Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nasz przydomowy ogródek

Nasz przydomowy ogródek

zbigniew_gazda 09:32, 25 maj 2011

Bogda napisał(a)
Zbyszku, a dla Anatolka da radę kilka nasionek zosyawić?prosimy...

Jasne Bogusiu. Antoś otrzyma też nasionka - tylko niech się nimi nie bawi a posieje !!!
tyna 10:10, 25 maj 2011

Zbyszku, dawaj te trzmieliny na tyły...., je również mozna formować....., kontrolować wzrost......dam ci zdjęcie trzmieliny ciętej przez moja mamę
A moje tawuły widziałeś...zdecydowanie na wjazd są lepsze, pod zwały sniegu.....ale u Ciebie widziałabym trzmielinę
tyna 10:25, 25 maj 2011

poszłam przed chwila do tawuł, maja około 80 cm średnicy i wysokość około 50 - 60 cm, moim zdaniem odpada, to olbrzymy na taką rabatę

mam dla Ciebie takie zdjęcia dwóch trzmielin mocno przyciętych rok temu, maja mniej więcej do pół metra wysokości i znacznie mniejszą średnicę, lepiej zagęszczone, zimozielone:

zbigniew_gazda 10:34, 25 maj 2011

Justynko bardzo dziękuję . Danusia też tak radzi. No to kupuję trzmieliny .
tyna 10:36, 25 maj 2011

zbigniew_gazda napisał(a)

w dodatku bardzo tanie
jotka 10:42, 25 maj 2011

też jestem za

u mnie w tym roku tez bardziej trzmielinowo niż kiedykolwiek ... i nie żałuję
Martek 13:15, 25 maj 2011

Odpowiadam od tyłu po kolei.
Marysiu dzięki za te fotki. Te czasy wspominam najpiękniej . To budynek główny a w piwnicach była duża stołówka i na kolację jadło się po 7-8 kromek chleba z tym co tam było jeszcze. A uczyliśmy się pilnie całymi nocami jak widać poniżej

Ela spokojnie . W ogród bawię się 20 lat a jak widzisz zabrałem się do przeróbki . Będziesz miała piękny ogród . Co do irysów to chyba nie za bardzo pasują na tę rabatkę ale dla Krysi to cenna pamiątka i musiały być przeniesione i posadzone.

Gosia jak wstawiłaś to zdjęcie to pewnie to dotyczy tego fragmentu. Idąc po kolei od bonsai : Żurawki ,
przed cyprysikiem kolumnowym w kupie 3 bukszpany pstre ( których na tym zdjęciu nie widać są na lewo jeszcze przed żurawkami w samym rogu ) trzmieliny japońskie , jałowiec Blue karłowy no i begonie a przed dużą kulą jałowce 3 szt bukszpanów z których planuję zrobić kulki. Jak co to pytaj.

Zbyszku piękna fota z duszą .Powiedz co się wtedy śpiewało ??? To pierwsze pytanie .Drugie brzmi .Mak ozdobny nadaje się do spożycia ??? I trzecie gdzie masz ,na której stronie kwitnące jeszcze drzewiaste piwonie bo mi umknęły i nie mogę się dokopać w Twoim archiwum Zazdroszczę spacerów ,a na rabatach masz bardzo ładnie i kolorowo .Piękno nie jest Tobie i Żonie obojętne Pozdrawiam
zbigniew_gazda 17:01, 25 maj 2011

Marto - wtedy się śpiewało np tak :

Leciał pies przez owies, ogonem wywijał
Pewnie był kawaler , pewnie był kawaler
Szczęśliwa bestyja .

Leciał pies przez owies z ogonem spuszczonym
Pewnie był żonaty , pewnie był żonaty
Albo zaręczony

Itd.....

Jak Ci napiszę że mak ozdobny jest jadalny to mnie jutro zamkną do paki.

Piwonia krzewiasta jest na 98 stronie. Pięknie pozdrawiam.
maria_kalino... 17:21, 25 maj 2011

Zbysiu, usiądż w wygodnym fotelu z filiżanką kawy / oby nie ostatnią / , zaopatrz się w kajecik i długopis i uprzejmie podaj nam do wiadomości co mamy Ci przynosić w razie przeprowadzki do "willi" w Bieszczadach. Największe pole do popisu będzie miała Basia Karbowska, bo do Moszczańca ma nie daleko.

zbigniew_gazda 17:28, 25 maj 2011

maria_kalinowska napisał(a)
Zbysiu, usiądż w wygodnym fotelu z filiżanką kawy / oby nie ostatnią / , zaopatrz się w kajecik i długopis i uprzejmie podaj nam do wiadomości co mamy Ci przynosić w razie przeprowadzki do "willi" w Bieszczadach. Największe pole do popisu będzie miała Basia Karbowska, bo do Moszczańca ma nie daleko.

W Moszczańcu to siedzieli albo siedzą wybrańcy. Pewnie byłby potrzebny internet - ale to już mają pewnie w każdej celi.