Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nasz przydomowy ogródek

Nasz przydomowy ogródek

Matka 13:27, 01 cze 2011

Zbyszku, jak patrzę na te "talerze" to kojarzy mi się pewn włoska maleńka restauracyjka na obrzeżach Rzymu a w niej kelner z 10 talerzami jedzonka na rękach dla mnie, mojego M i 2 znajomych

pięknie wyszedł jałowiec i jaki fotogeniczny
zbigniew_gazda 15:33, 01 cze 2011

Dzięki za pochwałę ale to zasługa ekipy. Zrobiono mi pamiątkę do końca życia . Pozdrawiam Was.
myszorek 15:40, 01 cze 2011

Zbyszku, ale ten jałowiec jest niebieskozielony.cudny kolor. Paprocie u mnie też walczą z zółtymi irysami, a do tego jeszcze z konwalią, barwinkiem i czym tam jeszcze. Chyba jak się wezmę w sobie to pogrupuję wszystko i porobię bariery w ziemi. Ostatnio pióropusznik zapuścił się jakieś 3 metry od swojego naturalnego stanowisko i zagościł na świeżo założonym trawniku w liczbie sztuk dwie
zbigniew_gazda 15:52, 01 cze 2011

myszorek napisał(a)
Zbyszku, ale ten jałowiec jest niebieskozielony.cudny kolor. Paprocie u mnie też walczą z zółtymi irysami, a do tego jeszcze z konwalią, barwinkiem i czym tam jeszcze. Chyba jak się wezmę w sobie to pogrupuję wszystko i porobię bariery w ziemi. Ostatnio pióropusznik zapuścił się jakieś 3 metry od swojego naturalnego stanowisko i zagościł na świeżo założonym trawniku w liczbie sztuk dwie

Tak paprocie muszą mieć barierę. U mnie barierą jest kostka i murek oporowy podjazdu do garażu. Ale pcha się tak gdzie ma wolną drogę . U Ciebie zapora powinna sięgać minimum 40 cm aby korzenie nie wlazły pod spód. Nawet weszły do środka hosty.
tyna 16:03, 01 cze 2011

To ja tylko wtrącę, że znajduję odrosty paproci sprzed 15 lat...wokół domu......tzn usuniętych 15 lat temu, zastanawiam się, czy one wychodzą spod fundamentów???
To jest roślina strasznie żywotna i ekspansywna......
zbigniew_gazda 16:13, 01 cze 2011

tyna napisał(a)
To ja tylko wtrącę, że znajduję odrosty paproci sprzed 15 lat...wokół domu......tzn usuniętych 15 lat temu, zastanawiam się, czy one wychodzą spod fundamentów???
To jest roślina strasznie żywotna i ekspansywna......

Justynko nie strasz mnie. Ciekawe czy Randap pomoże.
Richie 18:36, 01 cze 2011

Zbyszku pełen profesjonalizm ! Może by coś małego wsadzić w kamienie pod jałowca .Ja mam 3 karmniki ościste żółte b. dekoracyjna bylinka.Zobacz fotkę na mojej stronie ...: Pozdrawiam.
greglis 18:40, 01 cze 2011

Ja nie rozumiem Waszych paproci. U mnie rachitycznych sztuk 3 Dwie nawet trochę od ziemi odbily a trzecia tyci, tyci. Nie wierzę że te drobiazgi mogą tak się kokosić
Zbyszku podziwiam "talerze" ileż to cierpliwości tzreba aby takie cudo stworzyć
zbigniew_gazda 19:43, 01 cze 2011

Richie napisał(a)
Zbyszku pełen profesjonalizm ! Może by coś małego wsadzić w kamienie pod jałowca .Ja mam 3 karmniki ościste żółte b. dekoracyjna bylinka.Zobacz fotkę na mojej stronie ...: Pozdrawiam.

Tak widziałem Rysiu i wstawiłem komentarz.
zbigniew_gazda 19:46, 01 cze 2011

greglis napisał(a)
Ja nie rozumiem Waszych paproci. U mnie rachitycznych sztuk 3 Dwie nawet trochę od ziemi odbily a trzecia tyci, tyci. Nie wierzę że te drobiazgi mogą tak się kokosić
Zbyszku podziwiam "talerze" ileż to cierpliwości tzreba aby takie cudo stworzyć

Może to zależy od gatunku. Moje przyniesione z lasu są. Pewnie nie widziałaś zdjęć i filmu z cięcia tego cuda. Proponuję zaglądnąć na strony 60 - te.