Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

kasja83 14:36, 11 sie 2016

Łukasz czy Ty masz ogród w innej strefie klimatycznej???Poza tym, że jest on zachwycający i nie wiem nad czym zachwycać się bardziej-to jeszcze widzę piękne promienie słońca. U mnie wczoraj to jakaś masakra była-nic tylko płetwy założyć.
Pszczelarnia 16:37, 11 sie 2016

Łukasz, jak się nazywa pomarańczowa jeżówka (masz ją dłużej, nie wypada?) - statystka przy świecznicy? Cudowne połączenie. Jak też i inne w Twoim kwietnym królestwie.
paola1a 17:02, 11 sie 2016

Jak się nazywa ta wyższa, ciemniejsza jeżówka? Cudne są i tak pięknie się u Ciebie rozrastają
Zielona 19:18, 11 sie 2016

Luki... jesteś jak mój ulubiony Smerf Niby marudzi, ale i tak wszyscy uśmiechają się na Jego widok
Lubię Twoje smutasy i lubię Twój ogród. Długo oglądałam... i wszystko mi się podoba. Wszystko!!!
19:33, 11 sie 2016
Zielona napisał(a)
Luki... jesteś jak mój ulubiony Smerf Niby marudzi, ale i tak wszyscy uśmiechają się na Jego widok
Lubię Twoje smutasy i lubię Twój ogród. Długo oglądałam... i wszystko mi się podoba. Wszystko!!!

celne porównanie ....nosz zapomniałam o tej bajce ...ale idealnie pasuje
Joku 19:42, 11 sie 2016

Luki napisał(a)

Bardzo mi się podoba ta kombinacja. Napisz proszę co to za roślina o ciemnych liściach przed Red Baronem. I obok imperaty : ciemne liście w jeżówkach, a z przodu jakiś bodziszek i trawy?

Bajkowo masz, lubię do ciebie zaglądać.
gierczusia 21:28, 11 sie 2016

Łuuukasz a czamy Ty siem nie przyznałeś ,że masz już eccentric ?? szukam ich na Twoich fotkach i nie jestem pewna czy je widziałam czy nie daj jaka focię plizzzz taka ludzka, nie katalogowa

No i wracaj do nas
Luki 21:41, 11 sie 2016

Donia u mnie nadal się waham z cięciem bo troszkę u mnie przyhamował ten mączniak.

Iwonko szkoda gadać... życie niestety a i tak zbyt dużo tu marudzę, muszę się z tym powstrzymywać, ale czasem w człowieku aż się gotuje.
Widzisz dzisiaj wyszedłem na spokojnie do ogrodu i skończyło się tym, że trzeba było skosić trawniki w dwóch ogrodach... tyle z tego relaksu było Ja niestety mam totalnie wszystko z ogrodem na swojej głowie, więc zawsze coś.

Elu trawniki skosiłem to jutro będę spacerować, chociaż kilka rzeczy muszę posadzić bo kiszą się w doniczkach Zaraz luknę co tam.

Kasiu to siem cieszę bardzo

Luki 21:47, 11 sie 2016

Kasiu zdjęcia akurat ze słonecznej niedzieli, chociaż dzisiaj też słoneczko było jednak dość zimno, a noc to już w ogóle zimna będzie... lato nas nie rozpieszcza w tym roku.

Ewo ja mam pierwszy rok, ale obserwowałem to zestawienie od zeszłego roku w szkółce gdzie rosną na rabacie w dużej masie wymieszane chyba po 10 sztuk z jeżówek i świecznic, wygląda to zjawiskowo i do tego na słońcu daję radę bez nawadniania.
To jeżówka Supreme Cantaloupe. Będę to zestawienie robił w większej masie, 7 świecznic już zachomikowałem, teraz pozostaje zdobyć miejsce i poprzesadzać w jedno miejsce

Paola ta jeżówka to Secret Affair, bardzo polecam, dorasta maks do 60-70cm.
Luki 21:56, 11 sie 2016

Martuś no masz to niezła ze mnie maruda wychodzi oby jak najszybciej nadeszły czasy, że do marudzenia nie będzie powodów, ale coraz bardziej staram się pilnować

Justynka bo jakimś marudzącym tekstem zarzucę

Jolu miło Cię widzieć już piszę po kolei.
Pierwszy jest przywrotnik, póżniej Red Baron, przed nim niski ciemny to bodziszek Midnight Reiter(kwitnie na fioletowo), dalej za jeżówkami ciemna roślina to świecznica Black Negligle, przed nimi niskie trawki to turzyca Evergold, która zarośnięta jest miniaturową pysznogłówką fioletową.
Bardzo lubię tą kombinacje, ale przydałby się to przynajmniej w podwójnej liczbie roślin zrobić by efekt był lepszy

Elu
ja cały czas jestem, ale od wczoraj pomalowałem łazienkę, sufit w holu, zrzuciłem do piwnicy 3 tony węgla, skosiłem trawniki, posadziłem parę roślin i chyba jeszcze coś
Ecentric mam młodą, sadziłem przed wyjazdem i podczas niego ciotka troszkę mi je podsuszyła, ale jakąś fotkę na pewno mam