Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Luki 22:13, 11 sie 2016

Elu tu masz dwa zdjęcia Ecentric, ale to pierwsze zdecydowanie najlepiej oddaje tonacje kolorystyczną kwiatu, na drugim bardziej w jaśniejszy dzień, a wtedy mój aparat z czerwieniami ma problem, ale dla mnie ta jeżówka to taki czysty czerwony kolor od początku do końca kwitnienia.

Pokażę CI jeszcze odmianę Guava Ice tej samej wysokości o bardzo nieoczywistym kolorze ja bynajmniej nazwać go nie potrafię, troszkę zmienna podczas kwitnienia.
Na drugim zdjęciu w dużej masie, ale to już nie u mnie

Jak już znalazłem to jeszcze pokażę jaką cudną ostróżke posadziłem za płotem
Millenium Pagan Purple i zdjęcie oddaje w 95% realny kolor
Joku 22:25, 11 sie 2016

Dziękuję za wyjaśnienia, bardzo udany zestaw. Zaskoczył mnie bodziszek, nie przypuszczałabym że to on. Zaintrygowała mnie jeszcze ta miniaturowa pysznogłówka.
Luki 22:52, 11 sie 2016

Jolu niestety nie znam odmiany bo kupiłem ją raz dość przypadkowo, malutkie sadzonki i już się ładnie rozrosła chociaż trudno utrzymać ją w miejscu bo bardzo się rozłazi
Nikita 23:18, 11 sie 2016

Łukasz bardzo się cieszę z hosty...musimy się jakoś umówić i ustalić punkt przerzutowy. Nie wiem jak ci dziękować...bardzo mi zależało na tej hoście ...WIELKIE DZIĘKI !!!
Kacha123 23:33, 11 sie 2016

To co Łukasz, jutro robię fotki moich "ale", później mamy czas na burzę mózgów i wiosną jedziemy się szlajać po szkółkach?
polinka 05:48, 12 sie 2016

A ja tam lubię Twoje realistyczne podejście do zycia
siakowa 07:44, 12 sie 2016

Luki napisał(a)

Jeżówki tylko jako statystki, miały iśc do przedogródka, ale zostawię je sobie do innego zestawienia.

FANTASTYCZNIE wyglądają w tym miejscu, jak żaróweczki świecące nad ciemną chmurą !!!!
Kindzia 09:39, 12 sie 2016

Luki napisał(a)
Elu tu masz dwa zdjęcia Ecentric, ale to pierwsze zdecydowanie najlepiej oddaje tonacje kolorystyczną kwiatu, na drugim bardziej w jaśniejszy dzień, a wtedy mój aparat z czerwieniami ma problem, ale dla mnie ta jeżówka to taki czysty czerwony kolor od początku do końca kwitnienia.

Muszę mieć Eccentiric!!!!!!!!
Luki 14:54, 12 sie 2016

Magda czeka u mnie spokojnie, podlewana i na pewno nie ucieknie, do ziemi też nie posadzę w przypływie chwili bo nie mam gdzie

Kasiu szlajać się po szkółkach to ja zawsze chętny wpadnę zobaczyć co tam masz za zgrzyty, chociaż na skarpach trudno złapać rzeczywistość rozmieszczenia roślin, będziemy kombinować

Poli w sumie cieszy mnie to, że z tego całego mojego pisania widać, że ja realista, czasem aż za bardzo bo już od dziecka taki byłem... zero szaleństwa

Siakowa jeszcze gdyby mogły tam rosnąć ale będę to zestawienie robił w większej masie bo bardzo mi się podoba

Kindzia widzisz, a jednak Ja jestem z jej posiadania zadowolony mimo tego podsuszenia, które troszkę odebrało jej urody

Pszczelarnia 15:05, 12 sie 2016

"Pierwszy jest przywrotnik, później Red Baron, przed nim niski ciemny to bodziszek Midnight Reiter(kwitnie na fioletowo), dalej za jeżówkami ciemna roślina to świecznica Black Negligle, przed nimi niskie trawki to turzyca Evergold, która zarośnięta jest miniaturową pysznogłówką fioletową.
Bardzo lubię tą kombinacje, ale przydałby się to przynajmniej w podwójnej liczbie roślin zrobić by efekt był lepszy" - bardzo udany przepis na rabatę. nowatorski z tymi ciemnymi kolorami.

Jeżówka 'Supreme Cantaloupe' - przecież ją mam, szt. 1.

Dobrze zimowała u Ciebie?