdy? Jakie wysokie byly, ja szukam takich ok. 1,20/1,50 w miare dobrej cenie możesz cos mi polecić? Pozdrowionka
Luki 22:26, 22 mar 2015

Agato kupowałem w jakimś markecie budowlanym nie pamiętam dokładnie. Kupowałem jednak w dzień dostawy więc nie były przesuszone i od razu poszły do gruntu. Kupowałem w rozmiarze 80-100cm za 15,99. Gdybym je regularnie podlewał i nawoził były by większe, ale narzekać nie będę bo ładnie rosną
Agatan24 23:30, 22 mar 2015

Super cena