Mateusz myślę, że wczesne posadzenia bardzo sporych sadzonek, które udało mi się zdobyć i nawiezienie 5cm gliny oraz 5cm kompostu przynosi dobre efekty.
Iwonko żywopłocik wprowadzi porządek na całej rabacie, ale jednocześnie całkiem ją zamknie, dlatego u siebie zrezygnowałem z żywopłociku po całości tej rabaty bo też była taka pierwsza wersja, żurawek nie chciałem bo mam je wszędzie więc tutaj jest tylko mały żurawkowy akcent. Najważniejsze, aby pierwszy plan był trwały i dobrze się prezentował przez cały sezon dlatego zdecydowałem się na to co posadziłem. Ptasie łapki mam w jednym miejscu na krawędzi rabaty, więc zrobię Ci zdjęcie dla zobrazowania. Kwestia tego jak chcesz, żeby rabata się prezentowała
Kasiu na żywo widać jednak, że sporo roślin to młodziki ale nie przeszkadza mi to, a wręcz boję się przyszłego roku bo teraz rabata to istny labirynt jeżeli chce w nią wejśc, w przyszłym roku będzie to niemożliwe

W jeżówkach się zakochałem w tym roku, ale preferuje odcienie różu, nie mogę się doczekać Buterffly Kiesesse czy jakoś tam się to pisze

jestem jedynie zawiedzony, że w tym roku przyszły kiepskie sadzonki Secret ROmance i nie kupiłem.
Bozga dziękuje bardzo
Marto dziękuje, bardzo się cieszę z tej rabaty bo dzięki niej mogłem dosadzić to co jeszcze chciałem mieć i ja z efektu jestem zadowolony, na dodatek kilka zestawień dość ładnie się sprawdza. Napomknę tylko, że w panach mam kolejna rewolucje w przedógródku i mam na niego już pewną koncepcje... na pewno będzie dużo liliowców
Olu czy to jakiś wyczyn z rabatą to nie wiem, ale ja jestem zadowolony i każdy nowy kwiatek na niej ogromnie mnie cieszy
Olu leonku

bardzo się cieszę
Olu w, kolejna Ola

również bardzo dziękuje