Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sosnowo

Sosnowo

reni 08:11, 04 cze 2013

Jakie piękne widoki
BarbaraM 08:35, 04 cze 2013

Witaj Danusiu.
Ty wskoczyłaś do ogrodu Grembosi więc ja przyszłam się też przywitać do Ciebie.
Nieco pooglądałam.
Pomysł na zagłębnik mi się spodobał i widzę że Twój ogród jest duży i przestronny.
No dużo większy od mojego.Ja to muszę upychać wszystko,żeby się zmieściło
zbigniew_gazda 08:38, 04 cze 2013

Danusiu bajka a nie ogród. Widzę że znowu rośliny podrosły Ciebie. Pozdrawiamy.
brysia 17:06, 04 cze 2013

Piękny masz ogród. Ciekawie zagospodarowany. Jak sobie radzisz z opadającymi igłami sosnowymi?
brysia 17:12, 04 cze 2013

danuta_ napisał(a)

Piękna rabata, kolejna inspiracja dla mnie. Proszę o jej aktualne zdjęcie i opis co na niej rośnie. Właśnie taka mi się marzy, czy mogę odgapić? Czy te Rh są jednakowe? Czy są tam kwiaty kwitnące latem?
danuta_ 21:49, 04 cze 2013

Marzenko, Grembosiu, Reni - dziękuję

Basiu i ja zaraz wskoczę do Ciebie, bo awatarek intrygujący... ogród zapewne też Wgłębnik - opera sosnowa ciągle jest w fazie udoskonalania i upiększania ...za kilka lat kiedy wszystko podrośnie na pewno będzie ciekawym miejscem w ogrodzie.

Zbysiu, roślinki po takim deszcze rosną jak na drożdżach - bardzo żałuję, że nie miałam czasu na przycięcie niektórych ( szczególnie myślę o perukowcu, bo zaskakują mnie ich rozmiary...
Pozdrowienia dla Krysi

Brysiu - miło, że wpadłaś - opadająće igły to utrapienie - co jakiś czas je wygrabiam, ale tam gdzie mam rozsypana korę niestety już nie dam rady, więc opadają i mieszam je potem z korą i dla roslin kwasolubnych są dobrą ściółką.
Jutro postaram sie zrobic zdjęcia rabaty, która Cię interesuje - rh sadzone są po dwie sztuki, podsadzane były azaliami - niestety sarny je systematycznie podgryzały, więc teraz ich prawie nie widać. Kwiaty są , ale z drugiej strony - rabata bylinowa ( do przeróbki)
brysia 21:54, 04 cze 2013

danuta_ napisał(a)

Brysiu - miło, że wpadłaś - opadająće igły to utrapienie - co jakiś czas je wygrabiam, ale tam gdzie mam rozsypana korę niestety już nie dam rady, więc opadają i mieszam je potem z korą i dla roslin kwasolubnych są dobrą ściółką.
Jutro postaram sie zrobic zdjęcia rabaty, która Cię interesuje - rh sadzone są po dwie sztuki, podsadzane były azaliami - niestety sarny je systematycznie podgryzały, więc teraz ich prawie nie widać. Kwiaty są , ale z drugiej strony - rabata bylinowa ( do przeróbki)

Z niecierpliwością czekam na zdjęcia. Odpowiedziałaś na jedno z moich pytań do Bogdzi, czy sarenkom smakują Rh, widać smakują. Bogdzia podsunęła mi pomysł, aby posadzić Rh w moim leśnym potoku, ale zastanawiałam się jak sobie da radę z sarnami. Teraz widzę, że chyba nie da.
danuta_ 22:03, 04 cze 2013

Brysiu, rabata, która Cie interesowała ale z drugiej strony - po lewej kwitnący rh _ american beauty

bukszpan w duecie z żurawką

tawuły do natychmiastowego cięcia...

dereń kausa

danuta_ 22:08, 04 cze 2013

brysia napisał(a)

Z niecierpliwością czekam na zdjęcia. Odpowiedziałaś na jedno z moich pytań do Bogdzi, czy sarenkom smakują Rh, widać smakują. Bogdzia podsunęła mi pomysł, aby posadzić Rh w moim leśnym potoku, ale zastanawiałam się jak sobie da radę z sarnami. Teraz widzę, że chyba nie da.

Brysiu, sarny nie lubią rh tylko azalie - dlatego skoro masz zacienione miejsce w leśnym potoku różaneczniki na pewno sie sprawdzą - jest masa odmian od bardzo wysokich po niskie i rozłożyste (repens), więc posadzenie ich to na prawdę dobry pomysł
AniaDS 22:56, 04 cze 2013

Oj, Danusiu jak Ty masz tam pięknie u siebie .