Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Starorzecze na górce

Starorzecze na górce

agatanowa 08:57, 04 wrz 2014

odpukuję, ale dziękuję chyba za tydzień już bedzie nas więcej, skurcze jakieś mam, wieczorami ciężko się ruszać tak promieniuje ból, a brzuch się napina, poza tem rezerwację w szpitalu mam na 7.07 (niedziela)
Ze wzgl. na cukrzycę ciżąową (ale na szczęście nie insulinozalezną, tylko regulowaną dietą) chcą mnie złapac i indukować poród, czego nie znoszę (z Dorotką tak miałam i rodziałam w zasadzie w łazience); a wiecie, że jestem zwolennikiem naturalnych rozwiązań nie tylko w ogrodzie, natura sama wie, co ma robić (w RP jest wskaźnik indukcji 50%, a WHO zaleca, aby nie było więcej niż 10% ze wzgl. na wpływ na akcję serca dziecka, zagrozenie komplikacjami i tzw. spiralę interwencji medycznych: jedna pociąga za sobą konieczność kolejnych)
a oficjalny termin to: 9.09, może do tego czasu sama urodzę, wolę to rozwiązanie

wybrałyśmy się z córeczką (i młodym w brzuchu )na najblizszą łąkę na spacer, bo Dorotka bardzo lubi zrywać kwiaty i ... zebrałysmy koszyk prawdziwków oraz dwa koźlarze jesień grzybami się zaczyna większość borowików miała 15-25 cm średnicy, większość zdrowa, jak stały na lące to był niesamowity widok, taki jak z marzeń sennych grzybiarza: obok siebie dorodne, wielkie grzyby wyprawa na łąkę zajęła nam 20 min z dojściem i powrotem oraz rwaniem bukietu przed znalazieniem poletka prawdziwkowego, w lesie szukałybysmy takich zbiorów ze 2 h i pewnie wszystko byłoby malutkie;najtrudniej było się z tym zabrać, bo przecież bez kosza byłyśmy

pozdrawiam wszystkich serdecznie, róże sobie ładnie kwitną, niektóre powypuszczały długie pedy: Alexandra Princesse de Luxembourg (i ładnie zakwitła), Mc Kenzie, Jasmina (i ta zaczyna kwitnąć powtórnie), Super Dorothy (kwitnie na nowych, długich pędach), New Dawn (też kwitnie), Violet Perfume (to chyba jednak nie ona, bo nie wygląda na wielkokwiatową, wypusciła trzy baty po ok. 1,20-1,50 cm, skończyła powtarzać kwitnienie, jest też mniej pełna niż na zdjęciach w necie), kwitnie też obficie Aspirine w donicy, Heidetraum okrywowa też mi wypusciła galązki po 80 cm

niestety widzę, że czarna plamistość też wróży jesień, oczywiście nie na kazdej rózy jest, ale generalnie jest

kosolka 09:04, 04 wrz 2014

Agatko, to skup się żeby się zaczęło przed niedzielą Albo naturalne przyspieszacze uskutecznijcie z M.
No co Wy wszyscy z tymi grzybami!! Ja tak kocham.. a tu u mnie doooopaaaa czarna. Widok musiał być piękny na tej łące.. Trzymam kciukasy! Jak możesz to daj kilka fotek. Bo póxniej długo nie dasz
katiaxx 09:48, 04 wrz 2014

Agaciu, to Ty już w zasadzie na walizce siedzisz , wszystko będzie dobrze, trzymam kciuki i jeśli możesz pokaż nam Malucha jak już będzie z Wami
agatanowa 18:29, 04 wrz 2014

kosolka napisał(a)
...naturalne przyspieszacze uskutecznijcie z M. ...

ja znam te metody, ale mąż chyba nie...
agatanowa 18:31, 04 wrz 2014

katiaxx napisał(a)
Agaciu, to Ty już w zasadzie na walizce siedzisz , wszystko będzie dobrze, trzymam kciuki i jeśli możesz pokaż nam Malucha jak już będzie z Wami

no siedze, spakowałam się wreszcie, gdy mnie jakieś kurcze złapały po połebkowym przepieleniu przedpłocia
mąż się śmiał, ze w godzinę się spakowałam, a nie mogłam się zebrać przez 2 tygodnie
Agania 19:43, 04 wrz 2014

To powodzenia Agatko i szybkiego przyjścia na świat Waszemu maluchowi i Wam życzę
Napia 01:01, 06 wrz 2014

Trzymam kciuki i zostawiam pozdrowienia
kachat 23:31, 09 wrz 2014

Agatka czy to już..? Jest cię dwie..?
agatanowa 14:57, 11 wrz 2014

Już, Kasiu, już. Już nawet było w niedzielę siódmego o 6:45

Jesteśmy od dwóch dni w domu i... nazachwycać się nie mogę Młodym. Imię wielce popularne: Janek (miał być Krzesiek, czyli Krzesimir, ale okazało się bardzo niepopularne wśród rodziny )Gdy się urodził, to wyszło nam na to, że to Janek właśnie. Tak mu z oczu patrzyło.

Oczywiście na razie głównie śpi, ciumka pierś, puszcza bąki i robi kupki, przy przewijaniu siusia na lewo i prawo po wszystkim (łącznie ze mną), bo nie mogę opanować tego farfocelka. Juz jedna pralka 9 kg wyprodukowana prania i suszy się od wczoraj. W ciągu 3 dni. To chyba niezły wynik.

Niestety ma pokrzywkę noworodkową i to taką wzmożoną. Wczoraj kąpałam w tym, czym podlewałam powojniki za radą Ani-Monte, tj. nadmanganianie potasu. Chciałabym mu ulzyć jak najszybciej, bo moim zdaniem musi sprawiać mu to olbrzymi dyskomfort. Może ktos ma sprawdzone metody?

agatanowa 15:02, 11 wrz 2014

tuż po 6:45, 7.09.2014, w czasie tzw. kontaktu skóra do skóry (noworodka z mamą):