Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sosnowo

Sosnowo

danuta_ 18:24, 04 maj 2013

zbigniew_gazda napisał(a)
Aniu a Danusi tak dobrze się drzemało na lekcji he he he.

Zbysiu, masz rację - prawie w sen zimowy zapadłam
danuta_ 18:31, 04 maj 2013

Więc jak juz jestem to rzutem na taśmę wrzucam rododendrony, które szykują się do kwitnienia

i wejście do wgłębnika zrobione dwa dni temu - teraz jeszcze tylko pozbieranie igieł i dosadzenie kilku krzewów mnie czeka, ale już na prawdę bardzo przyjemnie się tam wypoczywa

zbigniew_gazda 18:35, 04 maj 2013

Czekam Danusiu na zakończenie prac w tym pięknym "amfiteatrze" - ciekawość mnie zżera jak to bedzie wyglądało.
danuta_ 18:47, 04 maj 2013

Zbysiu, końcowy efekt to pewno będzie za kilka lat, jak rosliny się rozrosną - posadziłam kilknaście rh i sama nie moge się doczekać kiedy będą cieszyć swoim pięknem. W planach mam dosadzenie może jeszcze kilka mahonii, bo warunki pod tymi sosnami do łatwych nie należą i nie wszystko tam będzie dobrze rosło.Różaneczniki pewno sobie poradzą - może podciągne tam wodę, żeby nie miały za sucho...zobaczymy... Oczywiście zapraszam z Krysią jak będziecie w Rzeszowie - kawka pod sosnami na prawdę lepiej smakuje
danuta_ 18:50, 04 maj 2013

I jeszcze żurawki w kilku odsłonach

Mala_Mi 20:05, 04 maj 2013

Tak przygotowana do lekcji.... a tak sie migałą przed odpowiedzią. Za karę przygotujesz jeszcze jedno wypracowanie pod tytułem wiosna w moim ogrodzie.... Danuś masz po prostu ślicznie Az mi żal, że z różnych powodów teraz nie mam czasu na wizyty.... bo wpadłabym do Ciebie na tę kawusię... ale obiecuję, że to zrobie... Malina i orzeszki.. pięknie
Bogdzia 21:13, 04 maj 2013

Malina i orzeszki powtórzę za Anią . Rh ślicznie się rozwijają. U mnie jeszcze sporo trzeba poczekac na takie stadium , na razie tylko Elvira i Elite zaczynaja kwitnąc. Cudnie masz w tym ogrodzie , podziwiam i pozdrawiam.
Rench 22:30, 04 maj 2013

Pięknie u Ciebie
Żurawki wspaniale się po zimie trzymają,moje jakieś marne .
Pozdrawiam
Basia_1987 22:34, 04 maj 2013

Danusiu a jak TY sobie radzisz z opuchlakami? i jak tam twój Rh Simona, mój ma pączki,ale nie wiem czy się szykuje do kwitnięcia
danuta_ 12:11, 12 maj 2013

Aniu - zabieram się za wypracowanie
Od kawusi się nie wywiniesz - pół wiosny, lato i jesien przed nami

Bożenko - zaszczepiłas mnie rododendronami - teraz jesteś moją nauczycielką w tej dziedzinie - mam zamiar być donrą uczennicą i może stworzę w sosnowie choc namiastkę rododendronowego ogrodu

Reniu , witam Cię w moim ogrodzie - zapraszam częściej ( bo widzę, że masz blisko . Zurawki faktycznie sa w dobrej kondycji - ładnie przezimowały

Basiu, Simona własnie zakwitła mam nadzieję, że i u Ciebie kwiaty się już pokazały