Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Gosiek33 13:14, 10 cze 2016

jak dla mnie to bodziszki, sama taki mam
Luki 14:18, 10 cze 2016

Kamilo ja też mam psy, a mój awatar powstał przez jednego z nich bo zniszczył mi bukszpana, ale już pieski wyszkolone by nie niszczyły bukszpanów, a na dodatek sadzę je tak by nie rosły bezpośrednio na brzegach i rogach rabat. Ja bez nich nie wyobrażam sobie ogrodu.
Wierzb nie będę komentował bo miałem kiedyś i nawet pięknie wycięte, ale na szczęście same padły

Kasiu żurawkowe obwódki będą, ale mnie w szczególności na dwóch bardzo wąskich rabatach, bo przez żurawki nie da się nic tam zaplanować.
Rojników Ci nawiozę trochę

Moni to bodziszek Midnight Reiter.
J się nie martwie, żle zostałem zrozumiany po prostu nie podoba mi się w tych miejscach i kiedyś pozmieniam

Kasiu z żurawkami muszę się zastanowić, a teraz tylko szybciorem odpisuję

Gosia no ja jestem niezadowolony z porażek

Łukasz już nie przesadzaj

Ewo dokładnie tam rośnie świecznica.

Beatko no tyle dobrze, że na zdjęciach nie widać dziur, padniętych roślin i innych takich
Do bylinowej nie mam żadnych zarzutów, a może mam dwa to, że trawy wszystkie padły i ostróżki również

Gosiek bingo, to dokładnie bodziszek
mikina34 15:07, 10 cze 2016

Gosiek33 napisał(a)
jak dla mnie to bodziszki, sama taki mam

Gosiek33 - a jak się nazywa ten "fioletowolistny" bodziszek?

Edit: czytanie ze zrozumieniem się kłania - Łukasz sam napisał
Luki 00:15, 11 cze 2016

Tak teraz patrze... 3 latka mi strzliły dzisiaj, a raczej już wczoraj na Ogrodowisku
Jak ten czas pędzi, przydałyby się jakieś porównania z tej okazji... Muszę się tym zająć w najbliższym czasie
Zana 06:14, 11 cze 2016

Łukasz gratki na trzy latki. A ja i tak lubię Twój kolorowy ogród, nawet jak Ty widzisz tam porażki. Fakt, że przydałoby się, żeby rabaty były szersze, no ale cóż... Jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma. A wierzbę pod podwójną ochroną może podtruć delikatnie. No skoro jej nie lubisz a buk na zdecydowanie lepszym wyborem by był, to tak jakoś taki morderczy pomysł przyszedł mi do głowy.
Madzenka 07:52, 11 cze 2016

Trzy katka z nami, gratulacje !

Tez mam takie rabaty, które ciagle przerabiam instalkę nie spełniają moich oczekiwań. Inni twierdzą ze jest ładnie a ja ich nie czuje, rozumiem zatem twoje dylematy

Graby tylko i wyłacznie w prostopadlosciany ale takie szeroki z małymi przerwami pomiędzy nimi a na dole bylinowy raj
admete 07:57, 11 cze 2016

Łukasz bylinowa szaleje!!!!!, aż strach się bać bo to dopiero początek

a miejsca o których pisałeś "do przeróbki, do zmiany" może nie jest tak źle, a jak jest to wiem że na pewno zmienisz to tak że w końcu będziesz zadowolony!!!!!

a te myśli, że coś jest nie tak, że do zmiany, wręcz do zaorania i zrobienia na nowo - to albo wirus którego ja też mam !!!!!hahahahahahahaha, albo po prostu ogrodniczkowanie, które jak wychodzi nie jest łatwe, to pogoń za ideałem, który w tej dziedzinie jest , jak już wiemy, trudny do osiągnięcia, ale gdyby od razu nam się udało, byśmy się chyba nudzili...............

wczoraj tak miałam, siedząc z głową w rabacie w chwastach........czemu jak robiliśmy ogród, nie miałam tej wiedzy którą mam teraz? (która i tak nie jest jeszcze wielka )......z chęcią sadziłabym wszystko od nowa, ale najbardziej chciałabym poprawić podłoże i przygotowanie rabat,w wielu miejscach mam ziemię na poziomie ograniczników, kora i żwir wysypują się na trawnik, ich warstwa jest za mała żeby dusiła chwasty......i tysiąc innych myśli tego typu

Łukasz najważniejsze że idziemy do przodu, działamy, zmieniamy i po mału (chcielibysmy szybciej, wiem ) gdzieś tam dążymy do tego zamglonego ideału.

pozdrawiam sobotnio, życzę udanego weekendu
i przepraszam za te moje jakieś dziwne wynurzenia z rana hahahahahahaha

ps Wy dzisiaj chyba na spotkanko się wybieracie?

Luki 09:57, 11 cze 2016

Anulua mamy podobny tok myślenia planuję tak kilka roślin hmmm oswobodzić z rąk mojego ogrodu... może to dobrze brzmi. Wolałbym zrobić to normalnie, ale jak inaczej się nie da to cóż poradzę
Rabaty troszeczkę będą głębsze, ale tu mowa niestety o 10-20cm chyba, że rodziców na jakieś wakacje się wyślę to wtedy hulaj dusza

Marzenko zrozumienie ważna rzeczy w dylematach ogrodowych
Graby może przesunę bardziej do przodu gdy będę mógł przed nimi zrobić rabatę, wtedy zrobię u ich stóp bylinowo różany raj w ciekawych odcieniach (róż nie więcej jak 3-5 sztuk ), ale nie wiem ile jeszcze wody upłynie zanim uda się to zrobić

Agnieszko żadne dziwne wnurzenia, sama prawda. Ja myślę, że z ogrodem jak z domem pierwszy dla wroga, drugi na spłatę pierwszego, a trzeci dla siebie Chociaż wiadomo wyjątków jest mnóstwo.
Z ogrodem i rabatami tak jest, niby nie jest źle, ale może być lepiej i ogrodniczkowanie zawsze pozostanie taką pogonią za króliczkiem, w sumie nie ukrywam, że nawet to lubię, szkoda że nie wszyscy to rozumieją
Spotkanko za dwa tygodnie.
Ewik 12:26, 11 cze 2016

Łukasz ,fajnie napisałeś z tym kroliczkiem,coś w tym jest
Kindzia 13:07, 12 cze 2016

Łukasz...o parę tylko proszę